52 kirjaa, TSH, Popsugar, kaikki Austenit ja hyllynlämmittäjät – tässä tulevat vuoden 2020 lukuhaasteeni

Uusi vuosi on kulunut jo hyvän matkaa, mutta vielä ehtii puhua tämän vuoden lukutavoitteista! Laura listasi omiaan jo viikon alkupuolella, joten otetaan seuraavaksi käsittelyyn mun tavoitteet. Puhuin näistä jo yhdessä 12 Days of Bibobooxmas -joulukalenterivideossa, mutta tässäpä ne tulevat vielä vähän tarkemmin avattuna.

52 KIRJAA. Olen asettanut Goodreadsin vuosittaisen lukutavoitteen tuttuun tapaa 52 kirjaan eli kirja viikossa tahtiin. Tämä osoittautui viime vuonna hyväksi määräksi, ja vaikka olen kahtena vuonna putkeen lukenut enemmän kuin tuon määrän, en kuitenkaan tahdo lähteä hilaamaan lukua ylöspäin. Tämä tuntuu saavutettavalta!

TARU SORMUSTEN HERRASTA. Aloitin ikuisuusprojektini eli J. R. R. Tolkienin Taru Sormusten Herrasta -trilogian lukemisen viime kesänä ja kahlasin syksyn aikana Sormuksen ritarit kokonaan ja Kaksi tornia osittain. Kaksi tornia on nyt jo ihan loppupuolella menossa, joten tämän tavoitteen saavuttamiseen ei tarvita käytännössä kuin trilogian viimeisen osan lukeminen.

KAIKKI AUSTENIT. Luin viime vuonna hieman vahingossa varsin monta Jane Austenin teosta ja loppuvuodesta laskin, että olen itseasiassa lukenut melkein koko hänen tuotantonsa. Listaltani puuttuu enää Järki ja tunteet, Kasvattitytön tarina ja Emma. Klassikoita ja vanhoja kirjoja kuuluu siis myös tulevaan kirjavuoteen!

POPSUGAR-LUKUHAASTE. Sen sijaan että osallistuisin Suomessa niin suosittuun Helmet-lukuhaasteeseen, niin tahdoin kokeilla jotain erilaista. Olen jo vuosia silmäillyt Popsugarin lukuhaastetta ja päätin lisätä sen haastelistaani tänä vuonna. Kohdat tuntuvat hauskoilta ja sopivan haastavilta. Tätä haastetta en ota niin tosissani kuin muita, sillä en oleta saavani tätä tehtyä kokonaan.

HYLLYNLÄMMITTÄJÄT. Tässäpä jälleen yksi haaste, jonka suorittamista epäilen. Sain viime vuonna luettua 12 hyllynlämmittäjästäni neljä. Alkuvoudesta haaste sujui hyvin, koska pidin luettavat kirjat esillä ja saatavilla, mutta muuton aikana kirjat oli pakko pakata pois ja sen jälkeen en niitä enää uudelleen kasannut erilliseksi lukupinoksi. Tänä vuonna toivon, että löydän tälle pinolle jonkun hyvän kohdan hyllystäni ja saan sen pienemään huomattavasti ennen vuoden loppua. Seitsemän kirjaa on mukana uusintana viime vuodelta (merkitty *-merkillä) ja viisi on uusia tulokkaita.

 1. Thomas Hardy: Far from the Madding Crowd
 2. Diana Gabaldon: Muukalainen*
 3. Margaret Mitchell: Tuulen viemää
 4. Märta Tikkanen: Vuosisadan rakkaustarina
 5. Minna Canth: Työmiehen vaimo
 6. Theo Lawrence: Salatun voiman kaupunki*
 7. Anniina Mikama: Taikuri ja taskuvaras*
 8. Susanna Clarke: Jonathan Strange & Herra Norrell*
 9. Cassandra Clare: Clocwork Angel
 10. Leigh Bardugo: Wonder Woman – Warbringer*
 11. Leigh Bardugo: Crooked Kingdom*
 12. Hanna-Reetta Shreck: Minä maalaan kuin jumala – Ellen Thesleffin elämä ja taide*

allekirjoitusminna

4 thoughts on “52 kirjaa, TSH, Popsugar, kaikki Austenit ja hyllynlämmittäjät – tässä tulevat vuoden 2020 lukuhaasteeni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s