Maaliskuussa luimme yhteensä lähes 6000 sivua ja kauhistelimme kirjastojen sulkemista

Minna: Jotenkin tuntuu ihan mahdottomalta lähteä purkamaan maaliskuun lukusaldoa, koska se on epätodellisen massiivinen nimenomaan minun lukusaldokseni. Olen tasan kerran tähän astisella blogiurallani päässyt parempii lukuihin ja se oli kesäkuukausi, kun vietin kolme viikkoa yksin Jyväskylässä ja kävin vaan töissä, enkä tehnyt muuta. Tässä kuussa olen kuitenkin tehnyt oikeasti kaikkea muutakin, kuten viettänyt aikaa mieheni kanssa ja tehnyt ylettömät määrät töitä – joten missä ihmeen välissä oon ehtinyt lukemaan 13 kirjaa ja kuuntelemaan kaksi äänikirjaa?!?

Toisaalta tämä kuukausi jakautuu ajatuksissani myös kahtia siihen, kun vielä pääsi kirjastoon ja siihen, kun ei enää päässyt. Lainasin järjettömän kasan luettavaa kuun alkupuolella ja olin vähän morkkiksessakin siitä ensialkuun, mutta kirjastojen sulkemisen jälkeen olen ollut lähinnä tyytyväinen, että luettavaa on ollut niin paljon. (Sitä ei kuitenkaan ole läheskään niin paljon, että se riittäisi kirjastojen sulun yli, joten joudun tukeutumaan oman hyllyni aarteisiin aika pian.) Ehkäpä taklaan tänä karanteeniaikana useamman hyllynlämmittäjän, kuten tässä kuussa tein lukemalla Minna Canthin Työmiehen vaimoja ja Hanna-Reetta Schreckin Ellen Thesleff -elämäkerran.

Kuukauden parhaat lukukokemukset olivat ehdottomasti Kuninkaan paluu (TSH-tavoite tälle vuodelle saavutettu, jes!), Wilhelmiina Palosen koskettava 206 pientä osaa, Harry Potterit ja Jessica Townsendin Nevermoor: Morriganin koetukset. Nevermoorin kohdalla en meinannut ensin päästä uuteen maailmaan lainkaan sisään, mutta tarinan edetessä lämpenin kirjalle ja annoin sille lopulta 4,75 tähteä (tiedetään, 0,25 tähden puuttuminen on minimaalista, mutta alun hankaluudet söivät ne). Koin jo etukäteen surua siitä, etten heti pääse hakemaan sarjan toista osaa kirjastosta, mutta sitten Laura vinkkasi, että se löytyy e-kirjana BookBeatista ja Ulla lupasi lainata fyysisen kappaleen minulle omasta hyllystään. Pääsen sittenkin jatkamaan seikkailua aika pian!

Ensi kuussa toivon siis ehtiväni palata Nevermooriin, mutta osallistun myös huhtikuun ajan Magical Readathonille varsin kunnianhimoisella seitsemän kirjan TBR-listalla. Listassa on aikamoisia tiiliskiviä ja ekstrapaljon fantasiaa, joten en ole vielä ihan satavarma, saanko loitsuntekijän ammattiin tarvittavat V.I.P.-arvosanat kasaan. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin innoissani lukuhaasteesta ja ensi kuun kirjoista!

Maaliskuussa luin…
J. R. R. Tolkien: Kuninkaan paluu (TSH #3)
Minna Canth: Työmiehen vaimo
J. K. Rowling & Jim Kay: Harry Potter ja Salaisuuksien kammio
Sanna Isto: Sirpale
Wilhelmiina Palonen: 206 pientä osaa
Ville Kormilainen & Reetta Lahtinen: Tubettajan päiväkirja
Sanna Leino: Stressitohtori
Patrick Ness, Siobhan Dowd & Jim Kay: Hirviön kutsu
Lauren Graham: Talking as fast as I can
J. K. Rowling & Jim Kay: Harry Potter ja Azkabanin vanki
Jessica Townsend: Nevermoor: Morriganin koetukset (Nevermoor #1)
Cressida Cowell: Noitakuningas herää (Taikuuden aika #1)*
Harra-Reetta Schreck: Minä maalaan kuin jumala: Ellen Thesleffin elämä ja taide

Yhteensä 13 kirjaa, joissa 3631 sivua.

