Elokuussa lomailimme, luimme vähemmän kuin yleensä ja veimme Harry Potter -maratonimme loppuun

Laura: Elokuussa koitti vihdoin hartaasti odotettu kesäloma. Kuukausien etätyöputken jälkeen oli aivan ihanaa sulkea sähköpostit ja unohtaa tietokonekin useammaksi päiväksi. Elokuussa osallistuin Magical Readathonin toiselle kierrokselle, vaikka tapahtuma itsessään kuivui pystyyn. Taikamaailman haaveammattini määritti siis pitkälti kuukauden lukulistani, joskin ujutin mukaan monta mukavaa lomakirjaa. Siihen nähden että olin kolme viikkoa lomalla, en ehtinyt lukea omalla mittapuullani mitenkään älyttömästi. Toisaalta olihan minulla tuossa yhdet häät, jotka rokottivat lukuaikaa.

Elokuun suurin lukuelämys oli ehdottomasti Artemis Fowl -sarjan lukeminen loppuun. Kirjoitan piakkoin koonnin tänne blogin puolelle tästä mielettömästä lukumatkasta. Sen verran voin jo spoilata, että nämä kahdeksan kirjaa kannattaa totisesti lukea! Muutama harmittava takaiskukin osui kohdalle. Putosin totaalisesti Harry Potter -lukumaratonimme kelkasta ja sarjan viimeisesti kirjasta on vielä puolet lukematta. En myöskään ehtinyt tarttua yhteenkään varta vasten häämatkalle valitsemistani kirjoista.

Nyt kun kesäloma on takana ja häähuuma laantunut, ovat ajatukseni jo syksyssä ja etenkin kauden uutuuskirjoissa. Lähikirjastooni on pian saapumassa kymmenen varausta ja lisää ripottelee varmasti tasaiseen tahtiin aina jouluun saakka. Nyt kun vaan keksisi millä ajalla nämä kaikki ihanuudet ehtisi lukea!

Elokuussa luin…
Juha Laitalainen: Tahdon! – Suomalaisia hääkuvatarinoita
Tiitu Takalo: Minä, Mikko ja Annikki
Jenni Hendriks & Ted Caplan: Tosi raskas reissu
Eoin Colfer: Aikaparadoksi
Eoin Colfer: Atlantiskompleksi
Ann-Helén Laestadius: Terkkuja Sopperosta
Steven Moffat, Mark Gatiss & Jay: Sherlock – Sokea pankkiiri
Eoin Colfer: Viimeinen vartija

Yhteensä kahdeksan kirjaa, joissa 2136 sivua.

Elokuussa kuuntelin…
Anniina Mikama: Tinasotamiehet
Tiina Saari & Maiju Majamaa: Ei jälkeäkään
Nicolas Barreau: Pienten ihmeiden kahvila
Cecelia Ahern: Loppusanat
Ruth Hogan: Kadonneiden tavaroiden vartija

Yhteensä viisi kirjaa, jotka kestivät 47 tuntia 45 minuuttia

Minna: Elokuu oli lukemisen osalta pohjanoteeraus. Luin kuukauden aikana loppuun tasan yhden kirjan ja aloitin toista – ja se yksi loppuun luettu kirja on meidän Harry Potter -maratonin päätösosa eli Kuoleman varjelukset. Kesken on sen sijaan Malala Yousafzain elämäkerta Minä olen Malala, joka etenee hitaasti. Kuten viime kuun menestyksestä voi päätellä, lukujumi vaivaa kovasti. Sekä omassa hyllyssä että kirjastolainapinossa olisi vaikka mitä mielenkiintoista luettavaa, mutta tällä hetkellä sivujen kääntely ei vain yksinkertaisesti innosta. Töiden alku on iskenyt aika kovaa päälle, joten vapaa-aika on vastaavasti kulunut lähinnä Netflixiä tuijottaessa. Toivottavasti syyskuu toisi tähän hieman muutosta, koska olisi supersiistiä päästä sataan luettuun kirjaan tänä vuonna!

Elokuussa luin…

J. K. Rowling: Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

Yhteensä yksi kirja, jossa 828 sivua.

Blogissa vallitsi elokuussa leppoisa kesätunnelma ja postauksia ilmestyi muutama vähemmän kuin yleensä. Kuukauden luetuimmiksi uusiksi postauksiksi nousivat Lauran Mitä lukea häämatkalla? – 17 romanttista kirjavinkkiä häämatkalle ja Lukuvinkkejä, teatteritärppejä ja matkaopas kirjasomeen – Tiesitkö, että pohdiskelen taidetta ja kulttuuria myös työblogissani? sekä Minnan 6 tietokirjaa, jotka kannattaa kuunnella äänikirjana. Aiempina kuukausina julkaistuista teksteistä veti etenkin katsaus syksyn uutuuskirjoihin eli Ruuhkaa lukulistalla! – Tässä on 20 kiinnostavinta syksyn 2020 uutuuskirjaa.

Elokuussa saimme loppuun myös seitsemän kuukautta kestäneen #bibobookhpmaraton-lukutempauksemme. Näiden kuukausien aikana olemme käyneet valtavan innostavia keskusteluja taikamaailmasta teidän kanssanne. On ollut ihanaa tietää, että muutkin käyvät läpi näitä samoja seikkailuja samaan aikaan, joskin kirjailijan idioottimaisuudet ovat laimentaneet lapsuudesta saakka näiden kirjojen ympärillä leijaillutta maagista ilmapiiriä. Vastaavanlaisia yhteislukuprojekteja on varmasti vielä tulossa, kunhan tässä ensin hieman vedetään henkeä ja päätetään sopiva kirjasarja.

Syyskuussa on aika laittaa Bibbidi Bobbidi Bookin kirjakanavat taas ryhdikkäästi kuntoon lomaloikoilujen jälkeen. Instagramissa päivitämme kuulumisiamme lähes päivittäin, täällä blogissa tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin ja Youtubessa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s