Kuusi kutkuttavaa fantasia-uutuutta pimeneviin iltoihin: Noitia, taikakouluja, salaseuroja ja naisasiaa

Jälleen kerran on yhden uutuuslistauksen aika! Kärsin edelleen pienoisesta lukujumista, mutta uusista kirjoistahan voi innostua, vaikka ei juuri sillä hetkellä mitään pystyisikään lukemaan, eikö? Kasasin tämän listan sekä Youtubea että Goodreadsia hyödyntäen, joten jos olet kirjasomen suurkuluttaja ja englanninkieliset uutuudet etenkin fantasian ja YA:n puolelta kiinnostavat, niin olet saattanut kuullakin joistakin näistä. Hypätään pidemmittä alustuksitta listan pariin!

 1. Tracy Deonn: Legendborn
  Kun 16-vuotiaan Breen äiti kuolee onnettomuudessa, Bree haluaa mahdollisimman kauas perheensä entisestä elämästä ja muistoistaan. Hän aloittaa opinnot UNC-Chapel Hill -yliopistossa – vain todistaakseen yliluonnollista hyökkäystä heti ensimmäisenä iltanaan kampuksella. Tapahtumien seurauksena Bree imeytyy mukaan Legendborn-nimisen salaseuran syövereihin ja saa tietää omista maagisista kyvyistään sekä menneisyydestään. Tarinassa yhdistyvät sekä Mortal Instruments -henkiset demoniset elementit että amerikkalaisella yliopistokampuksella seikkaileminen. Ilmestyy 15. syyskuuta.
 2. Naomi Novik: A Deadly Education
  Scholomance on maagisia kykyjä omaaville nuorille suunnattu koulu, jonka opetusmetodit ovat varsin raakoja. Koulussa ei ole opettajia, lomia tai ystävyyksiä – paitsi strategisia sellaisia. Sääntöjä on vain yksi: älä kävele käytävillä yksin. Ja pois pääsee valmistumalla tai kuolemalla. El lähtee ratkomaan koulun synkkiä salaisuuksia. Hänellä on erityinen kyky, jolla voi tuhota maita ja mantuja, joten varmasti koulun käytävillä hiippailevat hirviöt eivät ole juttu eikä mikään? Paitsi että samassa syssyssä saattavat kuolla kaikki muutkin oppilaat. Synkät taikakoulut ja kuolettavat taikavoimat kiinnostaa aina! Ilmestyy 29. syyskuuta.
 3. Alix E. Harrow: The Once and Future Witches
  Vuosi on 1893, eikä noitia ole ollut olemassa enää vuosikymmeniin. Modernin naisen täytyy löytää voimansa taikuuden sijaan politiikasta. Kolme siskosta päättää ryhtyä etsimään nykyaikaista noituutta liittymällä naisasialiikkeeseen New Salemissa ja etsimällä käsiinsä vanhoja taikoja, joilla naisasialiikkeen voisi muuttaa noita-asialiikkeeksi. Kiehtova yhdistelmä feminismiä ja fantasiaa! Ilmestyy 13. lokakuuta.
 4. V.E. Schwab: The Invisible Life of Addie LaRue
  Epätoivon hetkellä nuori Addie LaRue tekee elämänsä sopimuksen – kirjaimellisesti – välttyäkseen kuolemalta. Sopimuksessa on kuitenkin juju: kukaan ei muista Addien nimeä. Alkaa kolmelle vuosisadalle ulottuva seikkailu, jonka aikana Addie yrittää jättää merkkinsä maailmaan. Kunnes eräänä päivänä hän tapaa hämyisessä kirjakaupassa pojan, joka muistaa hänen nimensä. Jo synopsis kuulostaa ihanalta ja V. E. Schwabin toteuttama kirja on varmasti menestys. Ilmestyy 6. lokakuuta.
 5. Jessica Townsend: Hollowpox – The Hunt for Morrigan Crow
  Nevermoor-sarjan kolmannessa osassa Morrigan Korppi on jälleen uuden seikkailun edessä. Hän on todistanut uskollisuutensa Meineikkaalle seuralle ja omalle yksikölleen, mutta Nevermoorin yllä häilyy jälleen uusi uhka: Morriganin rakkaassa kodissa leviää tauti, joka tekee meieläimistä tyhjäsilmäisiä ja sieluttomia. Huhu on, että syypää on tunnettu meinioseppä Ezra Viima. Morriganin on keksittävä parannuskeino tai hänen kotinsa voi olla mennyttä. Pohdin tällä hetkellä kovasti, lukisinko tämän englanniksi vai odottaisinko suomennoksen ilmestymistä. Ilmestyy 15. lokakuuta.
 6. Maggie Stiefvater: Swamp Thing: Twin Branches
  Tämän listan ainoassa sarjakuvassa seurataan kaksosia Alec ja Walker Hollandia. Pojat ovat toistensa vastakohdat, mutta kuitenkin erottamattomat. Ennen yliopistoon lähtöään he viettävät viimeisen kesänsä maalla serkkujensa kanssa ja oppivat suon sisällään pitämistä salaisuuksista, jotka ovat syvempiä kuin kumpikaan heistä voisi uskoa. Tarina kuulostaa täydellisen Stiefvatermaisen tunnelmalliselta, oudolta ja koskettavalta. Kuvittajana toimii Morgan Beem. Ilmestyy 13. lokakuuta.

Kiinnostuitko jostakin listan teoksesta? Entä mitä uuttuutta sinä odotat tänä syksynä?

3 thoughts on “Kuusi kutkuttavaa fantasia-uutuutta pimeneviin iltoihin: Noitia, taikakouluja, salaseuroja ja naisasiaa

 1. Hei!
  Luin juuri siitä toisen teistä suositus kirjoista joissa oli Nevermoor 3. Siinä luki että se ilmestyy 15.10 mutta kun kysyin otavalta he sanoivat että ilmestyy vasta ensi vuoden keväällä. Eli siis mistä saitte tietomme:)
  T: Innokas lukija😍

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s