Nämä kirjat meidän vauvalle on hankittu etukäteen + viisi lastenkirjaa, jotka haluaisin omaan hyllyyni

Kun sain ensimmäisen kerran tietää olevani raskaana, päähäni pälkähti tietysti kaksi asiaa: 1) minkä kirjan otan mukaan synnytykseen ja 2) mitä kirjoja vauvalle pitäisi hankkia? Koska selväähän on, että aktiivisena lukijana haluan levittää kirjojen ilosanomaa myös omalle lapselleni, opettaa hänet arvostamaan kirjallisuutta ja kirjailijoiden työtä, sekä oppimaan maailmasta kirjojen avulla.

Viime syksynä tulin myös siihen tulokseen, etten tiedä nykyisestä lastenkirjallisuudesta kovinkaan paljon, koska se ei ollut vielä ollut itselleni ajankohtaista. Otin siis jo viime syksynä projektin tutustua uuteen (ja vähän vanhempaankin) lastenkirjallisuuteen laajemmin. Kannoin kirjastosta kotiin lastenkirjoja ja ahmin niitä erityisesti loppuvuodesta, sekä nyt myöhemmin keväällä äitiyslomalla. Olen oppinut tunnistamaan kirjailijoita ja erityisesti kuvittajia, joista pidän ja joiden teoksia aion ehdottomasti hankkia meidän lapselle omaan hyllyyn.

Tähän mennessä lapsen kirjakokoelma on tosin edelleen aika pieni ja uusien kirjojen määrä erityisesti hyvin maltillinen. Saan omasta lapsuudenkodistani laatikollisen kirjoja, joita sekä vanhempani että minä olemme lukeneet lapsuudessamme. Näiden teosten lisäksi olen tehnyt itse muutaman hankinnan, ja tietysti myös äitiyspakkauksen mukana tuli kirja. Tällä hetkellä vauvamme omasta kirjahyllystä löytyy…

Mauri Kunnas: Pieni avaruuskirja
Mauri Kunnas: Etusivun juttu
Mauri Kunnas Hurjan hauska unikirja
sekä Tuuti lullan lasta, joka on siis tuo äitiyspakkauksessa saapunut loruhierontakirja.

Erittäin Mauri Kunnas -painotteista menoa siis. Tämä johtunee siitä, että omat lapsuuden lukukokemukseni liittyvät erityisesti Kunnakseen ja hänen kirjojensa ihaniin kuvituksiin. Teemoissa on myös tietysti näkyvissä hauskasti vanhempien kiinnostuksen kohteet, sillä puolisoni on hulluna kaikkeen avaruuteen liittyvään ja minä olen ammatiltani toimittaja. Näiden kirjojen lisäksi olen merkinnyt ylös joitain kirjoja, jotka voisi olla kiva olla omassa hyllyssä. Näitä ovat…

Anna Tommola & Pete Revonkorpi: Säpsy uhmaa kohtaloa
Nora Lehtinen, Jenni Skyttä Forssell & Reetta Niemensivu: Hattaratuuli: Piirretään satuja iholle
Johanna Lumme: Viidakon väki ja puutarhan salaisuus
Hannele Lampela: Prinsessa Pikkiriikki -kirjat
Laura Ruohonen ja Erika Kallasmaa: Otus opus: Runoa ja totta pienistä eläimistä

Millaisia kirjoja sinä hankkisit tai olet hankkinut omille lapsillesi?Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s