Syyskuussa luimme vauvojen kanssa ja yllätyimme omistakin lukumääristämme

Minna: Syyskuusta tuli aivan yllättävän hyvä lukukuukausi, vaikka välistäkin tuntui, ettei tälle rakkaalle harrastukselle tunnu löytyvän arjessa kovinkaan paljon aikaa. Luetaan pienen kanssa lähes päivittäin lastenkirjoja ja kirjastosta lainattua kasaa kahlataan läpi useita kertoja. Syyskuun listalla Johanna Lumpeen Viidakon väki ja suuri muutto sekä Caroline Richardsin ja Louise Anglicasin Pikkukarhun matka kotiin on meillä molemmat luettu ainakin viidesti.

Omaksi iloksi lukemistani teoksista kuukauden paras oli ehdottomasti Laura Pörstin Viimeinen vuosi, josta kirjoitin pidemmin täällä blogissakin. Adam Rutherfordin Vastaväitteitä rasisteille oli sen sijaan iso pettymys: kirja oli niiin tylsä! Ilahduttavasti sain myös vaunulenkkien aikana kuunneltua kokonaisen äänikirjan ja tuo Pää edellä – Näin tuet lapsesi aivojen kehitystä olikin tällaiselle uudelle äiskälle mielenkiintoista kuunneltavaa.

Kirjastosta kotiin kantamani pino on uhkaavan korkea tällä hetkellä, joten toivon myös lokakuulle hyvää menoa lukemisen suhteen. Jonossa odottaa pari esseekokoelmaa, Morriganin seikkailujen viimeisin osa ja tietenkin lisää lastenkirjoja!

Syyskuussa luin…
Johanna Lumme: Viidakon väki ja suuri muutto
Jari Hanska, Minea Koskinen, Emilia Mäenmaa & Tuija Siltamäki: Saamattomat – Millainen Suomi meille jää?
Adam Rutherford: Vastaväitteitä rasisteille – Ihmisrotujen historia, tiede ja todellisuus
Marja Kihlström: Iso O – matkaopas huipulle
Laura Pörsti: Viimeinen vuosi – Muistiinpanoja muutamista vaatekaapeista
Kirsi Ranin: Lukupiiri – Kirjoista keskustelemisen elämää muuttava taika
Annukka Oiva-Kess & Eeva-Liisa Kronqvist: Miten minusta tulee minä – opas varhaislapsuuteen
Caroline Richards & Louise Anglicas: Pikkukarhun matka kotiin

Yhteensä seitsemän kirjaa, joissa 1351 sivua.

Syyskuussa kuuntelin…
Tiina Huttu & Kirsi Heikkinen: Pää edellä – Näin tuet lapsesi aivojen kehitystö

Yhteensä yksi kirja, joka kesti kuusi tuntia ja viisi minuuttia.

Laura: Syyskuu toi mukanaan pitkät vaunulenkit ruskan värittämässä maisemassa sekä yhteiset lukutuokiot vauvan kanssa. Tein myös paluun lukupiiriini ja ehdin lukea koko kirjan lähes kokonaan ennen tapaamistamme. Itse asiassa näiden lukulistojen kasaaminen yllätti minut, kuvittelin nimittäin lukeneeni huomattavasti enemmän. Toisaalta alkuvuoden totaaliseen lukujumiin verrattuna nämä määrät ovat hillittömän hyviä. Ja kuten sanottu, ei se luettujen kirjojen määrä vaan se, että ylipäänsä luen.

Suosikkini kuukauden luetuista kirjoista on Helena Ruuskan Mary Gallen-Kallela – Olisit villiä villimpi . Lähes vuorokauden mittainen äänikirja kuljetti minut vuosikymmenten taakse eikä vain Suomeen vaan myös Euroopan suurkaupunkeihin, Afrikan savanneille ja Amerikkaan saakka. Kirjasta pystyy aistimaan sen valtavan työmäärän, jonka Ruuska on teoksen eteen tehnyt, mutta silti infovirta ei tuntunut tukahduttavalta. Myös Jukka Itkosen kirjoittama ja Virpi Pennan kuvittama Seitsemän kääpiön rytmiorkesteri vei sydämeni. Runokirjat tuntuvat tällä hetkellä kaikkein mielekkäimmiltä vauvan ja minun yhteisissä lukuhetkissä, ja vaikka tämä perinteisistä saduista ammentava runokokoelma ei yllä aivan ikisuosikkimme Kaupunki kukaties tasolle, on tämäkin runokirja aivan huikea.

Lokakuuhun siirryn Anniina Mikaman Myrryksen saattelemana. Kirja on ollut minulla jo jonkin tovin kesken, ja harjoittelenkin tässä sitä kuuluisaa malttia, kun lukutahtini on kaukana entisestä. Mutta pienin askelin, pienin askelin.

Syyskuussa luin…
Miika Nousianen & Sanna-Mari Pirkola: Fretti Mercury etsii onnea
Jukka Itkonen & Virpi Penna: Seitsemän kääpiön rytmiorkesteri
Johanna Venho: Ensimmäinen nainen

Yhteensä kolme kirjaa, joissa 371 sivua

Syyskuussa kuuntelin…
Niina Mero: Juhannusmorsian
Sisko Savonlahti: Kai minä halusin tätä
Antti Tuisku: Menesty!
Helena Ruuska: Mary Gallen-Kallela – Olisit villiä villimpi

Yhteensä neljä kirjaa, jotka kestivät 37,5 tuntia

Blogissa aloimme syyskuun aikana tehdä hiljaista paluuta takaisin kesätauon jälkeen. Elokuun puolivälin jälkeen kerroimme, että perheidemme kasvamisen myötä siirrymme ainakin toistaiseksi postaamaan kerran viikossa – aivan kuten blogimme alkuaikoina. Syyskuun suosituin uusi postaus oli Lauran katsaus syksyn kiinnostavimpiin kirjauutuuksiin. Tämän lisäksi kirjoitimme Laura Pöystin Viimeisestä vuodesta ja Johanna Venhon Ensimmäisestä naisesta. Minna kävi myös pitkästä aikaa teatterissa katsomassa The Addams Familyn.

YouTubenkin puolella Laura hidasti tahtia noin yhteen videoon viikossa, mikä tässä kuussa tarkoitti videota joka toinen viikko. Pitkäksi venähtäneen hiljaiselon päätteeksi oli aika kerrata kaikki kesän aikana luetut kirjat ja kertoa uudesta e-kirjainnostuksesta. Lukuvlogeja on myös kaivattu kovin ruudun molemmilla puolilla, joten kuukauden toiseen videoon tallennettiin kokonaisen viikon kuulumiset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s