Kirjavuosi starttasi luku-uuvahduksen ja tiiliskivikirjan taklauksen merkeissä

Minna: Tammikuu oli varsin hidas lukemiskuukausi. Vaikka joululomalla tulikin luettua mukavasti, uuden vuoden alku, työt ja muu elämä ylipäätään veivät niin paljon aikaa, että loppuvuoden lukumäärille ei ollut mitään asiaa. Lisäksi määrällisesti ajateltuna lukemista hidasti yksi erittäin paksu teos, jota en ole vieläkään saanut loppuun (enkä itseasiassa edes puoliväliin). Tahkoan nimittäin Barack Obaman Luvattua maata alkukielellä englanniksi ja poliittisen sanaston syövereissä menee hetki jos toinenkin. Luvattu maa täytti mukavasti viimeiset kaksi viikkoa tammikuusta; välissä tuli luettua vain pari Mauri Kunnaksen lastenkirjaa. Etätöiden lomassa sen sijaan äänikirjat edistyivät ihanasti!

Helmikuu näyttää lukemisen suhteen nyt jo valoisammalle. On vasta kuun toinen päivä, mutta luin heti eilen yhden pitkään kesken olleen kirjan yhdeltä istumalta loppuun. Osallistun myös Instagramissa #klassikkolukupiiri’in, jossa luetaan tämän kuun aikana Humiseva harju. Luin eilen illalla jo ensimmäisen viikon luvut kokonaisuudessaan, enkä tiedä maltanko koko kuukautta viettää kirjan parissa. Jos ei siis ihmeitä satu, niin helmikuusta on tulossa erinomainen lukukuukausi!

Tammikuussa luin…
Henna Helne: Pojat, pojat, pojat – Opas poikien äideille*
Mauri Kunnas: Hurjan hauska unikirja
Mauri Kunnas: Pieni avaruuskirja

Yhteensä kolme kirjaa, joissa 319 sivua.

Tammikuussa kuuntelin…
Maria Pettersson: Historian jännät naiset ‒ Merirosvoja, meedioita, varkaita ja vakoojaprinsessoja
Julia Cameron: Tie luovuuteen

Yhteensä kaksi kirjaa, jotka kestivät noin 22,5 tuntia.

Laura: Joulukuussa alkanut luku-uuvahdus ei ota hellittääkseen, joten tammikuu meni kirjojen suhteen vähän alavireisissä tunnelmissa. Vaikka lukusaldo ei lopulta jäänyt aivan nollille, en muista koska olisin viimeksi lukenut näin vähän kuukauden aikana.

Viimeistelin tammikuun ensimmäisinä päivinä viime vuoden Helmet-lukuhaasteen lukemalla hävyttömän huonon Gossip Girl -kirjan (ja päädyin sen jälkeen maratoonaamaan sarjaa HBO:lta). Sinikka Nopolan kuolema sai tarttumaan kahteen hänen teokseensa: toiseen printtinä ja toiseen äänikirjana. Adam Kay sairaalamuistoineen oli tuttu ja turvallinen äänikirja, joka sai vuorotellen nauramaan hämmennyksestä ja yökkäilemään kauhusta.

Matt Haigin Keskiyön kirjasto oli ehdottomasti koko kuukauden timantti, tosin sitä osasin odottaakin, olihan kirja yksi syksyn odotetuimmista omilla listoillani. Tämän kirjan kohdalla sain jopa hetkittäin lukuflown päälle, oli aivan upeaa kaiken tämän jumituksen keskellä lukea KAKSI TUNTIA PUTKEEN! Haluaisin myös erikseen kehua Anna-Stina Nykästä, hän on uskomattoman lahjakas kirjoittaja, jonka teksteistä toivoisin ammentavani pikkuruisia oivalluksen murusia myös omaan työhöni. Luulin, etten tarvitse elämääni yhtään koronakirjaa, mutta tämän totisesti tarvitsin ja ansaitsin!

Tammikuussa luin…
Cecily von Ziegesar: Gossip Girl ‒ Eliittinuoret
Matt Haig: Keskiyön kirjasto
Sinikka Nopola: Tervehdin teitä kevätsukkahousuilla ja muita kirjoituksia*

Yhteensä kolme kirjaa, joissa 700 sivua.

Tammikuussa kuuntelin:
Adam Kay: Kolme yövuoroa jouluun on
Anna-Stina Nykänen: Yksin kotona
Tiina Nopola & Sinikka Nopola: Siskossyndrooma ‒ 60-luku kasvatti meidät

Yhteensä kolme kirjaa, jotka kestivät 13 h 21 min.

Blogissa oli tammikuussa postausten ilmestymisen suhteen aiempaa hiljaisempaa, mutta kävijämääriin hetkellinen hiljentyminen ei tuntunut vaikuttavan. Lukupiirikysymykset ja äänikirjan lukijan ominaisuudet kiinnostivat entiseen tapaan; uusista postauksista luetuin oli Minnan koonti viime vuoden lukutavoitteiden saavuttamiseen liittyen.

Youtube-kanavamme puolella juhlimme sen sijaan tuhannen seuraajan rajapyykkiä! Tuo maaginen luku meni rikki tammikuun loppupuolella, mikä oli pikemminkin kuin olisimme uskoneetkaan. Asetimme tuhat seuraajaa tavoitteeksi viime vuonna alkuvuodesta, mutta epäilimme itsekin, kuinka mahdollista se olisi. Näköjään kirjajutut kuitenkin kiinnostaa videomuodossa, koska vuodenvaihteen rajapyykistä ei jääty kuin ihan muutama viikko!

*Teos saatu kustantajalta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s