Menin viikonloppuna naimisiin – tässä kaikki häidemme kirjateemaiset yksityiskohdat!

Viikonloppuna minusta tuli rouvashenkilö. Sanoimme yhdeksän yhteisen vuoden jälkeen poikaystäväni kanssa tahdon, ja nyt hän on minulle aviomies. Kirjat hiipivät kuin varkain hääjuhlamme koristeluihin mukaan. Alun perin niitä ei edes pitänyt olla näin paljon, mutta vielä vuorokautta ennen hääjuhlia päädyimme muuttamaan esimerkiksi pöytäkoristeita täysin. Tässä siis muutama kuva hääpaikastamme ja listaus kirjateemaisista koristeideoista!

_DSC9052

Pöydissä meillä sekä kirjoja että kukkia. Istuimme yhdessä ystäviemme kanssa, ja meidän pöytäämme kasasimme pinon kirjoja ja kolme kukkakimppua. Keskimmäinen näistä, joka näkyy yllä kuvassakin, tehtiin ihanasta jyväskyläläisestä teepuodista Teeleidistä lainattuun pieneen teepannuun. Samanlainen pino koristi myös buffet-pöytää (joka oli täynnä OmaChefin taikomia herkkuja!). Hääkimppuni, kaasojen ja morsiustyttöjen kimput ja päivää ennen häitä keksityt harsokukat toimitti Kukkapuoti Eveliina.

_DSC9004

Pöytäkoristeen alimpaan kirjaan appiukkoni teki kolon, johon mahtuivat pattereilla toimivien koristevalojen patterikotelot. Pöydissä oli siis kukkien ja kirjojen lisäksi vielä valoja. Kukkina meillä oli valkoista harsokukkaa. Lisäksi pöydissä oli vesipullot ja kaksi pulloa hääviiniä per pöytä. Hääviineihin kaasot askartelivat dymolla erilaisia etikettejä (ja Harry Potter -fanien iloksi mukana oli muun muassa monijuomalientä, amortentiaa ja felix felicistä).

_DSC9040

Vietimme häitä Valkealassa, Kouvolassa. Häätilana toimi Kotkanniemen tila, ja kaikki sujui omistajan kanssa täysin putkeen. Häätila oli jo itsessään erittäin kaunis, mutta askartelimme häitä edeltävällä viikolla vielä vanhoista kirjoista ja narusta viirejä, jotka virittelimme vanhan maatalousrakennuksen kattoa koristamaan. (Kiitos askarteluavusta koko suvulle!) Tehtiin viirejä aikamoisella sarjatuotannolla ja niitä jäi koristelunkin jälkeen vielä vaikka kuinka monta yli. Nämä ovat sen verran hauskannäköisiä, että en taida näistä ihan heti luopua.

_DSC0064

Hauska kirjateemainen yksityiskohta liittyy vielä vihkimiseen. Vihkiminen tapahtui juhlapaikalla, pienen lammen rannassa. +33 asteen lämmössä ja suorassa auringonpaisteessa oli varsin hikistä sanoa tahdon, mutta tunnelmaa toimituksesta ei puuttunut. Yksi bestmaneista soitti kitaraa kävellessämme alttarille ja olin etukäteen toivonut vain yhtä asiaa: että jossain vaiheessa soi Harry Potterin teema. Lähestyessämme alttaria Raulin kanssa, kitarasta tulikin vielä hetki Hedwig’s themeä.

_DSC0646

Häiden ehdoton suosikkijuttu (sekä minusta että Raulista) oli vaajakoskelaisen Minna Bakesin toimittama minttusuklaahääkakku. Kakunleikkauksen ja koko hääpäivän taltioi taitava Terhi Töyry, jota voin suositella lämpimästi hääkuvaajaksi!

Ehkäpä näistä joku kirjatoukka saa ideoita omiin häihinsä!

allekirjoitusminna

p.s. Tämä postaus ei ole sponsoroitu, vaan rakastin aidosti kaikkea, mitä meidän häihin hankittiin! Voin lämpimästi suositella ihan kaikkea tässä postauksessa (paitsi ehkä yli 30 asteen hellettä hääpäivänä, hah!).

6 thoughts on “Menin viikonloppuna naimisiin – tässä kaikki häidemme kirjateemaiset yksityiskohdat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s