Kirjafriikin Netflix-vinkit tälle keväälle – Tsekkaa nämä sarjat nyt

Joskus lukeminen jää vähemmälle, kun Netflix vetäisee mut kunnolla syövereihinsä. Sitä on tapahtunut sanotaanko nyt viimeisen puolen vuoden aikana yhä enemmän, vaikka olen myös lukenut tasaisella tahdilla kirjoja. Jos pitäisi valita kirjojen ja tv-sarjojen välillä, en todennäköisesti pystyisi tekemään valintaa, koska joskus ruutuversio yksinkertaisesti toimii paremmin kuin teksti.

IMG_2802

Tälle listalle olen koonnut viimeisen puolen vuoden aikana katsoamiani sarjoja, jotka ovat kaikki tarjolla Netflixissä. Näitä yhdistää hyvä tarina ja erinomainen toteutus – sekä useissa myös erinomaiset näyttelijät. Ilman sen suurempia höpinöitä, lets get to it.

1. Santa Clarita Diet
Santa Clarita Dietista ilmestyi juuri toinen kausi, mutta jos et ole vielä katsonut ensimmäistäkään, niin nyt on aika. Sarjan premissi on aika absurdi: perheenäiti muuttuu zombiksi ja perhe joutuu keskelle kummallisia sattumia. Drew Barrymore esittää zombiäitiä ja Timothy Olyphant perheen isää. Näiden kahden välinen sanailu on hauskaa ja sarjan huumori toimii uskomattoman hyvin. Lempparihahmojani ovat varsinkin kakkoskaudella olleet perheen tytär Abby (Liv Hewson) ja hänen paras ystävänsä Eric (Skyler Gisondo).

2. Alias Grace
Alias Grace on painostava minisarja, joka kertoo 1800-luvun lopussa murhaajana tuomitusta Grace Marksista. Sarjassa psykiatrinen lääkäri yrittää selvittää, murhasiko Grace oikeasti työnantajansa ja tämän vaimon. Paljon paljastuu, mutta paljon jää myös pimentoon. Sarja on koukuttava ja hienosti kirjoitettu – itseasiassa niin hienosti, että taisin katsoa sen kahdessa päivässä. Tarina perustuu tositapahtumiin, joista Handmaid’s Talestakin tunnettu Margaret Atwood on kirjoittanut oman versionsa.

3. Stranger Things
Tiedetään, Stranger Thingsin kakkoskausi tuli jo viime syksynä, mutta se on tällä listalla sitäkin suuremmalla syyllä. Tätä sarjaa ei riitä kuvailemaan tarpeeksi ylisanoja, joten voin vain sanoa, että katso se. Jos et pidä kauhusta, katso se jonkun kanssa. Mutta älä jätä katsomatta.

4. Riverdale
Riverdalestakin on tällä hetkellä kakkoskausi meneillään ja se on aivan pian päätöksessä. Sarja on parantunut vanhetessaan ja tällä hetkellä päähenkilöiden välillä on niin isoja ristiriitoja, että katsominen on joka viikko aina vain herkullisempaa. Kakkoskausi on ehdottomasti kutkuttavampi kuin ensimmäinen ja sarjan ”psykologiset” puolet pääsevät paremmin esiin. (p.s. Bughead 4ever!)

5. Altered Carbon – Muuntohiili
Altered Carbon oli niin hyvä, että katsoin sen kerran alusta loppuun poikaystäväni kanssa ja aloin sen jälkeen katsoa sitä saman tien uudestaan. Neljän ensimmäisen jakson aikana katsojalle muodostuu vain enemmän kysymyksiä kuin mihin jaksot vastaavat, mutta se toisaalta myös koukuttaa katsomaan lisää. Alussa toiminta saattaa tuntua myös armottoman hitaalta, mutta se palkitaan puolivälin kohdilla, kun yhtäkkiä kuvio selviää kuin itsestään. (Ja lopussa kaikki heilahtaa taas päälaelleen). Plussana, pääosaa esittää ihana Joel Kinnaman.

6. 12 Monkeys
12 Monkeysiin pätee sama kuin Riverdaleen: se paranee vanhetessaan. Sarja sisältää aikahyppelyä ja mahdottoman rakkaustarinan, ja siinä sivussa hieman maailman pelastamista tuholta. Päähenkilöt ovat epätäydellisyydessään samaistuttavia ja vaikka joskus tuntuu, että juoni kiertää liikaa kehää, kirjoittajat ovat onnistuneet työssään, sillä kun tuo tunne syntyy, hypätään taas ihan muualle. Kaksi ensimmäistä kautta taitaa löytyä Netflixistä ja kolmas HBO:lta. Neljäs ja viimeinen kausi julkaistaan tänä keväänä.

Jos oot katsonut näitä sarjoja, niin intoisilisin mielelläni niistä sun kanssa. Jätä kommentti tonne alle, niin jutellaan!

allekirjoitusminna

P.s. Shadowhuntersin uusi kausikin on jo käynnissä, mutta en kuitenkaan höpötä siitä tässä, koska kirjoitin sarjasta jo edellisellä kerralla, kun jaoin Netflix-vinkkejä!

One thought on “Kirjafriikin Netflix-vinkit tälle keväälle – Tsekkaa nämä sarjat nyt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s