Kuka uskaltaa Kiellettyyn metsään? Ensimmäinen kuukausi #bibobookhpmaratonia on nyt taputeltu!

Ensimmäinen kuukausi meidän seitsemän kuukautta kestävää Harry Potter -maratoniaon nyt takana ja millainen kuukausi se olikaan! Joka maanantai julkaistut keskustelupostaukset toivat Instagram-tilillemme ihanaa taianomaista porinaa (kuten Laura hienosti kuvasi helmikuun luetut -postauksessa) ja oli mahtavaa nähdä, kuinka moni lähti mukaan maratonille!

Juttelimme helmikuun aikana muun muassa Harry Potteriin liittyvistä muistoistamme, taikamaailman mielenkiintoisimmista paikoista, Kalkaroksesta ja pääkolmikkomme ystävyydestä. Erityisesti Potter-muistot ja Kalkaros herättivät niin paljon keskustelua, että olin noiden postausten julkaisemisen jälkeen ihan pulassa kommentteihin vastaamisen kanssa. Näin tempauksen järjestäjänä on kuitenkin järjettömän motivoivaa, että kommentteja tulee niin paljon ja postaukset onnistuvat herättämään keskustelua!

Ensimmäisellä viikolla keskusteltiin Potter-muistoista ja postaukseen saapuneet kommentit olivat ihanan yksityiskohtaisia ja jopa tunteellisia. Monelle Potter on ollut juuri se lapsena lukemaan innostanut kirjasarja ja uusia osia on odotettu kuin kuuta nousevaa. Hauskasti mukana oli myös useampi, jotka olivat lukeneet sarjan vasta aikuisena pitkän vastustelun jälkeen ja hurahtaneet sitten aivan täydet. Muun muassa @kupillinentarinoita kertoi omista kokemuksistaan näin: ”Muistan, että jossain vaiheessa kaikki puhuivat Harry Potterista ja opettajamme luki Viisasten kiveä toisinaan koulupäivien päätteeksi pätkän ääneen luokalle. Jostain syystä en ollut pätkääkään kiinnostunut ja pidin koko kirjasarjaa hölynpölynä, kunnes sain serkultani 11-vuotislahjaksi Viisasten kiven. Alkuun ajattelin ”voi ei”, mutta päätin kumminkin kokeilla miltä kirjan lukeminen itse tuntuisi. No, nopeasti se oli luettu ja jouduin perumaan kaikki uhoamiset siitä, etten koskaan lukisi Pottereita. 😂”

Toinen todella paljon kommentteja kerännyt keskustelunaloitus liittyi Harryn ja Kalkaroksen suhteeseen. Yritin muotoilla kysymyksen niin, että jos lukijoissa on sellaisia, jotka eivät koskaan ole Pottereita lukeneet, eivät joutuisi spoilereiden uhreiksi (ja hei, siellä oikeasti siis on ainakin yksi ihminen, joka lukee sarjaa ensimmäistä kertaa meidän kanssa!) – mutta siinä oli haasteensa! Postauksessa kysyttiin näin: ”Harryn ja Kalkaroksen suhde saa ensimmäisessä kirjassa kuoppaisen alun. Millaisia tunteita Harryn koettelemusten lukeminen sinussa herätti ja toisaalta miten näet Kalkaroksen toiminnan ensimmäisellä liemitunnilla, kun ottaa huomioon seikat, jotka myöhempien kirjojen perusteella tiedetään?”

Kommentoijien vastaus oli varsin yksimielinen: Kalkaros on hahmona mielenkiintoinen, mutta esimerkiksi juuri ensimmäisessä kirjassa hän käyttäytyy aivan ala-arvoisesti. Moni näki Kalkaroksen toiminnan vahingollisena lapsille ja muutama nosti esiin laajemminkin sen, miten Kalkaros on lähtökohtaisesti vihamielinen ja puolueellinen, eikä yritäkään käyttäytyä aikuisen lailla. @wisteriawalk nosti hyvin esiin Kalkaroksen tavan kohdella kurjasti myös muita kuin Harrya: ”Mun on monen muun tapaan vaikea tuntea sympatiaa Kalkarosta kohtaan. Erityisesti Nevillen kohtelu saa mun veren kiehumaan. Kalkaroksen ja Harryn suhde on monimutkainen ja tarinan kannalta mielenkiintoinen (vaikka tosielämässä olisikin ihan kamala), mutta sitä en ole koskaan ymmärtänyt, mikä syy oli ottaa Neville sillä tavalla silmätikuksi.”

Taikamaailman mielenkiintoisimmasta paikoista keskustellessamme suurin osa halusi luonnollisesti vierailla Tylypahkassa, mutta moni tahtoi myös Viistokujalle ja Tylyahoon. Yllättäen myös Kielletty metsä oli monen listalla – tosin sellaisten kommenttien kera, ettei sinne kuitenkin uskaltaisi mennä, vaikka tahtoisikin!

Maaliskuussa päästään tapaamaan ihastuttava ja vihastuttava Gilderoy Lockhart, kun Salaisuuksien kammion lukeminen starttaa  – tai siis on jo kovasti meneillään! Laura on puikoissa Instagramin puolella ja meitsi on vastuussa keskustelupostauksista taas Azkabanin vangin kanssa. Muistathan, että koko maratonin lukuaikataulu löytyy haasteen aloituspostauksesta täältä ja kaikki keskustelupostaukset meidän IG-tilin kohokohdista! Muista myös postata omat lukufiiliksesi #bibobookhpmaraton.

allekirjoitusminna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s