Tammikuu oli poikkeuksellinen: Luimme paljon viiden tähden kirjoja

Minna: Tammikuu jäi mieleen hyvänä lukukuukautena, vaikka määrällisesti kirjoja ei tullutkaan luettua kovinkaan montaa. Koko kuukauden saldo on yhteensä kolme ja puoli teosta, sillä kolmen kokonaan luetun kirjan lisäksi on lukenut Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuvan yli puoleenväliin, mutta en aivan saanut sitä loppuun ennen kuun vaihtumista.

Tammikuu oli myös kirjojen tason suhteen erittäin poikkeuksellinen. Onnistuin lukemaan kolme viiden tähden kirjaa – siis jokaikinen tammikuussa lukemani kirja oli täyttä priimaa. Rupesin jo epäilemään omia arvioitani loppukuusta, kun annoin Matthew Walkerin Why We Sleep -tietokirjalle viisi tähteä. Annan harvemmin tietokirjoille viittä tähteä, koska yleensä parhaaseen arvosanaan vaaditaan mielestäni voimakas tunnekokemus. Tällä kertaa Walkerin teos sai aikaan oikean muutoksen omassa käytöksessäni, joten jo sillä perusteella kirja sai täydet pisteet ja ylistävän arvion.

Sarah Crossanin Yksi on Lauran minulle lempikirjahaastetta varten antama kirja ja voin jo etukäteen paljastaa, että pidin teoksesta itkettävän paljon. Tarkempaa analyysiä on luvassa tässä helmikuun alkupuolella, kun puramme haasteen tuloksia tarkemmin. Virginia Woolfille taas lämpesin jotenkin aivan odottamatta alkukuusta, vaikka tiesin nauttivani Woolfin tekstistä jo aiempien kokemusten perusteella.

Helmikuun aikana aion taklata jälleen hyllynlämmittäjiäni, joista Dorian Grayn muotokuva tulee olemaan ensimmäinen suoritus. Muutoin en aseta lukemisen suhteen sen suurempia tavoitteita, sillä helmikuun aikana olisi tarkoitus edistää gradua aikalailla – siis tieteellistä tekstiä tulee kulutettua kaunokirjallisten ohella todennäköisesti aika paljon.

Tammikuussa luin…
Virginia Woolf: A Room of One’s Own
Sarah Crossan: Yksi [Lauran arvio täällä.]
Matthew Walker: Why We Sleep

Yhteensä kolme kirjaa, joissa 944 sivua.

Tammikuun luetut (1)

Laura: Vuoden ensimmäinen kuukausi lähti ihanan kevyesti liikkeelle, sillä olin juuri edellisen vuorokauden aikana saanut vuoden 2018 Helmet-lukuhaasteen valmiiksi. Oli siis aika suunnata katse kohti uutta lukuhaastetta.

Olen siitä onnellinen, että vuoden ensimmäinen kirja sattui olemaan täysi viiden tähden suoritus. Bea Uusman Naparetki oli niin upea, että haluaisin hankkia sen omaan kirjahyllyyni. Vuoden neljä ensimmäistä päivää sujuivatkin mukavalla kirja per päivä tahdilla, mutta sitten arki painoi kunnolla päälle ja lukutahti hidastui. Mila Teräs on uusi kirjallinen ihastukseni ja Siri Kolun Me Rosvolat -sarja valloitti myös täysin sydämeni. Äänikirjoja tuli kuunneltua ruhtinaallisesti, sillä pelkuruuteni talvipyöräilyä kohtaan on lisännyt äänikirja-aikaani moninkertaistamalla esimerkiksi työmatkaan käyttämäni ajan. No, jotain hyvää siinäkin. Tarkempia arvioita lukemistani ja kuuntelemistani kirjoista on luvassa keskiviikkona YouTube-kanavallamme julkaistavassa Tammikuun luetut -videossa.

