Romantiikkaa miehen näkökulmasta – Emma Chase: Taklattu

Mitä tehdä, kun lukeminen ei luista? Itse kävin kirjastossa, lainasin kasan klassikoita (lähinnä Austeneita ja Brönteja) ja yhden hömppäkirjan. Tuo hömppäkirja on Emma Chasen Taklattu, jonka luin pääsiäisviikolla yhdeltä istumalta noin vajaassa viidessä tunnissa. Mitään suuria lukuelämyksiä tai intohimoja tästä en saanut, mutta ihan toimivaa viihdettä Taklattu tarjoili.

Ihan alkuun pitää heti kertoa, että teos ei ole ihan sitä perinteisintä hömppää, sillä päähenkilö on tällä kertaa mies ja tarina on kerrottu hänen näkökulmastaan. Drew Evans on tietenkin uskomattoman kuuma ja komea naistenmies, joka on uskomattoman menestynyt sekä työelämässä että seuraelämässä. Hän saa aina kaiken, mitä vain sattuu haluamaan, kunnes hänen elämäänsä tupsahtaa vastustamaton uusi kollega Katheri Brooks. Kate saa Drewn päästään pyörällä ja kaksikko kulkee tarinan edetessä perinteiset vaiheet vihamiehistä rakastajiksi, eikä elämää suuremmilta väärinkäsityksiltä ja sydänsuruilta voida välttyä.

Teoksen takakannessa lukee, että ”Taklattu paljastaa naistenmiehen varjelluimmat salaisuudet ja on hauskempi kuin muut eroottiset kirjat yhteensä.” Naistenmiehen salaisuuksista en osaa sanoa, mutta miehen näkökulma oli virkistävää vaihtelua. Toisaalta kerronnasta tuntui myös puuttuvan jotain, mitä vastaavissa genren kirjoissa on yllin kyllin – siis vetoavuutta ja sitä sellaista imua. Kun päähenkilö on surullinen, itsekin on lukijana surullinen. Tämän teoksen parissa onnettomuudet pystyi helposti sivuuttamaan, koska päähenkilön suoraviivaisuus ja väärinymmärrykset olivat niin ilmiselviä. Pikemminkin ne aiheuttivat minussa silmienpyörittelyä. Hauska kirja toisaalta onnistui jopa hieman yllättävästi olemaan muutamassakin kohdassa ja löysin itseni naurahtelemasta joissakin kohdissa.

Taklattu on sopivaa lomalukemista vaikka aurinkotuoliin – jos ei punastele lukea eroottisia kohtauksia ihmisten ilmoilla. Suurta ihastuksen kohdetta tästä tuskin saa, mutta omassa genressään se on tasavarma keskikastin suoritus.

allekirjoitusminna

★★★
Emma Chase: Taklattu
Suomentanut: Helinä Kangas
Bazar Kustannus, 2015
Sivuja 277
Luettavaksi kirjastosta

3 thoughts on “Romantiikkaa miehen näkökulmasta – Emma Chase: Taklattu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s