Maaliskuussa kuuntelin…
Agatha Christie: Kuolema Niilillä
Emilia Kujala: Tunteella. Häpeä

Yhteensä kaksi kirjaa, jotka kestivät 13 tuntia 33 minuuttia.

Maaliskuun luetut

Laura: No olipa kuukausi! Varmasti meille kaikille. Kun muut harrastukset ovat olleet tauolla, on ollut aikaa tarttua kirjoihin silloin kun mieli on malttanut rauhoittua lukemista varten. Olin myös viikon talvilomalla, mutta sen aikana ehdin lukea huomattavasti vähemmän kuin haaveilin. No, onhan tässä koko kevät aikaa.

Maaliskuussa luin muuten ennätykselliset viisi sarjakuvaa! Olen totisesti löytänyt uudelleen sarjakuvat, ja olen siitä valtavan onnellinen, etenkin kun lukemani sarjakuvat olivat vielä erityisen hyviä. Esimerkiksi Tiitu Takalon Memento Mori oli todella puhutteleva lukukokemus, sillä omakohtaisessa sarjakuvassa käsitellään avoimesti yllättäen iskenyttä, vakavaa sairautta.

Äänikirjoista erityisen vaikutuksen tekivät Garett M. Graffin The Only Plane in the Sky sekä Paula Norosen Tarja Kulho – Räkkärimarketin kassa. Ensimmäinen sai minut kyyneliin, jälkimmäinen nauramaan ääneen.

Huhtikuussa osallistun Magical Readathoniin, jota varten ehdin jo laatia alustavan lukulistan. Täytyy katsoa, kuinka pitkään maltan tässä listauksessa pysyä ja milloin lähden sooloilemaan. Jännityksellä odotan myös missä kohtaa kirjastojen sulkeminen alkaa haitata lukuharrastusta. Toistaiseksi lukeminen ei ole kuitenkaan loppunut kesken.

Maaliskuussa luin…
Ulla Donner: Sontaa
Beth O’Leary: Kimppakämppä
Sayaka Murata: Lähikaupan nainen
Natalia Kallio: She Needs Bigger Boots*
Aino Louhi: Mielikuvitustyttö
Milo Manara: Caravaggio – Miekka ja paletti
Milo Manara: Caravaggio – Armahdus*
Tiitu Takalo: Memento Mori*
Anna-Kaisa Linna-Aho: Paperijoutsen*
J.K. Rowling & Jim Kay: Harry Potter ja salaisuuksien kammio
Kaisa Paasto: Anni kaverinkesyttäjä*
Jukka Laajarinne: Mahdottoman suuri puu*

Yhteensä kaksitoista kirjaa, joissa 2025 sivua.

Maaliskuussa kuuntelin…
Jojo Moyes: Kuinka painovoimaa uhmataan
Garett M. Graff: The Only Plane in the Sky – An Oral History of 9/11
Paula Noronen: Tarja Kulho – Räkkärimarketin kassa
Antti Hyyrynen: Viimeinen Atlantis
Katriina Järvinen & Laura Kolbe: Sopivia ja sopimattomia – Lempi, luokka ja suomalainen parisuhde

Yhteensä viisi kirjaa, jotka kestivät 57 tuntia.

Blogissa kiinnosti maaliskuussa eniten Minnan koonti Harry Potterista tehdystä tutkimuksesta sekä Lauran päiväkirja kirjasomen tekemisestä. Vanhoista postauksista listoilla kiipeilevät tuttuun tapaan äänikirjan lukijan ominaisuuksien listaus sekä lukupiirikysymykset.

Somessa jatkoimme Harry Potter -maratoniamme Salaisuuksien kammion lukemisella, joka herätti kivaa keskustelua erityisesti Instagramissamme. Pidimme myös kevään ensimmäisen #aamilukumaratonin yhdessä Oma huone -podcastin Ullan ja Anniinan kanssa. Pidimme maratonille ensimmäistä kertaa puolen tunnin mittaisia lukusprinttejä, joiden aikana luimme yhdessä osallistujien kanssa Instagram Livessä. Sprintit olivat niin sanotusti yleisömenestys, joten jatkamme niiden järjestämistä myös tulevilla maratoneilla. Seuraavan kerran maratoonataan yhdessä taas toukokuun lopulla!

*Kirja saatu kustantajalta.

One thought on “Maaliskuussa luimme yhteensä lähes 6000 sivua ja kauhistelimme kirjastojen sulkemista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s