Söpö romanssi k-popin maailmasta – Maurene Goo: Tämä biisi on sinulle

Maurene Goon Tämä biisi on sinulle on klassikkoesimerkki kirjasta, jota en olisi lukenut, ellei se olisi tippunut arvostelukappaleena postiluukustani. K-popin maailmaan sijoittuva romanssi ei olisi asetelmansa puolesta vetänyt minua esimerkiksi kirjaston hyllyssä lainkaan puoleensa, mutta omasta lukupinostani se oli helppoa valita luettavaksi.

Tarina kerrotaan kahdelta kannalta: Jack on lukion jälkeen hieman hukassa oleva nuori mies, joka ei oikeastaan halua lainkaan mennä yliopistoon. Hän viettää välivuottaan tekemällä töitä isänsä kanssa pankissa, mutta hänen oikea intohimonsa on valokuvaus. Jack tekee satunnaista paparazzi-keikkaa kaupungin kuumimmalle juorulehdelle ja niin hän törmää eräänä iltana hongkongilaisen hotellin hississä Luckyyn.

Lucky on jo lähes kaiken urallaan saavuttanut k-poppari, joka on kyllästynyt omiin biiseihinsä ja omaan uraansa. Nuori nainen on leipääntynyt samojen kappaleiden esittämiseen aina samalla tavalla uudelleen ja syömään ainaista salaattia. Tympääntyminen salaattiin saakin Luckyn karkaamaan hotellihuoneestaan keikkaillan päätteeksi etsimään hampurilaista. Ahdistus- ja unilääkkeiden alaisena poppari päätyy viettämään illan ah niin ärsyttävän, mutta viehättävän Jackin kanssa.

Tämä biisi on sinulle sijoittuu yhteen villiin viikonloppuun Hongkongissa, jonka vilinässä Jack ja Lucky pohtivat omia elämiään ja urasuunnitelmiaan. Kaksikko keskustelee paljon itsekkyydestä ja omien unelmien tavoittelusta, mikä iskee varmasti monen ikäiseen lukijaan – erityisesti kuitenkin nuoreen yleisöön. Teoksessa kuvattu romanssi on hellyttävä ja kaikkine kompasteluineen hauskaa luettavaa.

En muista, että olisin koskaan lukenut Hongkongiin sijoittuvaa kirjaa, joten oli myös hauskaa päästä nojatuolimatkalle uuteen paikkaan. Lisäksi tarinaa lukiessa tuli nälkä, sillä päähenkilöt syövät ihan koko ajan. Aasilaista ruokaa kuvaillaan niin herkullisesti, että ruokahimotukset ovat tätä lukiessa taatut.

Teos sopii erityisesti YA-romansseista pitäville. Se sopisi myös erinomaisesti lahjaksi lukijalle, joka fanittaa k-pop-yhtyeitä, kuten BTS:ää. Aion todennäköisesti lahjoittaa oman kopioni 12-vuotiaalle serkulleni, joka elää ja hengittää kyseistä poikabändiä.

★★★.75
Maurene Goo: Tämä biisi on sinulle
Suomentanut Inka Parpola
Otava, 2020
Sivuja 304
Luettavaksi arvostelukappaleena kustantajalta

2 thoughts on “Söpö romanssi k-popin maailmasta – Maurene Goo: Tämä biisi on sinulle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s