Romantiikkaa vailla? Tässä 20 vinkkiä ystävänpäivälukemiseksi – draamaa, eroticaa, fantasiaa ja scifiä

Ystävänpäivä on aivan ovella ja silloin itse kukin saattaa kaivata elämäänsä hieman romanssia. Romanttisen hömpän suurkuluttajana päätin siis koota tähän postaukseen vinkkejä ystävänpäivälukemiseksi. Alta löytyy kirjoja lajiteltuna genren mukaan draamaan, eroticaan sekä fantasiaan ja scifiin. Muutaman teoksen kohdalla kerron tarinasta hieman pidemmin, mutta jokaisen kategorian alla on myös Tartu näihin -osio, josta löytyy lyhyesti vielä lisää luettavaa. Olen itse lukenut kaikki listalla mainitut kirjat, joten voin lämpimästi suositella nappaamaan jonkun niistä ja kömpimään sohvalle teen ja suklaan kera. ❤

IMG_2443

DRAAMAA

Jamie McGuire: Beautiful Disaster
Beautiful Disaster kertoo yliopisto-opiskelijoista Abbysta ja Travisista, jotka eräänä iltana lyövät vetoa Travisin nyrkkeilyottelusta. Jos Travis voittaa, Abby nukkuu kuukauden hänen sängyssään. Jo ennen matsia voi arvata, kuinka tässä lopulta käy. Abby muuttaa Travisin luo ja sotkuinen suhde on valmis. Valmistaudu turhautumaan hahmoihin, mutta silti tsemppaamaan heitä eteenpäin.

Sylvain Reynard: Gabriel’s Inferno
Sylvain Reynardin Gabriel’s Inferno on tietyssä mielessä eroticaa, mutta toisaalta puhdasoppista romanttista draamaa. Tarinassa yliopisto-opiskelija rakastuu professoriinsa, mutta myöhemmin käy ilmi, että he ovat olleet rakastavaisia jo teineinä. Mukana on ihana pieni tujaus kirjallisuutta ja taidehistoriaa, sillä tarina pyörii kovasti Danten Infernon ympärillä.

Nicholas Sparks: Dear John, See Me
Nicholas Sparksilta voi suositella ystäväpäiväksi lähes mitä tahansa. Notebook – Rakkauden sivut on klassikko, joka itkettää ketä tahansa, samoin Dear John (suomennettu Haikein terveisin). Dear Johnista on myös leffa, jossa näyttelevät Amanda Seyfried ja Channing Tatum. Sparksin uudemmasta tuotannosta ainakin See Me on lukemisen arvoinen. (Olen lisäksi arvioinut sympaattisen Usko rakkauteen täällä.)

Tartu myös näihin:
Nicola Yoon: Kaikki kaikessa
Gayle Forman: Jos vielä jään
Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo
Charlotte Brontë: Kotiopettajattaren romaani

IMG_2449

EROTICAA

Sylvia Day: Scandalous Liaisons
Sylvia Dayn tunnetuin kirjasarja on todennäköisesti Crossfire, mutta hänen tuotannossaan on paljon yksittäisiä helmiä, jotka ovat täynnä kuumia miehiä, kauniita naisia ja suhdekiemuroita. Omia suosikkejani ovat historialliset rakkaustarinat ja niistä erityisesti Scandalous Liaisons ja Pride and Pleasure. Scandalous Liaisons on oikeastaan novellikokoelma, joka sisältää kolme eri tarinaa. Jokaisessa keskitytään eri pariskuntaan, mutta henkilöt vilahtelevat toistensa tarinoissa, sillä ne sijoittuvat lähes samaan lokaatioon ja aikaan. Oma suosikkini novelleista on Lucien’s Gamble. Pride and Pleasuressa taas on ihanan itsenäinen naispäähenkilö ja kutkuttava juonikuvio.

Meredith Wild: Hardwired
Meredith Wildin tuotanto on erotican saralla viimeisin lukemani ja olen kirjoittanut Hacker-sarjasta täällä blogissakin. Tarina kertoo amerikkalaisesta startup-yrittäjästä Ericasta, joka, yllätys, yllätys, rakastuu rikkaaseen mieheen. Suhdekiemurat ovat viihdyttäviä, jos muutamista ongelmista tekstin ja juonen kanssa onnistuu pääsemään yli. Lisäksi sarjaa on olemassa ainakin viisi osaa, joten sitä voi huolella bingata vaikka koko ystävänpäivän.

