Nicholas Sparks: Usko rakkauteen

Romanttiset tarinat on mun heikko kohta. Ne on mulle tapa nollata aivoja raskaampien luku-urakoiden jälkeen, esimerkiksi kouluhommien päälle tykkään lukea aivottomista suhdesotkuista ja no, rehellisesti sanoen, kuumista miehistä ja vieläkin kuumemmista juonenkäänteistä.

Romanttinen hömppä on mulle tapa rentoutua ja se toimii tässä tarkoituksessa erityisen hyvin: juonikuviot on usein yksinkertaisia, päähenkilöt vielä vähän yksinkertaisempia, eikä lukijan tarvitse olla kovinkaan hyvässä vireystilassa pysyäkseen tarinoissa kärryillä. Nicholas Sparksin Usko rakkauteen ei ollut tässä genressä poikkeus: Tarina oli viihdyttävä, hahmot sympaattisia ja juoni vei mukanaan.

bibo_uskorakkauteen2

Sparksin vahvuuksia ovat ehdottomasti elämänmakuiset taustatarinat ja ihmisten välisen kanssakäymisen aitous. Tarinoita lukiessa ei tarvitse ihmetellä, miksi jokin hahmo teki jotakin tai miksi juoni kulkee tiettyyn suuntaan. Motiivit ovat suurin piirtein loogisia ja pääteltävissä juonen kulusta – kun jokin menee pieleen, on se aina jäljitettävissä esimerkiksi hahmon aiempaan elämään.

Usko rakkauteen kertoo New Yorkilaisesta tiedetoimittajasta, joka juuri julkisuuden kynnyksellä saa juttuvinkin amerikkalaisessa pikkukaupungissa tapahtuvasta kummallisesta valoilmiöstä. Tavoitteenaan paljastaa koko juttu huijaukseksi, toimittaja matkaa kaupunkiin (joka sijaitsee keskellä ei mitään) ja ryhtyy tonkimaan paikkakunnan historiaa. Tutkimuksissaan hän törmää viehättävään kirjastonhoitajaan, jota hän ei jostain syystä saa mielestään.

Mysteeriäkin suuremmassa osassa tarinassa ovat luonnollisesti päähenkilöiden välinen kemia ja pikkukaupungin suhdekiemurat – jotka ovat rajallisuudessaan viehättävää seurattavaa. Kuten Sparksin romaaneissa (lähes) aina, tässäkin rakkaus lopulta voittaa.

Voin siis suositella tätä varsin söpöä tarinaa täysin varauksetta kaikille romantiikan nälkäisille lukijoille. Tämä sopii erityisesti kesälukemiseksi vaikka riippumattoon mökille!

allekirjoitusminna

★★★★
Nicholas Sparks: Usko rakkauteen
WSOY, 2005
Sivuja 390
Luettavaksi kirjastosta

2 thoughts on “Nicholas Sparks: Usko rakkauteen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s