Miten kävi viime vuoden lukutavoitteille ja mitä tavoittelen tänä vuonna?

Tammikuu on melkein puolivälissä, mutta kai silti ehtii vielä asettaa itselleen tavoitteita tälle vuodelle?

Otetaan ensin kuitenkin katsaus vuoden 2020 tavoitteisiin ja siihen, miten ne sitten loppujen lopulta sujuivatkaan. Sanotaanko, että hajontaa selkeästi on, koska toiset tavoitteet tulivat suorastaan murskatuiksi ja toiset taas jäivät hieman vähemmälle huomiolle.

Vuonna 2020 yritin…

…lukea yhteensä 52 kirjaa. Tämä tuli saavutettua ja vielä kirkkaasti! Luin ja kuuntelin nimittäin viime vuonna yhteensä 102 kirjaa, joka on kaikkien aikojen ennätykseni vuoden aikana luetuissa teoksissa. Löydät listauksen luetuista kirjoista täältä.
…lukea Taru Sormusten Herrasta -trilogian viimein loppuun. Tämäkin tavoite tuli ruksittua yli jo alkuvuodesta, sillä olin aloittanut trilogian jo vuonna 2019 ja ottanut sen kanssa erityisen rauhallisesti. Kirjoitin kokemuksistani täällä! Jos haluat lukea TSH:t tänä vuonna kimppalukuna, tsekkaa tämä lukupiiri kirjagramissa.
…lukea viimeisetkin Jane Austenin kirjat. Tässä en onnistunut! Luin vuoden aikana vain Kasvattitytön tarinan, joka ei ollut lemppareitani Austenin tuotannosta. Nyt jäljellä on tosin enää kolme teosta eli Järki ja tunteet, Emma ja Leikkiä ja totta. Ehkä tämä projekti etenee taas tämän vuoden aikana. Tosin viime aikoina enemmän on kiinnostaneet tietokirjat kuin kertomakirjallisuus…
…suorittaa Popsugar-lukuhaasteen. Kirjoitin tästä koontia jo viime kesänä ja silloin oli ihan hyvä vaihe menossa. Loppuvuoden lukujumissa suorittaminen kuitenkin jäi ja rehellisesti sanoen mielenkiinto haastetta kohtaan lopahti kokonaan. Tulipahan kokeiltua, mutta tällainen ei ehkä ole minua varten. Tämä on samantyylinen kuin suosittu Helmet-lukuhaaste, joten tämän epäonnistuminen saa minut epäilemään, kannattaako Helmetiä lähteä kokeilemaankaan.
…takalata jälleen kerran 12 hyllynlämmittäjää. Näistä tuli luettua näköjään yhteensä viisi ja aloitettua kuudetta, joten ihan kelpo saalis viime vuodelle!

 1. Thomas Hardy: Far from the Madding Crowd
 2. Diana Gabaldon: Muukalainen*
 3. Margaret Mitchell: Tuulen viemää
 4. Märta Tikkanen: Vuosisadan rakkaustarina
 5. Minna Canth: Työmiehen vaimo
 6. Theo Lawrence: Salatun voiman kaupunki*
 7. Anniina Mikama: Taikuri ja taskuvaras*
 8. Susanna Clarke: Jonathan Strange & Herra Norrell*
 9. Cassandra Clare: Clocwork Angel
 10. Leigh Bardugo: Wonder Woman – Warbringer*
 11. Leigh Bardugo: Crooked Kingdom*
 12. Hanna-Reetta Shreck: Minä maalaan kuin jumala – Ellen Thesleffin elämä ja taide*

Entä sitten ne tämän vuoden tavoitteet? Tällä hetkellä ajattelen lukemista hieman eri kannalta kuin viime vuonna tähän aikaan ja aion asettaa itselleni tasan yhden tavoitteen. Merkitsin jo vuoden alussa Goodreadsin määrälliseksi tavoitteeksi tälle vuodelle yhteensä 52 kirjaa ja se saakoon olla ainoa tavoittelemisen arvoinen lukemiseen liittyvä asia tänä vuonna. En aio tehdä suuria TBR-listoja, lukea erityisesti oman hyllyni kirjoja tai tehdä mitään muutakaan erityisen tavoitteellista tänä vuonna.

Tällä hetkellä lähes kaikki tavoitteiden asettaminen tuntuu väsyttävältä – johtuen kenties viime vuodesta ylipäätään. Aion siis tänä vuonna lukea mitä huvittaa milloin huvittaa ja jos huvittaa olla lukematta, niin teen sitten niin. Asetitko sä tälle vuodelle jonkinlaisia tavoitteita lukemisen suhteen?

4 thoughts on “Miten kävi viime vuoden lukutavoitteille ja mitä tavoittelen tänä vuonna?

 1. Itselläni on vähän samanlaiset fiilikset, eli tänä vuonna haluan lukea lähinnä juuri sitä, mitä kulloinkin sattuu huvittamaan. Jätän haasteet vähemmälle.
  Osallistumme kuitenkin yhdessä kuusivuotiaani kanssa tänäkin vuonna Pieneen Helmet-lukuhaasteeseen, koska se on jo perinteemme.
  Toinen tavoitteemme koskee vierailla kielillä lukemista. Kerroin juuri tänään omassa blogissani haasteestamme, joka on saanut innoituksen sinun vanhasta Kaikilla kielillä -haasteesta. 🙂 Kiitos inspiraatiosta!

  Tykkää

 2. Kuulostaapa ihanalta osallistua lapsen kanssa yhdessä lukuhaasteeseen! Ja aivan mahtavaa, että Kaikilla kielillä on onnistunut inspiroimaan uuden haasteen teille. Tuot selkeästi omassa haasteessasi vähän vaikeusastetta kehiin, kun tavoitteena on lukea myös kielellä, jota et osaa. Tsemppiä uuden opetteluun! 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s