Kuuden kirjan mittainen esittely

Tässä se nyt on, Bibbidi Bobbidi Bookin ensimmäinen postaus! Viikon somerummutuksen jälkeen te, rakkaat lukijat, saatte viimein nähdä ja kuulla, mistä tässä meidän moneen suuntaan tähyävässä projektissamme oikeastaan on kyse. Tämänkaltaista – ja osittain toivottavasti myös parempaa – sisältöä voitte odottaa myös tulevaisuudessa.

Suomen 10 suosituinta kirjablogia katsellessa huomaa hämmentävän faktan: suurin osa sisällöstä perustuu ainoastaan kirja-arvioille, jotka koostuvat kirjan kansikuvasta ja tekstistä. Se ei meitä haittaa, pidämmehän itsekin arvioita blogimme selkärankana, mutta meistä tuntui, että oli aika tuoda suomalaiseen kirjablogimaailmaan jotain uutta.

Jo tästä postauksesta löydät monia erilaisia palikoita: on kuvia, tekstiä, mutta myös ääntä! Valitsimme molemmat kotihyllyistämme kolme kirjaa, jotka jollakin tavoin kuvaavat meitä lukijoina. Sen lisäksi, että vain esittelisimme kirjat teille, luimme jokaisesta teoksesta pienen katkelman ääneen. Lukunäytteet löydät upotettuina tästä postauksesta. Tulevaisuudessa aiomme ruotia kirjoja ja lukemista podcasteissa, videoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Lauran valinnat:

bibopostaus02

Anne Frank: Päiväkirja

Työssäni toimittajana minua ovat ajaneet eteenpäin alusta asti tavallisten ihmisten tarinat. Jokaisella meistä on nippukaupalla juttuja, joista muutkin saisivat varmasti paljon irti. Näitä tarinoita haluan kirjoittaa muille, mutta päästä myös niitä itse lukemaan. Anne Frankin Päiväkirja on osoitus siitä, että aivan tuiki tavallisen ihmisen kokemukset ovat arvokkaita ja opettavaisia. Jokainen meistä ei onneksi joudu samanlaiseen tilanteeseen kuin Anne, mutta omia tunteitaan ja havaintojaan ei tulisi vähätellä. Omistamani kirja on muuten ostettu Amsterdamista Anne Frankin talosta, jota voin suositella aivan varauksetta. Kirja voi olla myös voimakas matkamuisto.

Marjatta Kurenniemi: Onnelin ja Annelin kootut kertomukset

Intohimoisesta suhtautumisestani lukemiseen voin kiittää suurimmaksi osaksi äitiäni, joka jaksoi lukea iltasatuja jo itsekin lukemaan oppineille lapsilleen. Äitini myös esitteli minulle monia lapsuuteni lempikirjoja, jotka edelleenkin ovat minulle rakkaita. Ahkerinta kirjatoukkailuni oli ehdottomasti ala-asteaikoina, sen ajan suosikkeihin palaan aina uudelleen. Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli -kirjat sytyttävät rinnassani välittömästi sen lämpöisen onnen, joka syntyy lapsen haaveesta asua yhdessä parhaan ystävänsä kanssa. Kauniit mekot, veikeät Vaaksanheimot ja hurmaava kuvitus tempaavat minut edelleen aina mukaansa.

Maltese Cooking

Maltalaisia perinneruokia ja niiden reseptejä esittelevä kirja kuuluu jälleen osastoomme kirjallinen matkamuisto. Vietettyäni kevään 2014 vaihto-opiskelijana Maltalla, tuntui paikallinen reseptikirja pakolliselta hankinnalta kirjakokoelmaani. Reseptikirjat ovatkin tällä hetkellä pahin heikkouteni kirjakaupoilla. Kuka voisi vastustaa niiden kauniita kuvia? Kerrottakoon vielä, että luen äärimmäisen harvoin kirjoja englanniksi, jos ulottuvillani on suomenkielisiä opuksia. Jotkut sanoisivat laiskaksi, minä valikoivaksi.

Minnan valinnat:

bibopostaus01

Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo

Olen rakastanut englantilaisia klassikoita siitä saakka, kun luin joskus teini-ikäisenä Twilightin. Bella luki kirjoissa klassikoita, ja sitä kautta innostuin itsekin niistä (noloa, mutta totta). Omaa hyllyä penkoessani löysin Ylpeyden ja ennakkoluulon ainoastaan englanniksi, ja tulin ajatelleeksi, että olen lukenut kirjan todennäköisesti useammin alkukielellä kuin suomeksi. Olen kirjoittanut teoksesta useamman arvion ja tehnyt ainakin yhden esitelmän – osaan sen siis lähes kokonaan ulkoa. Kirjasta on tehty myös elokuva, josta tykkäsin paljon. Pääosia näyttelevät Keira Knightley ja Matthew Macfadyen.

Sarah J Maas: A Court of Mist and Fury

A Court of Mist and Fury tai lyhyemmin ACOMAF on Sarah J Maasin fantasiasarjan A Court of Thorns and Roses toinen osa. Maas kirjoittaa eeppistä fantasiaa, ja hänellä on ilmiömäinen kyky kuvailla ihmisten tunne-elämää kertomatta siitä kuitenkaan liikaa. Asiat tapahtuvat luonnollisesti, eikä mikään tunnu pakotetulta. ACOMAF on yhtä lailla kasvutarina kuin fantasiaseikkailukin. Kirja on uusi; se ilmestyi tämän vuoden toukokuussa. Silti olen lukenut sen jo kolmesti ja selaillut parhaat osat useamminkin… Tarinasta löytyy myös kaikkien aikojen lemppariromanssini!

J.K. Rowling: Harry Potter ja Viisasten kivi

Kuten varmaan monelle muullekin parikymppiselle kirjatoukalle, Harry Pottereista tulee mieleen lapsuus. Meillä kotona isä luki kolme ensimmäistä kirjaa minulle ja pikkusiskolleni ääneen. Sen jälkeen luin kirjat itse ja aina uuden kirjan ilmestyessä, luimme sitä vuorotellen isän kanssa. Viimeisen osan kohdalle ei enää jaksettu odottaa suomennoksen ilmestymistä, vaan hankittiin englanninkielinen teos. Se oli ensimmäinen kirja, jonka koskaan luin alusta loppuun englanniksi. (Nykyään luen lähes pelkästään englanniksi, joten siitä se lähti.) Viime jouluna toivoin lahjaksi Jim Kayn kuvittamaa versiota ykköskirjasta ja sain sen. Aion kerätä koko sarjan kuvitettuna, ja toivottavasti jonain päivänä voin lukea sitä itse ääneen omille lapsilleni.

Jos sinulta on jäänyt viime viikon aikana harjoittamamme somehäiriköinti kokonaan väliin ja olet jotenkin ihmeen kaupalla eksynyt tänne blogiin jotain muuta kautta, niin seuraa meitä Instagramissa (@bibobookblog) ja käy tykkäämässä meistä Facebookissa!

p.s. Uusi postaus ilmestyy vähintään joka tiistai, joten siihen saakka hei hei!

5 thoughts on “Kuuden kirjan mittainen esittely

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s