Kesäkuussa luimme sivumääräisesti paljon, mutta sekään ei pelastanut armottomalta plääh-tunteelta ja luku-uuvahdukselta

Minna: Kesäkuu oli tähän mennessä tämän vuoden hitain lukukuukausi. Luin sekä kirjojen että sivujen määrässä vähemmän kuin kertaakaan tänä vuonna ja pakko myöntää, että varsinkin nyt loppukuusta pienen pieni lukujumi on uhannut tulla päälle. Toki luin tässä kuussa yhden yli tuhatsivuisen kirjan ja tälläkin hetkellä on menossa yli 500-sivuinen fantasiaromaani, mutta ylipäätään lukeminen ei ole maistunut tässä kuussa yhtä hyvin kuin aiemmin. Koin juhannuksen aikaan myös aikamoista uuvahdusta töiden kanssa, mikä on varmasti vaikuttanut myös muuhun elämään.

Tämän kuun kirjat olivat itseasiassa nekin hieman plääh. Nautin kyllä Feeniksin killan lukemisesta uudelleen, mutta muut valinnat eivät oikein osuneet. Katriina Järvisen ja Laura Kolben suomalaisesta parisuhteesta kertova kirja oli kyllä kiinnostava, mutta se ei jättänyt mitään lähtemättömiä jälkiä. Maurene Goon Tämä biisi on sinulle oli sympaattinen, mutta sekin unohdettava. Taltuta klassikon kanssa nauroin ja opin uutta. Äänikirjoista urakoin loppuun Näkymättömät naiset, joka tuntui kyllä kuuntelukokemuksena todellista pituuttaan pidemmältä. Tuhahtelin ja turhauduin kirjan äärellä – tasa-arvo ei niin ole vielä valmis.

Heinäkuussa pääsen viimein kesälomalle (toki sitä ennen täytyy jaksaa vielä kaksi viikkoa töitä) ja toivottavasti myös mökille loikoilemaan ja lukemaan. Mulla on ihan järjetön kasa lainoja kirjastosta ja hyllynlämmittäjienkin kanssa pitäisi varmaan ottaa jonkunlaista spurttia. Lomaa odotellessa siis!

Kesäkuussa luin…
Maurene Goo: Tämä biisi on sinulle*
Katriina Järvinen & Laura Kolbe: Sopivia ja sopimattomia – Lempi, luokka ja suomalainen parisuhde
Maria Laakso & Johanna Rohola: Taltuta klassikko
Carolyn Keene: Neiti Etsivä ja kirjaston kummitus
J. K. Rowling: Harry Potter ja Feeniksin kilta

Yhteensä viisi kirjaa, joissa 1920 sivua.

Kesäkuussa kuuntelin…
Caroline Criado-Perez: Näkymättömät naiset: Näin tilastot paljastavat miten maailma on suunniteltu miehille

Yksi kirja, joka kesti 11h 22min

Laura: Kesäkuussa olin 1,5 viikkoa kesäkodissamme tekemässä etätöitä ja viikon verran kesälomalla yhdessä ystävieni kanssa. Elämä kahdella mökillä oli tietysti kaupunkiarkea rennompaa, mutta kaikkine saunanlämmityksineen ja käsitiskeineen aikaa lukemiselle jäi yllättävän vähän. Ystäväporukan mökkireissulla toki myös priorisoin ystävieni kanssa viettämää aikaa, emmehän olleet nimittäin nähneet kasvokkain kuukausiin. Muutama lukutempaus pelasti lukutilastoni, mutta yleiseltä tunnelmaltaan kesäkuu oli vähän plääh kirjojen suhteen.

Prinsessapäiväkirjat muodostivat varsin ison osan kesäkuun lukupinostani, mutta oli minulla toinenkin teema. Jouduin nimittäin lukemaan neljä kirjaston kirjaa aika hopulla huomattuani, että niissä tulee eräpäivä vastaan. En ole todellakaan tottunut tällaiseen, että niitä kirjoja pitää palauttaakin. Tarkempia lukutunnelmia pääset katsomaan kuukauden luetut -videoltani.

Heinäkuussa olen tiukasti kiinni töissä, mutta eiköhän sitä ainakin viikonloppuina ehdi köllähtää ulos lukemaan. Huomasin myös, että minulla on sen verran paljon erinäisiä lukutavoitteita tälle kesälle, että tässä meinaa vähän tulla kiire. Lisäksi Muumilaakson lukuhaaste sekä Reading Rush vaikuttavat heinäkuun lukusuunnitelmiini. Täytynee melkein laatia jonkinlainen kalenteri lukemisen suunnittelemiseksi.

Kesäkuussa luin…
Armi Valkia: Hehku
Saara Cantell: Kesken jääneet hetket
Meg Cabot: Bileprinsessa
Meg Cabot: Prinsessatreenit
Meg Cabot: Prinsessa hermoromahduksen partaalla
Meg Cabot: Prinsessa Mia
Meg Cabot: Ikuisesti prinsessa
Wilhelmiina Palonen: 206 pientä osaa
Kaisu Tervonen (toim.): 13 katseluasentoa
J. K. Rowling: Harry Potter ja Feeniksin kilta

Yhteensä kymmenen kirjaa, joissa 3348 sivua.

Kesäkuussa kuuntelin…
Agatha Christie: Lordin kuolema
Henriikka Rönkkönen: Määmatka ja muita sinkkuelämän ihmeitä

Yhteensä kaksi kirjaa, jotka kestivät yhteensä noin 13 tuntia.

Blogissa vetivät kesäkuussa Minnan syntymäpäiviensä kunniaksi koostama 26 kirjan listaus sekä Lauran tekemä haastattelu Salla Simukan kanssa. Kiinnostusta herättivät myös kesän kirjateemainen bucket list ja viime kuun luetut.

Julkaisimme myös Aami-kollektiivin kesken Bookstagrammaajan käsikirjan aivan kesäkuun alussa ja se on saanut ilahduttavan lämpimän vastaanoton. Käsikirjaa voi käydä ostamassa itselleen Oma huone -verkkokaupasta hintaan 9,90.

Heinäkuussa hostaamme Instagramissa ulkokuvahaasteen (#bibobookgoesout) ja kahden päivän mittaisen Aami-lukumaratonin 18.–19.7. Kirjateemaista kesätekemistä siis löytyy erityisesti IG:n puolelta!

*kirja saatu arvostelukappaleena

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s