Teatterissa: The Addams Family

Siitä on lähes kaksi vuotta, kun olen edellisen kerran päässyt istahtamaan teatterin penkkiin. Ja ai kuinka ihanaa olikaan, kun ystäväni laittoi viime viikolla viestiä, että hänellä olisi kaksi lippua Jyväskylän kaupunginteatterin uuden The Addams Family -musikaalin ennakkonäytökseen, lähtisinkö mukaan? No todellakin!

The Addams Family seuraa tietenkin Addamsien perhettä, joka on varsin omalaatuinen. Mustaan ja punaiseen puketuvat perheenjäsenet haluavat ruusunsa mustina, säänsä synkkänä ja rakkautta osoitetaan kiduttamalla. Kun perheen vanhin tytär Wednesday menee sitten rakastumaan aivan tavalliseen poikaan ja jopa kihlautumaan tämän kanssa, joutuvat rakastavaisten perheet törmäyskurssille. Mitä tapahtuu, kun uuden sulhon normaali perhe saapuu Addamsien vieraaksi? Entä pysyykö nuorten kihlaus voimassa ja vanhempien avioliitot radallaan?

En etukäteen tiennyt musikaalista mitään, sillä muistikuvani alkuperäisestä elokuvastakin ovat todella hatarat. Muistan hahmojen ulkonäköjä ja vastaavaa, mutta juoni oli jäänyt aivan pimentoon. Päätin, että lähden teatteriinkin ilman sen suurempia ennakkotietoja ja katson, mitä tapahtuu. Etukäteen tsekkasin ainoastaan sen, ketä musikaalissa näyttelee ja ilokseni bongasin yhdestä pääroolista Tytti Vänskän, jota olen aikoinaan ihaillut Kouvolan teatterissa.

Ensimmäinen puoliaika oli hengästyttävä. Isoja, näyttäviä ryhmänumeroita oli paljon ja ne soivat hienosti. Huumori oli ihan yllättävänkin aikuista siihen nähden, että katsomossa oli myös aika paljon lapsia. (Toki sitä aikuisena kiinnittää huomiota tällaisiin, lapsena ei niinkään…) Tykkäsin erityisesti Addamsin perheen isästä (Paavo Honkimäki ) ja äidistä (Tytti Vänskä) ja monien muiden tapaan viihdytyin perheen zombihovimestarin (Jouni Salo) käsittämättömästä mokelluksesta.

Ensimmäinen puolisko jätti kuitenkin odottamaan parempaa kuin mitä toisella puolikkaalla oli tarjota. Musikaali vietiin ansiokkaasti maaliin, mutta toiselta puoliajalta puuttui samaa räjähtävyyttä ja menoa kuin ensimmäiseltä. Tietysti jossain kohtaa pitääkin hidastaa, mutta samanlaiseen intoon ei jälkimmäisellä puoliskolla enää päästy. Pointsit kuitenkin hauskoista loppukiitoksista!

★★★★
The Addams Family
Jyväskylän kaupunginteatteri
Ohjaus: Jukka Keinonen
Rooleissa muun muassa Paavo Honkimäki, Tytti Vänskä, Saara Jokiaho, Sami Ulmanen, Pekka Hiltunen, Anneli Karppinen ja Jouni Salo.
Esitykset 11.12. saakka.

Kuvat © Jiri Halttunen / Jyväskylän kaupunginteatteri

One thought on “Teatterissa: The Addams Family

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s