Kaikki kirjat, jotka luin häämatkallamme – eli kuusi miniarviota (ja muutama matkakuva!)

Joulukuun alkupuoli oli varsin oivaa aikaa lukemisen suhteen. Suunnattiin Raulin kanssa häämatkalle, joka oltiin varattu jo alkusyksystä. Lennettiin Helsingistä Amsterdamin kautta Aruballe, joka on pienehkö saari Karibialla. Aruballa vietettiin yhteensä 12 päivää ja reissuun lähdettiin ainoastaan rentoutuminen mielessä. Jo alkuun oli todettava, että en voi pakata mukaan niin montaa kirjaa kuin tahtoisin, joten jouduin tekemään tiukkoja valintoja. Onneksi iPadin Kirjat-sovellus ja BookBeat auttoivat e-kirjojen äärelle. Ohessa siis miniarviot kaikista kirjoista, jotka reissun aikana luin!

Processed with VSCO with hb2 preset

1. Danielle Lori: The Sweetest Oblivion
Mafiaromanssit taitaa olla mun uusin pahe. Latasin Amsterdamin lentokentällä iBooksiin Danielle Lorin The Sweetest Oblivionin ainoastaan sillä perusteella, mitä kirja-appi tarinasta kertoi. Lyhyestä virsi kaunis: ahmin kirjan yhdeltä istumalta vajaa 10 tuntia kestäneellä lennolla. Sain viimeiset sivut luettua juuri ennen laskeutumista Aruballe. Tarina sijoittuu New Yorkin mafian keskelle ja juoni kuvataan sekä nais- että miespäähenkilön näkökulmasta. Päähenkilöt ovat tietenkin vihollissukujen jäseniä, mutta kemialle ei tietenkään voi mitään. Tämä oli herkullinen ja koukuttava!

★★★★
CreateSpace, 2018
Sivuja 384
Luettavaksi e-kirjana

Processed with VSCO with hb2 preset

2. Mintie Das: Storm Sisters: Kuohuva maailma
Luin Mintie Dasin Storm Sistersin osana 12 Days of Bibobooxmas -joulukalenteriin tekemääni haastevideota, jossa luin omasta hyllystäni löytyvät, huonoimman Goodreads-arvosanan saaneet kirjat. Kolmesta mukaan valikoituneesta kirjasta tämä oli heikoin suoritus. Juonessa ja hahmoissa on valtavasti potentiaalia, mutta kirjoitustyyli ei tempaa mukaansa ja meno jää laimealle tasolla. Teoksessa seikkailee viisi tyttömerirosvoa, jotka yrittävät selviytymisen lomassa selvittää, miksi heidän vanhempansa on murhattu.

★★★
Tammi, 2016
Sivuja 440
Luettavaksi omasta hyllystä

Processed with VSCO with hb2 preset

3. Sarah Castille: Nico
Häämatkan ensimmäisestä mafiaromanssista jäi niin hyvä mieli, että oli pakko hypätä seuraavaan. Lyhyen Goodreadsissa pyörimisen jälkeen latasin luettavaksi Sarah Castillen Nicon (jossa miespäähenkilön nimi oli lähes sama kuin ekassakin romanssissa, jonka luin). Premissi on jälleen sama: päähenkilöt ovat kilpailevista suvuista, mutta tällä kertaa tarina sijoittui Las Vegasiin ja naispäähenkilö oli ihanan erilainen Sweetest Oblivioniin verrattuna. Kliseisiähän nämä ovat kuin mitkä, mutta kun sille kemialle ja jännitteelle ei vaan voi mitään.

★★★
St. Martin’s Paperbacks, 2016
Sivuja 350
Luettavaksi e-kirjana

Processed with VSCO with hb2 preset

4. Neil de Grasse Tyson: Tähtitiedettä kiireisille
Romantiikan jälkeen hyppäsin ihan eri reiteille eli tietokirjallisuuden pariin. Tähtitiedettä kiireisille ei edes ollut itseasiassa mun lomakirjan, vaan mun miehen. Kun hän sai kirjan luettua jo loman alkupuolella ja siirtyi äänikirjojen ja auringonoton pariin, mä nappasin tämän mukaan rannalle. Aivothan siinä nyrjähtivät (useaan otteeseen), mutta tykkäsin siitä, miten helposti lähestyttävä ja kuivalla huumorilla höystetty kirja on. Kaiken tiedon sisäistäminen teoksesta vaatisi varmasti useamman lukukerran, mutta meni se mukavasti näin välipalanakin (koska luin tämän yhden rantapäivän aikana).

★★★
Aula&Co, 2017
Sivuja 176
Luettavaksi aviomiehen hyllystä

Processed with VSCO with hb2 preset

5. Katharine McGee: American Royals
Säästelin aktiivisesti jo alkusyksystä hankkimaani Katharine McGeen American Royalsia häämatkalukemiseksi, koska olin varma, että se olisi reissuun sopivaa hömppää. En ollut väärässä! Tarina on dystopia siinä mielessä, että Yhdysvalloista onkin demokratian sijaan tullut kuningaskunta vuosisatoja aiemmin ja sitä hallitsee kuningas. Tarinassa seurataan neljää nuorta naista, joista kaksi on prinsessoja ja kaksi muuten linkittyneitä hoviin, ja heidän menojaan ja tekemisiään – ihmissuhdedraamalta ei tietenkään voida välttyä. Tarina oli vetävä ja hahmot kivoja. Luen ehdottomasti myös jatko-osan!

★★★★
Random House Books for Young Readers, 2019
Sivuja 448
Luettavaksi omasta hyllystä

Processed with VSCO with hb2 preset

6. Sita Salminen: Lupa
Viimeinen reissussa luettu kirja oli tubettaja Sita Salmisen eroottinen novellikokoelma Lupa. Lukaisin 116-sivuisen teoksen paluulennon alkupuolella e-kirjana ennen kuin kävin nukkumaan ja no, tästä on vaikeaa sanoa mitään. Lähtökohtaisesti olin kiinnostunut kirjasta, koska oon aiemmin seurannut Sitaa ja toisaalta ylipäätään tubettajien tekemät kirjat ilmiönä kiinnostaa. Lupa sisältää siis eroottisia novelleja ja sen takakansitekstin mukaan teoksen on tarkoitus edistää seksipositiviisuutta. Sita puhui myös Helsingin Sanomien haastattelussa kirjasta, mikä ehkä auttoi ymmärtämään teosta vähän paremmin. Siitä ei kuitenkaan päästä mihinkään, että kieli oli tönkköä, novellien rakenteet toisteisia ja seksin kuvaus jotenkin… sielutonta? Kenties tämä ei vaan ollut mulle sopiva kirja, koska yleisesti ottaen parhaat romanssit on slow burn.

★★
Kosmos, 2019
Sivuja 116
Luettavaksi e-kirjana (BookBeatin kautta)

allekirjoitusminna

2 thoughts on “Kaikki kirjat, jotka luin häämatkallamme – eli kuusi miniarviota (ja muutama matkakuva!)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s