Video: Sinivalkoinen kirjakattaus

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää ja paljon onnea satavuotiaalle Suomelle! Myös me täällä Bibbidi Bobbidi Bookin puolella päätimme osallistua Suomi 100 -huumaan, tällä kertaa videon muodossa. Sinivalkoinen kirjakattaus tuo eteenne kymmenen suomalaista kirjaa, jotka ovat jääneet jostain syystä mieleemme tai ovat meistä erityisen hyviä. Mitään kymmenen parasta kotimaista -listaa emme teille tarjoile, sellaisen laatiminen nyt olisi aivan mahdotonta.

Suhteemme suomalaiseen kirjallisuuteen poikkeavat ratkaisevasti toisistaan, kuten jotkut ehkä vuosi sitten julkaistusta podcastista saattaa muistaakin. Mikä sai meidät sitten valitsemaan juuri nämä kirjat videollemme?

IMG_0027

Laura: Olen suomalaisen kirjallisuuden suurkuluttaja, vaikka toki käännöskirjallisuuskin on mieleeni. Se on kuitenkin varmaa, että luen lähes aina kirjani suomeksi, sillä siten saan tarinan rullaamaan kaikkein vaivattomimmin eikä lukemiseen tule niin suuria laiskuustaukoja.

Yritin valita videolla esittelemäni kirjat mahdollisimman vaihtelevin perustein. Osa niistä on kulkenut mukanani kauan, toiset taas liittyvät vahvasti johonkin tiettyyn hetkeen. Yllättäen oli helpompaa valita mukaan runokirjoja kuin romaaneja, vaikka jälkimmäisiä ahmin huomattavasti runoja enemmän. Ehkä juuri siitä syystä tuntui vaikealta nostaa muutamaa tarinaa kaikkien niiden lukuisten muiden edelle.

Koska Kirjojen kasvattamat -podcastsarjan ansiosta olen pohtinut syksyn aikana paljon lasten ja nuortenkirjallisuutta, päätin tarkoituksella jättää ne pois tältä listalta. Olisi ollut helppoa nostaa parrasvaloihin (jälleen kerran) Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli tai Jukka Parkkisen Suvi Kinos -sarja. Sen sijaan viisikkooni kuuluvat Tuomas Kyrö, Tommi Kinnunen, Tommy Tabermann, Riikka Pulkkinen ja Kaisa Raittila.

bibobook_suomi100

Minna: Toisin kuin Laura, en ole suomalaisen kirjallisuuden suurkuluttaja. Luen nykyisin enemmän englanniksi kuin suomeksi, mutta aina välillä suomen kieleen palaaminen tuntuu kuitenkin hyvältä. Silloin tarina suorastaan soljuu eteenpäin ja saatan ahmia isojakin teoksia pienessä ajassa.

Tälle listalle päätyi kasa teoksia, joilla on vahva sidos lapsuuteeni ja teiniaikoihin. Kaarina Helakisan Niille joilla on nauravat korvat on yksi ensimmäisiä kirjoja, jonka olen ostanut omilla rahoillani ja Ilkka Remeksen Aaro Korpi -sarjaa sain joka vuosi joululahjaksi. Viisikkoon mahtuvat myös Anna-Leena Härkösen Häräntappoase, Tove Janssonin Muumi-teos Näkymätön lapsi ja Rauli Virtasen matkakertomus Reissukirja.

Tämän videon myötä Bibbdi Bobbidi Book toivottaa ihanaa itsenäisyyspäivää
ja onnea satavuotiaalle Suomelle!

Videon musiikki: Kai Engel – Idea

One thought on “Video: Sinivalkoinen kirjakattaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s