Rikoimme kävijäennätykset ja saavutimme tavoitteet – tässä tulevat vuoden 2020 luetuimmat postaukset

Vuosi 2020 oli Bibbidi Bobbidi Bookille kokonaisuudessaan varsin positiivinen! Blogiamme luki useampi ihminen kuin koskaan aiemmin – kiitos siis teille kaikki rakkaat lukijat ja seuraajat! Ilman teitä tässä hommassa ei olisi mitään järkeä. Yhteensä sivulatauksia oli viime vuonna ihan inan vajaa 70 000 ja yksittäisiä kävijöitä karvan yli 28 000. (Asetimme vuoden alussa tavoitteeksi 60 000 latausta ja 26 000 kävijää, joten tavoitteisiin päästiin reippaasti!) Julkaisimme vuoden aikana yhteensä 125 tekstiä, jotka sisälsivät yhteensä 69 030 sanaa. Keskimääräinen postaus oli noin 552 sanaa pitkä.

Vuoden 2020 luetuimmat postaukset (aiempina vuosina julkaistut tekstit merkitty *)

 1. Viisi asiaa, joista tunnistaa hyvän äänikirjojen lukijan*
 2. Ruuhkaa lukulistalla! – Tässä on 20 kiinnostavinta syksyn 2020 uutuuskirjaa
 3. 18 kysymystä, joilla saat lukupiirikeskustelun varmasti käyntiin*
 4. Haluaisitko lukea romaaneja englanniksi? 3 vinkkiä aloittamiseen*
 5. Olin illallisella Jessica Townsendin kanssa! – Nevermoor-sarja jatkuu vielä vaikka kuinka monen kirjan verran*
 6. Kirja, jota hävettää lukea junassa – Anu Kaaja: Katie-Kate
 7. En osaa kuunnella äänikirjoja – ja tajusin vihdoin, miksi
 8. 8 romanttista fantasikirjaa, jotka saavat sukat pyörimään jalassa
 9. Nyt se alkaa! Tule mukaan 7 kuukauden mittaiselle Harry Potter -maratonillemme
 10. 20 kevään kiinnostavinta kirjaa – Nämä uutuudet aion varmasti lukea

Luetuimmat tekstit eivät juurikaan yllätyksiä tarjoile, sillä kärjessä keikkuu Lauran jo klassikoksi muodostunut äänikirjan lukijan ominaisuuksia pohtiva teksti. Aivan sen kannoilla on syksyn uutuuslistaus, joka lajityyppinä on varsin uusi meidän blogissa, mutta selkeästi toimiva sellainen. Kymmenen joukkoon mahtuu toinenkin koonti uutuuksista ja aivan kärkikymmenikön ulkopuolelle jäi vielä kolmas. Uutuuskirjat selkeästi siis kiinnostavat lukijoita. Ikivihreitä sisältöjä ovat myös listan sijat 3-5, joista erityisesti lukupiirikysymyksiä esittelevä postaus on ollut nousukiidossa tänä vuonna. Se kiilasi kaikkien aikojen luetuimpien listallakin toiseksi.

Ilahduttavaa on se, että luetuimpien joukossa on myös puhdas arvio! Anu Kaajan Katie-Kate oli luettu jo ilmestyessään keväällä, mutta se sai vielä uuden boostin syksyllä Kaajan voittaessa Kalevi Jäntin palkinnon. Äänikirjateemaa puolestaan jatkaa oma avautumiseni äänikirjojen kuuntelemisen vaikeudesta, jonka menestyksen salaisuus taitaa piillä onnistuneissa somejaoissa. Teksti jaettiin Kirjallisuuden ystävät -ryhmään Facebookissa heti ilmestymisensä jälkeen ja se herätti ryhmän jäsenissä paljon keskustelua (ja toi meille tietysti klikkauksia). Romanttisia fantasiakirjoja listaava postaus on sen sijaan tehnyt nousunsa hitaasti – ilmeisesti fantasiromansseja googlataan paljon!

Oma lukunsa on yhdeksännellä sijalla keikkuva Harry Potter -maratonimme aloituspostaus, josta löytyy kaikkien seitsemän kirjan lukuaikataulu, sekä osallistumisohjeet maratonille. Vaikka #bibobookhpmaraton toteutettiin pääasiassa Instagramissa ja Lauran lukuvlogien muodossa myös Youtubessa, tuo aloituspostaus oli selkeästi monella tallessa, todennäköisesti aikataulun tarkistamista varten. Potter-maratonimmekin tavoitteet tulivat tänä vuonna kuitatuksi, sillä vedimme hankkeen onnistuneesti läpi, teimme sen tiimoilta muutamia IG-livejä ja onnistuimme luomaan mukavaa yhteisöllisyyttä kirjasomeen erityisesti keväällä korona-tilanteen kehittyessä yhä pahemmaksi.

Alla vielä katsaus kaikkien aikojen luetuimpiin teksteihin. Huomattavaa on, että yksittäisistä teksteistä äänikirjan lukijan ominaisuuksia pohtiva postaus on ihan omilla tuhatluvuillaan ja muut kaukana sen perässä. Viime vuosina listan kakkosena killunut self help -kirjalista sen sijaan on pudonnut tänä vuonna sijalle viisi.

Koko blogin historian luetuimmat postaukset

 1. Viisi asiaa, joista tunnistaa hyvän äänikirjojen lukijan
 2. 18 kysymystä, joilla saat lukupiirikeskustelun varmasti käyntiin
 3. Ruuhkaa lukulistalla! – Tässä on 20 kiinnostavinta syksyn 2020 uutuuskirjaa
 4. Haluaisitko lukea romaaneja englanniksi? 3 vinkkiä aloittamiseen
 5. Self help -kirjat, jotka ovat oikeasti muuttaneet elämääni (ja 5 kirjaa, jotka haluaisin lukea seuraavaksi)

p.s. Vertailun vuoksi löydät koosteen vuoden 2019 luetuimmista postauksista täältä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s