Huhtikuu oli kirja päivässä -kuukausi — tosin vain kerran molemmille

Laura: Huhtikuu on ollut minulle totaalisesti gradukuukausi, mutta onneksi olen sentään ehtinyt viettää vähän vapaa-aikaa muidenkin kuin akateemisten kirjojen äärellä. Pääsiäisloma Nurmeksessa sai minut lukemaan pitkästä aikaa yhden kokonaisen kirjan päivässä. Toivon, että tällaisia elämyksiä olisi edessä paljon kesäkuussa, kun opintoihin liittyvät kiireet rauhoittuvat.

Kuukauden lukutilastoja kaunistavat Sarah Fordin lyhyet kuvakirjat, joiden lukeminen ei tosin ollut mikään maata mullistava kokemus. Nopeasti piirretyt pilvet sai minut puolestaan totaalisesti pauloihinsa ja Aikuisten perhe oli todella kiinnostava nosto tietokirjapuolelta. Valuvika oli mukavan kevyt lukukokemus, kun taas Meghanin elämäkerta vähän raskas. Äänikirjoihin käyttämäni aika on pyöräilykauden alettua vähentynyt roimasti, mutta sain silti urakoitua muutaman kirjan. Kellontekijän tytär oli yksi tämän kevään kirjanostoistani, ja se olikin erinomainen, vaikka olisi kaivannutkin hieman karsimista. (Plus haluaisin vielä keskustella kirjan lopetuksesta jonkun teoksen lukeneen kanssa!) Viimeisen kirjani ensimmäinen puolituntinen oli maailmojani ravisutteleva, mutta loppuosa sellaista keskipaksua neljän tähden muistelua.

Toivon, että toukokuussa ehtisin lukea muutamat tämän kevään uutuuskirjat, jotka ovat jääneet luuhaamaan lukupinoihin. Tosin aivan liikaa lukuaikaa ei ole toukokuussakaan luvassa, sillä edessä on vielä opintojeni viimeinen taisto plus pientä pintaremppaa ja muutto uuteen kotiin. Kyllä kesäkuussa jo helpottaa.

Huhtikuussa luin…
Soili Pohjalainen: Valuvika
Sarah Ford: Ole merenneito ja elä täysillä
Sarah Ford: Ole laiskiainen ja löydä sisäinen rauha
Sarah Ford: Mitä yksisarvinen tekisi?
Andrew Morton: Meghan – Prinsessa Hollywoodista
Paula Nivukoski: Nopeasti piirretyt pilvet
Niku Hooli & Anna-Sofia Nieminen: Aikuisten perhe

Yhteensä seitsemän kirjaa, joissa 1270 sivua

Huhtikuussa kuuntelin…
Jan-Philipp Sendker: Sydämenlyönneistä ikuisuus
Kate Morton: Kellontekijän tytär
Astrid Swan: Viimeinen kirjani

Yhteensä kolme kirjaa, jotka kestivät tuntia 39 tuntia

Valuvika ja Meghan saatu arvostelukappaleina töiden kautta.

687E0263-BC29-4BF3-A242-4BA980ECFEF5.jpeg

Minna: Huhtikuu oli minulle lukemisen suhteen varsin surkea, jos katsotaan pelkkiä luettujen kirjojen määrää. Kirjoitin kuun alkupuolella kokonaisen postauksenkin lukujumista ja sen selättämisestä. Tällä hetkellä ei kuitenkaan oikeastaan tunnu siltä, että kuukausi olisi mennyt jotenkin pieleen vain kahden kirjan saldolla, sillä jälkimmäinen lukemistani kirjoista, Jane Austenin Viisasteleva sydän oli varsin positiivinen kokemus. Toinen lukemani kirja on Emma Chasen romanttinen hömppä Taklattu, jonka miesnäkökulmasta kirjoitinkin jo tänne blogin puolelle. Taklatun kanssa tein saman kuin Laurakin pääsiäislomalla – luin siis koko teoksen yhdeltä istumalta.

Näiden kahden loppuun luetun teoksen lisäksi olen tässä kuussa lukenut jälleen ison kasan opintoihin liittyviä tekstejä muun muassa journalismin teoriaan ja tyttöyden representaatioihin kirjallisuudessa. Opintojen ja töiden ulkopuolella luin lisäksi Leigh Bardugon Wonder Woman -teoksen alkua, joka kuitenkin tyssäsi ja aloitin loppukuusta Charlotte Brontën Professorin. Klassikkoteema jatkuu varmasti vielä toukokuussakin, sillä ikkunalaudalla odottaa vino pino muitakin vielä minulle tuntemattomia klassikoita.

Huhtikuussa luin…
Emma Chase: Taklattu
Jane Austen: Viisasteleva sydän

Yhteensä kaksi kirjaa, joissa 485 sivua.

Blogissa meni huhtikuussa varsin hyvin! Minna kokosi alkuvuoden tilastoja laajemmin viime sunnuntaina julkaistuun postaukseen, josta löytyvät myös huhtikuun vetonaulat. Käy lukaisemassa tuo teksti, jos sivunäytöt, lukijamäärät ja suosituimmat postaukset kiinnostavat. Huhtikuussa blogissa kolme eniten lukijoita veätnyytä postausta olivat kirjallisuuskollektiivimme Aami, Lauran avautuminen yhden tähden kirjasarjasta ja jo maaliskuussa julkaistu booktubepostaus.

2 thoughts on “Huhtikuu oli kirja päivässä -kuukausi — tosin vain kerran molemmille

    1. Oho, kylläpä on jäänyt kommentointi laahaamaan, pahoitteluni! Pidin kirjasta kovasti, se oli hyvin kaunis ja jollain tavalla mystinen. Kirja olisi tosin toiminut paremmin printtinä kuin äänikirjana. Kuunnellessa olin välillä aika hukassa siitä millä aikatasolla milloinkin liikutaan.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s