Hahmosoppaa ja tunteiden vuoristorataa – Ashley Elston: 10 x sokkotreffit

Tämä ehdottoman söpö rakkaustarina sijoittuu jouluun, mutta sopii luettavaksi myös nyt ystävänpäivän aikoihin!

Sophien poikaystävä Griffin jättää hänet juuri ennen joulua. Mieli maassa ja sydän murskana Sophie lähtee joulunviettoon sukunsa luo ja millainen suku hänellä onkaan: italialaistaustaiseen perheeseen kuuluu roppakaupalla tätejä ja setiä ja serkkuja, jotka kaikki haluavat osallistua Sophien piristämiseen. Perheen Nonna kehittelee joululoman ajaksi Sophielle tekemistä: jokaiselle päivälle joulua lukuunottamatta Sophielle järjestetään sokkotreffit. Amoreina toimivat sukulaiset, jotka pääsevät myös suunnittelemaan treffien sisällön.

Joululoman aikana Sophie käy siis yhteensä kymmenillä sokkotreffeillä, joista toiset onnistuvat paremmin kuin toiset. Hänellä on myös käytettävissään yksi vapaudu vankilasta (tai siis treffeiltä) -kortti, jonka hän voi käyttää minä tahansa treffi-iltana. Lukija pääsee tähän hullunmyllyyn mukaan kahden viikon ajaksi, kun treffimaraton lähtee liikkeelle hieman ennen joulua ja päättyy uudenvuoden aattona. Mukana on mitä erilasempia deittikokemuksia ja järjetön kirjo hahmoja, joista voi olla hieman vaikea pysyä kartalla. Ja vaikka nimien puolesta pysyisikin, niin perhesuhteet menevät ainakin sekaisin.

Juoni pyöriin samaan aikaan Sophien deittailun ja tämän ystävien ja perheasioiden ympärillä. Sophien sisko Margot on saamassa vauvan, mutta terveydentilan kanssa on ongelmia. Lisäksi skismaa Nonnan luona tuottaa entinen kaveriporukka, jonka kanssa on samaan aikaan ihanaa, mutta hämmentävää hengailla. Hahmokirjossaan tarina on välillä sekavaa luettavaa, mutta hauskanpitoa ei juonesta puutu. Tunteet heilahtelevat laidasta laitaan kuten vain teini-ikäisellä voi ja ihmissuhdedraama on jatkuvaa.

Aloitin itse tämän lukemista jo joululomalla, sillä tämä pyöri tuolloin jatkuvasti bookstagram-feedissäni muiden kuvissa. Alkuun kirjoittajan tyyli ei onnistunut minua koukuttamaan, koska monessa kohdassa koin, että olisin saanut itse selkeämpää tekstiä aikaiseksi. Kunhan pääsin yli kirjoitustavasta yli, tarina vei kuitenkin mukanaan ja ahmin kirjan loppuosan yhdeltä istumalta tämän kuun alussa. Kirjaa lukiessa tuli myös jatkuvasti nälkä, sillä Nonnan tekemiä ruokia kuvaillaan niin paljon, ettei veden herahtamiselta kielellä voi välttyä. Söpöydessään tämä teos sopii ehdottomasti myös nyt ystävänpäivän aikaan luettavaksi!

★★★
Ashley Elston: 10 x sokkotreffit
Suomentanut Inka Parpola
WSOY, 2020
Sivuja 266
Luettavaksi kirjastosta

One thought on “Hahmosoppaa ja tunteiden vuoristorataa – Ashley Elston: 10 x sokkotreffit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s