YA-romansseja! Viisi lukusuositusta ystävänpäiväksi

Ystävänpäivä on ihan pian täällä, joten ajattelin vinkata näin hyvissä ajoin teemaan liittyvää luettavaa! Pysyn itselleni turvallisella ja helposti vinkattavalla alueella eli YA-kirjojen parissa. Nämä vinkit sisältävät söpöjä romansseja, vaikka suomalaista ystävänpäivää viestetäänkin nimenomaan ystävien, eikä niinkään rakkauden kunniaksi. (Kaikista näistä löytyy tosin myös ihania ystävyyksiä!) Hypätään pidemmittä puheitta suositusten pariin!

Katharine McGee: American Royals
Katharine McGeen American Royals kertoo vaihtoehtoisesta nykyisyydestä: tilanteesta, jossa Amerikasta onkin demokratian sijaan tullut monarkia. Tarinassa seurataan sekä kuningashuoneen jäseniä että heidän ystäviään – eikä vaihtoehtoinen todellisuus muuta sitä, että teini-ikäisten elämä on täynnä suuria tunteita ja draamaa. Kuninkaallisten tapauksessa asiaa tietysti mutkistavat velvollisuudet maata kohtaan, mikä tekee kaikesta herkullisempaa. Kirjoitin lyhyen arvion teoksesta täällä.

Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Jossain vaiheessa merenneito-tarinat olivat YA:ssa kovaa huutoa, ja minunkin piti tietysti saada lukea edes yksi sellainen. Ihastuin Alexandra Christon To Kill a Kingdomissa alun perin kirjan kiiltävään kanteen, mutta sisältökään ei pettänyt. Tarinassa seurataan merenneitoprinsessa Liraa ja ihmisprinssi Eliania, jotka käytännössä metsästävät toisiaan. Epäonnisten sattumien seurauksena merenneitojen kuningatar kuitenkin muuttaa Liran ihmiseksi – ja pakottaa tuomaan hänelle prinssin sydämen. Löydät kirjoittamani arvion täältä.

Maggie Stiefvater: The Raven Boys
Maggie Stifvater on yksi kaikkien aikojen lempikirjailijoitani ja The Raven Boys yksi maagisimpia sarjoja, joita olen koskaan lukenut. Teoksen juonta on sinänsä hankalaa tiivistää, joten en edes yritä. Sanon vain sen, että henkilöhahmojen kavalkadi on riemastuttava ja heihin kiintyy saman tien. Stiefvaterin kirjoitustyyli on aivan omanlaisensa: maaginen, tunnelmallinen… Jos kirjoittaisin romaaneja, haluaisin kirjoittaa kuin Stiefvater.

Kerstin Gier: Lupaus
Hurahdin ensimmäisen kerran Kerstin Gierin nuortenkirjoihin lukiossa ja olen sen jälkeen lukenut kaiken hänen kirjoittamansa. Lupaus kertoo 15-vuotiaasta Liv Silberistä, joka on juuri muuttanut Lontooseen ja aloittaa uudessa koulussa. Pian Liv huomaa näkevänsä erittäin aidon tuntuisia unia ja kun pojat uudessa koulussa vielä puhuvat asioista, jotka ovat taatusti tapahtuneet vain Livin unissa, ei hän enää tiedä mitä ajatella. Tarina on söpö ja jatkuu vielä kahden kirjan verran!

Renée Ahdieh: The Beautiful
The Beautiful oli yksi viime vuoden odotetuimpia kirjojani. Twilightia teininä rakastanut Minna heräsi sisälläni ja minun oli vaan pakko saada tämä kirja käsiini. Lopulta luin sen lähes yhdeltä istumalta ja uppouduin 1700-luvun lopun New Orleansin pimeällä puolelle aivan täysin. Menevä naispäähenkilö, mystinen miespäähenkilö, pukujuhlia, taikuutta… mitäpä sitä muuta voisi vampyyritarinalta pyytää! Löydät kirjoittamani pidemmän arvion täältä.

Hyvää ystävänpäivää jo näin etukäteen! ❤

allekirjoitusminna

p.s. Jos kaipaat lisää romanttisia kirjavinkkejä, lue myös…

2 thoughts on “YA-romansseja! Viisi lukusuositusta ystävänpäiväksi

  1. Törmäsin tähän sinun listaan kun googlettelin ketkä on tehneet kirja-arvion tuosta Kerstin Gierin Lupaus kirjasta. Tosi hauska idea tällainen ystävänpäivän lukulista! Pitääpä tutustua noihin muihin kirjoihin mitä vinkkasit. Minä sain luettua tuon Gierin Lupauksen ja se on tosiaan hyväntuulista ja helppoa lukemista, ja voi niitä teiniaikoja. Näin yli kolmikymppiselle se ei ehkä enää ihan niin uponnut mitä nuorempana, mutta meinaan silti lukea trilogian loputkin kirjat. Kepoisaa viihdettä ne varmasti ovat!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s