Helmikuun alussa yritän saada luettua kasan lasten- ja nuortenkirjoja sekä muutamat roikkumaan jääneet arvostelukappaleet. Myös Minnan antama lukuhaastekirja on vielä hyvin alkutekijöissään eli se on lukulistani kärkipaikalla. Kuukauden kaksi viimeistä viikkoa olen lomalla Sri Lankassa, joten potentiaalista lukuaikaa on kyllä tarjolla. Ainoa ongelma on se, etten voi täyttää rinkkaani pelkillä kirjoilla, joten täytyy varmaan totutella e-kirjojen ja pokkarien lukemiseen.

Tammikuussa luin…
Bea Uusma: Naparetki – Minun rakkaustarinani
Anna Karhunen & Tiia Rantanen: Kaverin puolesta kyselen
Maria Björklund: Kaksin – Rakkautta ilmassa
Merja Lundén (toim.): Viimeinen hetero
Mila Teräs: Noitapeili
J. K. Rowling & Jim Kay: Harry Potter ja viisasten kivi
Ninka Reittu: Oma rakas supernapa
Sarah Ford: Ole flamingo ja erotu massasta!
Sarah Ford: Ole yksisarvinen ja kulje kadun aurinkoista puolta!
Mila Teräs: Kadonnut kaupunki

Yhteensä kymmenen kirjaa, joissa 1491 sivua

Tammikuussa kuuntelin…
Siri Kolu: Me Rosvolat ja konnakaraoke
Siri Kolu: Me Rosvolat ja Iso-Hemmin arkku
Siri Kolu: Me Rosvolat ja vaakunaväijy
Siri Kolu: Me Rosvolat ja ryöväriliitto
Iikka Kivi: Menisit ennemmin terapiaan
Jojo Moyes: Parillisia ja parittomia
Teemu Potapoff: Luodinkestävä – Heidi Foxellin tarina
Katri Sisko: 30 ennen 30
Karo Hämäläinen: Miksi juoksen
Lauren Bravo: What would the Spice Girls do?
Juha Itkonen: Ihmettä kaikki

Yhteensä yksitoista kirjaa, jotka kestivät 83,5 tuntia

Tammikuun alussa blogiimme vyöryi tuntemattomasta syystä klikkauksia Yhdysvalloista. Lopulta saimme klikkitulvan tukahdutettua, eivätkä ne näytä lopulta vaikuttaneen kuukauden luetuimpiin postauksiin suuntaan tai toiseen. Voimme siis jatkaa kuukausikatsaukseen tutulla kaavalla.

Kuukauden luetuin kirjoitus oli Lauran Yksitoista tämän kevään uutuuskirjaa, jotka haluaisin lukea ja paljon lukijoita keräsi myös Ainoa self help -kirja, joka sinun tarvitsee lukea. Sekä Minnan että Lauran vuoden 2019 lukusuunnitelmat kiinnostivat kovasti. Vanhoista postauksista tuttuun tapaan tilastojen kärkikahinoihin kiilasivat äänikirjojen lukijan hyvät puolet sekä katsaus self help -kirjojen tarjontaan.

Helmikuun alussa paketoimme lempikirjahaasteemme. Tuttuun tapaan luvassa on sekä kirja-arvioita että laajempia aihepostauksia. Blogin YouTube-kanavalla starttaa uusi sarja, josta olemme aika innoissamme! Keskiöön nousevat tällä kertaa aivan upeat kirjastot. Lisäksi helmikuussa tartutaan muutamiin videohaasteisiin.

2 thoughts on “Tammikuu oli poikkeuksellinen: Luimme paljon viiden tähden kirjoja

    1. Aijai, lukemisen riemu – ehkä nää kaikki viiden tähden arviot johtuu siitäkin, että lukeminen on just nyt niin kivaa? Ja sitten ne oikein ruokkii toisiaan – tulee niin hyviä kirjoja, että lukemisesta tulee vaan kivempaa 😀

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s