Söpö syyssarjis — Rainbow Rowell & Faith Erin Hicks: Viimeinen ilta — Pumpkinheads

Kirjailija Rainbow Rowellin ja kuvittaja Faith Erin Hicksin sarjakuvateos Viimeinen ilta — Pumpkinheads on Suomessa harvinaista herkkua nimittäin kyseessä on nuorten aikuisten sarjakuva! Näitä ei turhan usein tule vastaan, joten olin innoissani arvostelukappaleen tipahtaessa postiluukustani.

Pumpkinheads on kirjasomepiireissä varsin rakastettu ja hehkutettu sarjakuva. Sen Goodreads-arvioissa kirjaa kuvaillaan tunnelmalliseksi syksyntuojaksi, joka saa sydämet lentelemään silmistä. Odotukseni olivat siis lukukokemuksen suhteen varsin korkealla.

Viimeinen ilta sijoittuu amerikkalaiselle kurpitsafarmille, jossa työntekijät ja kaverukset Deja ja Josie ovat työskentelemässä viimeistä iltaa. Kurpitsafarmi on amerikkalaiseen tapaan yliampuva eli kurpitsojen kasvatuksen sijaan kyseessä on pikemminkin kurpitsojen ympärille kiertyvä teemapuisto kuin oikea farmi. Päähenkilökaksikkomme on lähdössä kesän jälkeen yliopistoon opiskelemaan, joten he päättävät viettää viimeisen iltansa jahtaamalla erästä toista työntekijää, jolle Josie haluaa kertoa tunteistaan. Kaksikko päätyy lintsaamaan töistä ja kokeilemaan monia asioita, joita farmilla on tarjota.

Kuvitus on tunnelmallinen ja halloweeniin sijoittuvan kauhutarinan sijaan tarjolla on lämpöistä ystävyyttä varsin idealisoidussa maailmassa. Teos saa pisteitä monipuolisista hahmoista ja lopun suloisesta juonenkäänteestä. Pointsit myös Karistolle sarjakuvan kustantamisesta suomeksi. Ihan Goodreads-hypen arvoiseksi tämä ei kuitenkaan omasta mielestäni noussut. Syynä voi kenties olla vasta pikkuhiljaa helpottava lukujumi tai ennen tätä lukemani Anne Frankin päiväkirja -sarjakuva, joka oli aivan mahdottoman hyvä.

Lämpöiseen syystunnelmaan tällä kuitenkin varmasti pääsee!

Kolme tähteä
Rainbow Rowell: Viimeinen ilta – Pumpkinheads
Kuvittanut Faith Erin Hicks
Suomentanut Taina Wallin
Karisto, 2020
Sivuja 210
Luettavaksi arvostelukappaleena kustantajalta

2 thoughts on “Söpö syyssarjis — Rainbow Rowell & Faith Erin Hicks: Viimeinen ilta — Pumpkinheads

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s