Kiitos, kiitos, kiitos! Bibbidi Bobbidi Book täyttää viisi vuotta!

Bibbidi Bobbidi Book täytti maanantaina viisi vuotta! Kun opiskelijoina perustimme tätä blogia syksyllä 2016, ei tullut mieleenkään, että viiden vuoden päästä blogista ja sen somekanavista on tullut niin rakas harrastus, että edes muuttuneet asuinpaikat, työt tai perheellistyminen eivät ole tulleet lukemisen ja luetusta kirjoittamisen tielle. Vaikka pidimmekin kesällä koko blogiuramme pisimmän tauon – kiitos vauvojen – on tänä syksynä kirjabloggaamisen pariin palaaminen maistunut entistäkin paremmalta. Kirjat ja lukeminen tarjoavat meille ihanan tauon vauvavuoden haasteista ja helpottavat kirjoittamaan syyhyäviä sormiamme valtavasti!

Olemme juhlistaneet blogisynttäreitä aiempina vuosina muun muassa tekemällä runoja ja paljastamalla meidän WhatsApp-keskusteluja. Tänä vuonna päätimme puhtaasti muistella viiden viime vuoden parhaita hetkiä ja blogiuramme kohokohtia. Bibbidi Bobbidi Book lähti ensimmäistä kertaa kunnolla lentoon vuoden 2017 Helsingin kirjamessujen jälkeen. Laura kirjoitti postauksen Dan Brownin esiintymisestä messuilla ja teksti jaettiin kirjailijan Facebook-sivulla. Tuon yhden suositun tekstin jälkeen blogin kävijämäärät lähtivät nousuun ja jäivät sille tielleen. Ennen korona-aikaa kirjamessut ovat muutenkin olleet yksi kirjavuoden kohokohtia — ja ne saavat tulevaisuudessa varmasti aivan omanlaisensa mausteen, kun pääsemme kuuntelemaan kirjailijoita ja hipailemaan kirjoja lastemme kanssa.

Blogi ja sen somekanavat ovat poikineet meille myös aimo annoksen työmahdollisuuksia. Olemme kouluttaneet kirjastojen työntekijöitä ja kirjakauppojen myyjiä kirjasomeen sekä hostanneet kirjagrammaajien kokoontumisia. Ensimmäistä inspispäivää tehdessämme saimme idean myös Aami-kollektiivista, jonka muodostamme Ullan (@tarinannuppuja) ja Anniinan (@anniinasbooks) kanssa. Tuo yhteistyö on tuonut meille sekä ammatillista osaamista että ihania, uusia ystäviä. Yksi ihana osa Aamin toimintaa ovat tietysti myös muutaman kuukauden välein järjestettävät lukumaratonit, joiden aikana Instagram oikein uhkuu kirjarakkautta ja -keskusteluja.

Erilaisten haasteiden tekeminen somessa tuo blogiharrastukseen oman mausteensa. Niitä järjestäessä pääsee aina haastamaan omaa luovuuttaan. Jokavuotinen joulukuvahaasteemme varsinkin vaatii jo näin viidennellä toteutuskerralla aika paljon kekseliäisyyttä, jotta kuva-aiheisiin saadaan vähän vaihtelua! Ihanaa on tietysti myös ollut jutella teidän kanssa Harry Pottereista ja haastaa kanssakirjagrammaajia kuvaamaan kirjoja ulkona.

Jo alusta asti meille oli selvää, että haluamme tuottaa muutakin kuin pelkkää tekstiä ja satunnaisia kuvia. Blogimme ensimmäisessä postauksessa pääsimme kirjaimellisesti itse ääneen lukunäytteiden kautta, mutta suunnittelimme myös videoiden tekemistä. Ensimmäinen kirjavideomme julkaistiin kesäkuussa 2017, mutta säännölliseen tube-elämään siirryimme Lauran johdolla syksyllä 2018. Tällä hetkellä kanavallamme on sellaiset 1200 tilaajaa ja käsittääksemme olemme suurin suomenkielinen kirja-aiheisiin keskittyvä YouTube-kanava. Tästä jos jostain etenkin Laura on ylpeä. Näihin kolmeen (!!!) aktiivitubettamisvuoteen on mahtunut unohtumattomia hetkiä. Pääsy Oodi-kirjaston työmaalle oli huikea, mutta näin jälkeenpäin tuntuu hienolta katsella myös vlogia, johon tallensin koko toukokuun 2020. Oman jaksamisen äärimmilleen venyttäneet 24 tunnin lukumaratonit (täällä, täällä, täällä) eivät myöskään hevillä unohdu.

Bibbidi Bobbidi Book ja erityisesti Laura on vuosien varrella saanut kiitosta myös lasten- ja nuortenkirjallisuuden pitämisestä esillä. Lanun tunnetuksi tekeminen on meille sydämen asia ja aiomme jatkaa sen parissa tulevaisuudessakin. Suomessa (ja ulkomailla) julkaistaan niin paljon laadukasta lanua, että se ansaitsee päästä esiin. Ylipäätään kirjallisuuden ja lukemisen puolesta puhuminen on ollut vuosien varrella innostavaa ja palkitsevaa.

Ehkä kaikkein parasta blogiurallamme on kuitenkin ollut uusien ystävien ja tuttavuuksien tekeminen. Olemme saaneet toisistamme elinikäiset ystävät tämän harrastuksen myötä. Harva ehkä tietää, mutta emme oikeastaan tunteneet toisiamme kovin hyvin ennen blogin perustamista. Toistemme lisäksi tietysti tapahtumissa ja somessa olemme tutustuneet joukkoon aivan ihania, samanhenkisiä ihmisiä, joiden puoleen voi kääntyä, kun lukujumi uhkaa, päähenkilö pännii tai yksinkertaisesti tarvitsee mehevän lukusuosituksen. Kiitos siis teille, että olette ja luette!

2 thoughts on “Kiitos, kiitos, kiitos! Bibbidi Bobbidi Book täyttää viisi vuotta!

  1. Onnea, onnea, ja kiitos itsellenne! Kiva on teitä seurailla, ollut koko matkan. Nopeasti on tosiaan vuodet kuluneet, Oodikin jo vakiintunut 🙂 Hyvää jatkoa ja törmäillään ehkä kirjamessuilla!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s