Tämän vuoden lukemistavoitteet tulevat tässä: Hyllynlämmittäjät ja Goodreads

Tavoitteet tuntuvat olevan omassa elämässäni se juttu tänä vuonna. Aiempina vuosina olen aktiivisesti vältellyt tavoitteiden asettamista tai asettanut niitä ”hällä väliä” -asenteella, jolloin niiden saavuttaminenkaan ei ole tuntunut niin uskomattoman tärkeältä. Viime vuoden lopulla tajusin kuitenkin, että tavoitteiden vältteleminen on epäonnistumisen ja pettymyksen välttelyä – mikä taas on suorastaan typerää. Pettymykset kuuluvat elämään, joten tänä vuonna olen tehnyt sekä uuden vuoden lupauksia että asettanut eri elämänalueilla tavoitteita. Hypätään siis tämän filosofisen alustuksen jälkeen tämän vuoden lukemistavoitteisiin!

Processed with VSCO with hb2 preset

Asetin itselleni perinteisen Goodreadsin lukemistavoitteen 52 kirjaan. Viime vuonna tavoittelin yhteensä 50 kirjaa ja pääsin 65:een. Tämän vuoden tavoite ei siis ole erityisen kunnianhimoinen viime vuoteen suhteutettuna, mutta se ei ole tarkoituskaan. Pikemminkin ajatuksena on pitää yllä tasaista lukemistahtia ja nauttia niistä kirjoista, jotka luen. Suorittamiseen en halua sortua näin ihanan harrastuksen kohdalla.

Määrällisen tavoitteen lisäksi määrittelin jo joulukuussa, että haluaisin suorittaa edes yhden lukuhaasteen loppuun tänä vuonna. Tuo lukuhaaste on joko Goodreadsin 52 kirjan lukeminen tai tämän vuoden hyllynlämmittäjät. Viime vuonna luin yhteensä seitsemän hyllynlämmittäjää kahdestatoista. Se on ihan kunnioitettava määrä, jos ottaa huomioon, että listalla oli paljon kirjoja, jotka olivat odottaneet aikaansa vaikka kuinka kauan. Seuraavassa listassa siis tämän vuoden haastekirjat:

 1. Diana Gabaldon: Muukalainen
 2. Oscar Wilde: Dorian Grayn muotokuva
 3. Theo Lawrence: Salatun voiman kaupunki
 4. Alexandra Christo: To Kill A Kingdom
 5. Mika Mäkeläinen: Villi länsi
 6. Anniina Mikama: Taikuri ja taskuvaras
 7. Mintie Das: Storm Sisters
 8. Susanna Clarke: Jonathan Strange & Herra Norrell
 9. Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
 10. Leigh Bardugo: Wonder Woman
 11. Madeline Miller: Circe
 12. Hanna-Reeta Schrek: Ellen Thesleff – Minä maalaan kuin jumala

Millaisia lukemistavoitteita asetit tälle vuodelle vai asetitko ollenkaan? Jutellaan kommenteissa!

allekirjoitusminna

8 thoughts on “Tämän vuoden lukemistavoitteet tulevat tässä: Hyllynlämmittäjät ja Goodreads

 1. Kiva nähdä hyllynlämmittäjissä tuttuja nimiä, jotka on itsellänikin joskus tarkoitus lukea. 🙂 Dorian Grayn muotokuva on kyllä ehdoton klassikko, joka on pakko lukea joku päivä ja innolla odotan myös kirjoitatko Wonder Womanista jonkinlaista arvostelua!

  Tykkää

  1. Dorian Grayn muotokuva oli mulla jo viime vuoden hyllynlämmittäjissä, mutta tänä vuonna saan sen varmasti luettua, koska aloitin sen jo! Ja jos Wonder Woman erityisesti kiinnostaa, niin silloin voin ehdottomasti arvioida sen tänne blogiin. Kiitos kommentista! 🙂

   Tykkää

 2. Mulla Goodreadin haasteessa 100 kirjaa, Hyllynlämmittäjä- haaste sekä omassa blogissani oleva pienoislukuhaaste. 😀 Katotaan miten käy! Onneksi näitä ei oo pakko just takitilleen saada toteutettua.

  Tykkää

 3. Itse yritän tänä vuonna saada Helmet -lukuhaaste 2019 mahdollisimman täyteen! En ole aikasempina vuosina yritänyt mitään lukuhaasteita tai muitakaan tavoitteita, joten jännittävää nähdä miten tällainen tavoite saa tsemppaamaan. (vai saako ollenkaan…)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s