Vauvakesän lukukuulumiset: Mitä kaikkea sitä tulikaan luettua?

Kesä oli ja meni ihan yhdessä hujauksessa, ja yksi suurin syy siihen on varmasti tuo jo ihan hurjasti kasvanut pikkumies, jonka kanssa puuhatessa aika lentää siivillä. Kuten Laura viime viikolla kertoi, pidettiin ihan tietoista taukoa kirjasomehommista kesän ajan ja keskityttiin molemmat vauva-arjen opetteluun. Lukeminen ei kuitenkaan siihen loppunut, vaan erityisesti parin ensimmäisen kuukauden aikana itse luin paljonkin. Imettämiseen kun menee yllättävän paljon aikaa, eikä aina viitsi/jaksa/halua näprätä puhelinta.

Määrällisesti lukeminen on ehdottomasti tämän elämänmuutoksen myötä vähentynyt, sillä sen vähän oman ajan käyttää useimmiten syömiseen, peseytymiseen, nukkumiseen tai siivoamiseen. Lisäksi lukulistoille on ilmestyneet lastenkirjat, joita luetaan pienen kanssa yhdessä. Ja itseasiassa eniten meillä luetaan tällä hetkellä ihan pehmokirja. Ne ripisee ja rapiseen pienen mielestä ihanasti.

Tässäpä kuitenkin listauksena kaikki tämän kesän aikana lukemani teokset toukokuulta tänne elokuun loppuun saakka!

Kesän aikana luin…

Satu Erra & Johannes Erra: Todellisten prinsessojen kirja
Nicola Kinnear: Hys, hiljaa!
Emma Cline: Daddy
Mauri Kunnas: Herra Hakkaraisen aakkoset
Terhi Rannela: Kirjeiden lumo
Annukka Mäkijärvi, Hanne-Reetta Schreck & Iida Turpeinen: Ellen T.
Jukka Laajarinne & Elina Warsta: Multakutri ja suon arvoitus
Tiedenaiset: To do: Terveys
Thomas Taylor: Malamanteri
Torben Kuhlmann: Edison: Kadonneen hiiriaarteen arvoitus
Patricia M. Scarry: Pikku Pelle Puputti
Hanna-Reetta Schreck: Säkenöivät ja oikukkaat – Suomen kultakauden naisia
Emilia Erfving: Kasa
Tara Westover: Opintiellä
Kirsti Kuronen: Kerro minulle kaunis sana
Vappu Kaarenoja & Aurora Rämö: Tytöt – Suomalaisen tasa-arvon perusteet
Laura Andersson: Voit nukkua
Katri Kirkkopelto: Molli ja kumma
Raisa Mattila & Julia Thurén: Lapsiperheen parisuhdekirja
Julia Thurén: Kaikki kuluttamisesta: Näin aloin käyttää rahojani paremmin

Onhan siinä – neljälle kuukaudelle 20 kirjaa eli noin viisi kirjaa kuussa. Iso osa on tietysti lastenkirjoja, joista erityisesti voisi mainita Nicola Kinnearin Hys, hiljaa!, joka oli tosi symppis, sekä Katri Kirkkopellon Molli ja kumma -kirjan, joka oli aivan ihana. Muutoin tämän listan ehdottomasti paras lukukokemus oli Tara Westoverin Opintiellä, joka ravisutteli, pisti vihaksi ja sai hurraamaan, kun päähenkilö voitti esteet. Näiden voimalla kohti uutta kirjasyksyä – ihanaa olla taas kirjasomessa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s