Virkistävän tuore viihderomaani – Beth O’Leary: Kimppakämppä

Tiffy on tiukassa tilanteessa. Hänen on pakko löytää uusi asunto, mutta kustannustoimittajan pikkuruisella palkalla ei tahdo löytyä onnettomintakaan luukkua Lontoon kaltaisesta kalliista suurkaupungista. Yöhoitajana työskentelevä Leon puolestaan kaipaa kämppäkaveria, hieman erikoisilla ehdoilla tosin. Kämppikset jakaisivat kaiken, sängystä lähtien. Jutun juoni on siinä, että Leon nukkuisi asunnolla arkipäivisin, kun taas kämppis saisi asunnon omakseen iltaisin ja viikonloppuisin. Tiffy päätyy tarttumaan eriskummalliseen tarjoukseen, vuokra kun on harvinaisen halpa.

Tiffy ja Leon eivät tapaa toisiaan, mutta he alkavat pian jättää toisilleen muistilappuja yhteisen kodin pöydille ja kaapinoviin. Lappuset täyttävät pian miltei kaikki vapaana olevat pinnat, ja keskustelut alkavat siirtyä kämppikselle jätetyistä tähteistä syvemmille tasoille. Voiko pienten viestien kautta tutustua toiseen? Entä voiko suuria tunteita kehittyä, jos toista ei ole tavannut lainkaan?

Beth O’Learyn teoksessa Kimppakämppä on niin mehukas alkuasetelma, että sitä ei voinut ohittaa tämän kevään uutuuksia selatessa. Hennon turkoosi kansi ja vaaleanpunaiset tekstit antavat odottaa vatsanpohjia kutkuttelevaa romantiikkaa. Sitä kirja totisesti tarjoilee harkiten annosteltuna, mutta mukana on useampiakin vakavampia teemoja, joihin ei kirjan kansitekstissä viitata lainkaan. Hiljalleen tummuvat sävyt saattavat yllättää muistilapun keveitä juonikuvioita odottavan.

Kimppakämppä on yllättävän pitkä, ja sen juonikiekurat on rakennettu niin, että ne ajoittuivat minusta varsin epätyypillisesti. Siksi lukiessaan ei voinut koskaan olla varma, onko tämä nyt se suuri käänne, vai onko jotain vielä valtaisampaa tiedossa. Kimppakämppä jos mikä on lukuromaani, joka pitää otteessaan. Halusin itse asiassa säästellä sitä häämatkalukemiseksi (se olisikin ollut siihen tarkoitukseen mitä mainioin!), mutta en todellakaan jaksanut lykätä tähän kirjaan tarttumista kuukausitolkulla. Loistokirja, joka tarjoaa enemmän kuin se päältäpäin antaa ymmärtää.

allekirjoituslaura

★★★★½
Beth O’Leary: Kimppakämppä
Suomennos: Taina Wallin
WSOY, 2020
Sivuja 447
Luettavaksi kirjastosta

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 41. Kirjassa laitetaan ruokaa tai leivotaan

3 thoughts on “Virkistävän tuore viihderomaani – Beth O’Leary: Kimppakämppä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s