Nicola Yoon: Kaikki kaikessa

Maddyn maailma on valkoinen ja steriili. Hän on ollut lähes koko elämänä kotitalonsa vanki, sillä hän on allerginen kodin turvallisia ulkoseiniä ympäröivälle maailmalle. Maddyn ainoat kurkistusaukot maailmaan ovat kirjat sekä kotitalon ikkunat, joista näkymä ei tosin aukea naapuripihoja kauemmaksi. Mutta kun viereiseen taloon muuttaa uusi perhe, tuo näkymä on kaikki mitä Maddy tarvitsee. Perheen poika Olly kiinnittää Maddyn huomion, ja pian viestit singahtelevat talojen välillä. Onko elämä tosiaan täynnä tällaisia tunteita, jos sen jakaa jonkun muun kuin äitinsä ja hoitajansa kanssa? Olly on avannut Maddylle uudenlaisen maailman, eikä Maddy ole enää varma, onko hänen vanha, vitivalkoinen elämänsä enää tarpeeksi.

Nicola Yoonin kirja Kaikki kaikessa on hurmaava kuvaus rakkauden syttymisestä, kasvamisesta ja kaikista siihen liittyvistä peloista. Maddyn vaikea allergia asettaa toki nuoret aivan uudenlaisten esteiden eteen, mutta rakkaus jos mikä antaa voimaa kamppailla vaikeitakin olosuhteita vastaan.

Minulla oli kirjaa lukiessani omituinen tunne, aivan kuin olisin lukenut tämän tarinan jo joskus aiemmin. Se ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä suomenkielinen versio on ilmestynyt vasta 2017 enkä takuulla ole lukenut teoksen alkuperäistä, englanninkielistä versiota. En muista myöskään katsoneeni booktube-videoita aiheesta enkä ainakaan kirjan pohjalta tehtyä elokuvaa. Muistan, että Housessa oli joskus vastaavanlaisesta allergiasta kärsivä tyttö, mutta voiko tuo jakso tosiaan kummitella näin vahvasti mielessäni?

Kirja etenee hyvin juoni- ja tunnevetoisesti eikä teksti jää takkuamaan. Kirjaa on raikastettu pienillä piirroksilla ja välillä useamman sivun mittaisilla chat-keskusteluilla. Tämä helpottanee lukemista niiden kohdalla, joille kolmesataasivuiset romaanit ovat kuin maraton.

Kirja saa minulta neljä ja puoli tähteä, sillä se oli sisintä kutitteleva, koukuttava ja herkistäväkin tarina. Harkitsin jopa kokonaisen viiden tähden rivin antamista, mutta lopulta totesin, että kirjassa ei ole sitä jotain, joka minun arvosteluasteikollani vaaditaan viiteen tähteen. Seuraavaksi haluaisin nähdä kirjasta tehdyn elokuvan, mutta koska sitä ei ole tarjolla Netflixissä, täytyy asian eteen nähdä hitusen enemmän vaivaa.

allekirjoituslaura

★★★★½
Nicola Yoon: Kaikki kaikessa
Suomennos: Helene Bützow
Tammi, 2017
Sivuja 319
Luettavaksi kirjastosta

Helmet-lukuhaasteen kohta 10. Rodullistetun kirjailijan kirjoittama kirja

Ps. Lisää lukutunnelmia voit katsoa kuvaamastani lukuvlogista.

Pps. Olisiko omituinen tuttuuden tunne voinutkin johtua siitä, että myös Minna on arvioinut kyseisen kirjan? Näemmä olemme blogiurallamme siinä vaiheeessa, etten enää muista mistä kaikesta olemmekaan jo kirjoittaneet.

4 thoughts on “Nicola Yoon: Kaikki kaikessa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s