Anna Todd: After
Anna Toddin After seuraa (jälleen kerran) kahta yliopisto-opiskelijaa, jotka rakastuvat toisiinsa. Tässäkään suhteessa ei kuitenkaan vältytä ongelmilta ja välillä ongelmat kasvavat itseasiassa niin isoiksi, että lukijaa suututtaa ja harmittaa päähenkilöiden puolesta. After on alun perin One Direction -fanifiktiota, mutta trust me, sitä ei huomaa. Ainoa viittaus bändiin on päähenkilö Hardinin ulkonäkö, joka sekään ei häiritse, jos ei One Directionia tunne, Afteriakin on olemassa neljä osaa, joten tunteiden vuoristorataa riittää pidemmäksikin aikaan.

Tartu myös näihin:
Lisa Hilton: Maestra
Audrey Carlan: Calendar Girl
J Kenner: Release Me
Lisa R Jones: Pakopaikka

IMG_2468

FANTASIAA JA SCIFIÄ

Sarah J Maas: A Court of Thorns and Roses
Sarah J Maasista ei voi tässä blogissa puhua tarpeeksi. Hän on seksuaalisen energian ja hahmojen välisten jännitteiden kuvaamisen mestari ja osaa todellakin rakentaa kunnollisen odotuksen ja romanssin, johon lukija imeytyy mukaan koko sydämellään. Näitä hetkiä löytyy erityisesti A Court of Thorns and Roses -sarjasta. Ensimmäinen osa kannattaa lukea nopeasti ja kevyesti, sillä parhaat palat odottavat toisessa ja kolmannessa osassa. Varsinkin A Court of Mist and Fury on kaiken hehkutuksen arvoinen. (Myös Throne of Glassissa on herkullisia romansseja ja huikeaa seikkailua, suosittelen!)

Kiera Cass: Selection
Kiera Cassin Selection (suomennettu Valinta) sijoittuu dystopiaan, jossa ihmiset on numeroitu yhteiskuntaluokkien mukaan. Maan prinssille täytyy löytää vaimo, minkä vuoksi järjestetään valinta. Jokaisesta luokasta valitaan tyttö, joka lähetetään palatsiin. Päähenkilömme America on jo rakastunut toiseen, mutta what do you know, prinssi alkaa sittenkin kiinnostaa. Tiedossa on siis paljon romanssia ja jahkaamista, sekä (liian) kevyttä yhteiskunnallisten asioiden käsittelyä. Sopivan aivotonta siis.

Marissa Meyer: Cinder
Cinder on nimensä mukaisesti uudelleenkerronta Tuhkimo-sadusta. Tällä kertaa tarina sijoittuu kuitenkin tulevaisuuteen, tuhkimo eli päähenkilömme Cinder on kyborgi ja Uuden Pekingin taitavin mekaanikko. Tarina keskittyy selkeästi enemmän seikkailuun, mutta romanssi on sen kanssa tasavahva juonielementti. Meyerin Lunar Chronicles -sarja on niittänyt mainetta kirjablogiskenessä jo vuosien ajan, eikä se ole ihme. Cinder sopii nimittäin sellaisellekin lukijalle, joka ei normaalisti scifiin tartu. Olen kirjoittanut tarinasta täällä.

Tartu myös näihin:
Cassandra Clare: Luukaupunki
Maggie Stiefvater: The Raven Boys
Leigh Bardugo: Six of Crows

Toivottavasti löysit listauksesta lukuvinkkejä. Kuulisin mielelläni myös sun ajatuksia sopivasta ystävänpäivälukemisesta. Jutellaan kommenteissa!

allekirjoitusminna

p.s. Ihanaa ystävänpäivää kirjablogiyhteisön jäsenille ja meidän lukijoille! On ihan huippua, että seuraatte meidän menoa täällä blogissa ja bookstagramin puolella. Ilman tätä yhteisöä bloggaaminen olisi paljon tylsempää.

3 thoughts on “Romantiikkaa vailla? Tässä 20 vinkkiä ystävänpäivälukemiseksi – draamaa, eroticaa, fantasiaa ja scifiä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s