Puolivälin tsekkaus: Miten edistyvät tämän vuoden lukutavoitteet?

Vuosi on aikalailla puolivälissä, joten on hyvä aika ottaa pieni katsaus lukutavoitteiden etenemiseen. Listasin kaikki lukutavoitteeni vuoden alussa täällä, jos haluat käydä katsomassa alkuperäistä postausta ja ajatuksiani tammikuussa. Tuolloin en vielä tiennytkään, millaiseen lukuvauhtiin alkuvuoden aikana yltäisin! Listaan seuraavassa jokaisen tavoitteeni ja sen, missä kunkin tavoitteen kohdalla tällä hetkellä mennään.

52 KIRJAA. Asetin tämän vuoden määrälliseksi tavoitteeksi yhteensä 52 kirjaa. Se tuntui sopivalta, sillä vuoden 2019 aikana luin yhteensä 56 kirjaa. Tavoite oli tarpeeksi haastava, mutta kuitenkin saavutettavissa. Yllätin tosin itseni aivan täydellisesti, sillä pääsin 52 kirjaan kesäkuussa! Tällä hetkellä menossa on jo vuoden 56. kirja ja jos pystyn jatkamaan samalla vauhdilla, voi se maaginen sadan kirjan raja olla loppuvuodesta aika lähellä. En kuitenkaan lähde sitä aktiivisesti tavoittelemaan, vaan tulkoon vastaan jos tulee.

TARU SORMUSTEN HERRASTA. Aloitin TSH-projektin jo viime vuonna ja jatkoin sitä heti tammikuussa – ja kuinkas ollakaan, tämä tavoite oli saavutettu jo alkuvuodesta. Kirjoitin kokemuksistani pidemmin kokonaisen postauksen verran, jonka voit käydä lukemassa täällä.

KAIKKI AUSTENIT. Päätin vuoden alussa, että tämä on se vuosi, kun viimein luen ne viimeisetkin Jane Austenin teokset, joita en ole vielä lukenut. Tämä tavoite ei ole edistynyt ihan niin tehokkaasti kuin olisin toivonut, sillä olen ensimmäisen puolen vuoden aikana lukenut neljästä jäljellä olevasta teoksesta vain yhden. Luin kevään aikana Kasvattitytön tarinan ja se oli rehellisesti yksi pitkästyttävimpiä Austenin teoksia ikinä. Jäljellä on enää Järki ja tunteet, Emma ja Leikkiä ja totta. Katsotaan, tulevatko ne tosiaan luetuksi seuraavan puolen vuoden sisään.

POPSUGAR. Toiset suorittavat Helmet-lukuhaastetta, minä Popsugarin lukuhaastetta. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että en ole suorittanut tätä aktiivisesti, vaan tsekkasin vasta tätä koontia varten, sopivatko lukemani kirjat haastekohtiin. Suoritettuna on tällä hetkellä 22 kohtaa 38:sta. Suorittamatta on vielä muutama spesifimpi kohta, kuten antologia, ”a book about a book club” (johon haluaisin lukea A Southern Book Club’s Guide to Slaying Vampires) ja kirja jostakin kuolemansynnistä. Voin paljastaa koko listauksen erillisessä postauksessa, jos sellainen kiinnostaa!

HYLLYNLÄMMITTÄJÄT. Hylläreiden kanssa ollaan aika hyvässä mallissa! Olen lukenut viisi yhteensä 12 kirjasta ja kesäkuu oli ainoa kuukausi, jolloin en edistänyt tätä tavoitetta. Haluaisin toki saada kaikki nämä teokset luettua, mutta epäilen hieman omaa staminaani tässä kohdin. Listalta on nimittäin jo luettu kaikki helpot teokset ja vain tiiliskiviä on jäljellä… *-merkityt kirjat olivat mukana jo viime vuoden listalla.

Thomas Hardy: Far from the Madding Crowd
Diana Gabaldon: Muukalainen*
Margaret Mitchell: Tuulen viemää
Märta Tikkanen: Vuosisadan rakkaustarina
Minna Canth: Työmiehen vaimo
Theo Lawrence: Salatun voiman kaupunki*
Anniina Mikama: Taikuri ja taskuvaras*
Susanna Clarke: Jonathan Strange & Herra Norrell*
Cassandra Clare: Clocwork Angel
Leigh Bardugo: Wonder Woman – Warbringer*
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom*
Hanna-Reetta Shreck: Minä maalaan kuin jumala – Ellen Thesleffin elämä ja taide*

Kaiken kaikkiaan tavoitteiden suhteen tuntuu aika hyvältä! Muutama on jo saavutettu, toisissa riittää vielä selkeästi töitä. Millaisella mallilla sun lukutavoitteet on?

3 thoughts on “Puolivälin tsekkaus: Miten edistyvät tämän vuoden lukutavoitteet?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s