8 romanttista fantasiakirjaa, jotka saavat sukat pyörimään jalassa

Kirjatiktok eli tuttavallisemmin booktok on saanut minut jälleen haikailemaan ihanien fantasiamaailmojen ja romanssien perään. Kuten varmasti moni blogia pidempään seurannut tietää, luen romantiikkaa aika tasaisin väliajoin ja kaipaan sitä kutkuttavaa tunnetta, kun kahden hahmon välillä kipinöi. Booktokin suositusvideoista inspiroituneena päätin koota parhaat vinkkini romanttisista fantasiakirjoista!

 1. Sarah J Maas: Throne of Glass
  Jos jonkun fantasiasarjan aikana päähenkilö ehtii seurustella ja lopulta löytää elämänkumppaninsa, niin Throne of Glassin. Kahden ensimmäisen kirjan aikana fandomissa muodostuu kahtijako Dorianin ja Chaolin vällille ja kolmannen kirjan kohdalla tilanne kääntyy aivan päälaelleen. Kuumia miehiä, taikuutta ja sassy naispäähenkilö – what’s there not to like?
 2. Margaret Rogerson: Sorcery of Thorns
  Sorcery of Thorns sopii tapahtumapaikkojensa puolesta jokaiselle kirjanörtille. Elisabeth työskentelee yhdessä Austermeerin suurista kirjastoista ja hänelle on aina opetettu, että velhot ovat pahoja. Kun sitten eräänä yönä yksi kirjaston vaarallisimmista loitsukirjoista joutuu sabotaasin kohteeksi, Elisabethia syytetään tapahtuneesta. Tyttö joutuu lähtemään oikeudenkäyntiin pääkaupunkiin ja saattajaksi saapuu velho Nathaniel Thorn. Vaikka Elisabeth pelkää alkuun Nathanielia, on kaksikon välillä jo ensitapaamisella vastustamatonta kemiaa.
 3. Sarah J Maas: House of Earth and Blood
  Toinen S J Maasin kirja tälle listalle! Aion häpeilemättömästi suositella koko hänen tuotantoaan, koska nämä kirjat osuvat fantasiaromantiikkaan niiin hyvin. House of Earth and Blood on Maasin uusin ja tällä hetkellä paras kirja, jonka olen tämän (hullun) vuoden aikana lukenut. Tarina sijoittuu urbaaniin kaupunkiympäristöön, mutta hahmokavalkadissa seikkailee ihmisten lisäksi haltioita, enkeleitä, ihmissusia… Päähenkilömme Bryce on puolilajinen ja kun hänen paras ystävänsä murhataan, Bryce alkaa selvittää tapausta enkeli Hunt Athalarin kanssa. Kaksikon välinen sanailu saa sukat pyörimään jaloissa.
 4. Cassandra Clare: Clockwork Angel
  Cassandra Claren Clockwork Angel sijoittuu samaan varjonmetsästäjien maailmaan, kuin suuren suosion saavuttanut Mortal Instruments -sarja – tosin hieman yli sata vuotta aikaisemmin. 1800-luvulle sijoittuvassa seikkailussa amerikkalainen Tessa saapuu Englantiin tapaamaan veljeään, mutta joutuukin julman sisarparin kidnappaamaksi. Hän yritää pelastaa itse itsensä ahdingostaan ja törmää samassa rytäkässä vastustamattomaan William Herondaleen. Varjonmetsästäjäksi osoittautuva Will on angstisen kauniin pojan prototyyppi ja Tessan mielestä ah, niin kiehtova.
 5. Sarah J Maas: A Court of Thorns and Roses
  Niin mitä sanoinkaan siitä häpeilemättömyydestä? Lupaan, että tässä on viimeinen Maasin sarja, jota suosittelen (koska niitä ei ole enempää). ACOTAR on tunteiden vuoristorata heti ensi sivuilta lähtien. Sarjan kakkososa on suosikkikirjani kautta aikain ja olen lukenut sen ehkä noin kahdeksan kertaa. Jos haluat tietää sarjasta enemmän ennen lukemista, tsekkaa esimerkiksi aloitusosasta tekemäni postaus täällä. Toisaalta voit myös luottaa minuun, kun sanon, että tiedossa on (tälläkin kertaa) suuria tunteita ja seksikkäitä kohtauksia.
 6. Stephanie Meyer: Vieras
  Stephenie Meyer tunnetaan parhaiten Twilight-saagan kirjoittamisesta, mutta vampyyriromantiikan jälkeen Meyer hyppäsi scifin maailmaan. Vieras on dystooppinen kertomus tilanteesta, jossa pienet näkymättömät tunkeilijat, sielut, ovat vallanneet maapallon. Ne asettuvat asumaan ihmisten kehoihin ja syrjäyttävät ihmissielun tieltään. Suurin osa ihmiskuntaa on jo tuhoutunut, kun yksi viimeisistä jäljellä olevista ihmisistä, Melanie Stryder, napataan. Melanieen istutetaan Vaeltaja-niminen sielu – mutta Melanie ei suostu antamaan kehoaan kokonaan sielun hallintaan. Rankan alun jälkeen kaksikko löytää yhteisen sävelen ja lähtee vaaroja uhmaten etsimään miestä, jota he molemmat rakastavat.
 7. Deborah Harkness: Lumottu
  Diana Bishop on historiantutkija ja tunnetun noitasuvun jälkeläinen. Diana tutkii alkemiaa puhtaasti tieteen keinoin – kunnes hän törmää mystiseen käsikirjoitukseen. Käsikirjoitus kiinnostaa myös 1500-vuotiasta vampyyria Matthew Clairmontia, ja yhdessä kaksikko päätyy aikarajat ylittävään seikkailuun. Kirjasarja on myös sovitettu tv-sarjaksi HBO:lle!
 8. Stephanie Garber: Caraval
  Caraval-sarja on minun ja Lauran yhteinen ihastus viime vuodelta. Trilogian avausosassa siskokset Scarlett ja Tella pakenevat tyrannimaisen isänsä kynsistä osallistuakseen legendaariseen Caraval-peliin. Scarlett on myös karussa järjestetty avioliittoaan – ja tapaa pelin pyörteissä kutkuttavan Julianin. Mutta Caravalissa ei koskaan tiedä, mikä on totta ja mikä vain peliä…

Jos sinulta löytyy lisää romanttisia fantasiakirjasuosituksia, niin anna kuulua vaikka kommenteissa!

3 thoughts on “8 romanttista fantasiakirjaa, jotka saavat sukat pyörimään jalassa

 1. Ihanaa, että mainitset Meyerin Vieraan, jota harvemmin näen missään 😍 Minulle yksi tärkeimmistä romanttisista kirjoista. Ei pidä unohtaa Meyerin Twilight-saagaa, joka on syy siihen, että hurahdin YA-kirjojen maailmaan. Jos kaipaa oikein kuumaa paranormaalia romantiikkaa, suosittelen Abigail Hibbsin Illallinen vampyyrin kanssa sekä ei-suomennettua jatko-osaa Autumn rose. Myös Becca Fitzpatrickin Langennut enkeli -sarja on ihana, samoin Maggie Stiefvaterin Väristys-trilogia kuten Elina Rouhiaisen Susiraja-sarja on ihanaa ihmissusiromantiikkaa.

  Tykkää

  1. Siksipä Vieras tälle listalle päätyikin. Sitä näkee todella harvoin yhtään missään, kun taas Houkutusta näkee suosionsa vuoksi vaikka ja missä. Olen itsekin lukenut tuon Abigal Gibbsin Illallinen vampyyrin kanssa, mutta muistaakseni se ei minuun oikein iskenyt. Stiefvaterin Väristys sen sijaan on ihana!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s