Meredith Wild: Hardwired (Hacker #1)

CW: Seuraavassa arviossa keskustellaan kirjasta ja kirjasarjasta, joka sisältää voimakasta seksuaalista sisältöä.

bibobook_hacker1

Mietin pitkään, kirjoitanko tätä postausta ollenkaan. Kyseessä on nimittäin teos, joka on tyylilajiltaan eroottista fiktiota ja jonka käsitteleminen blogissa voisi olla hieman kyseenalaista. Sitten päätin, että en ala sensuroimaan itseäni ainoastaan sen vuoksi, että joku voi pahoittaa mielensä tai että joku voi tuomita minut lukutottumusteni perusteella – kaikenlaisista kirjoista ja tarinoista pitää mielestäni pystyä keskustelemaan.

Teksti alkaa content warning -ilmoituksella eli varoituksella siitä, että kyseessä on teos, joka sisältää voimakkaita seksuaalisia kohtauksia. Tulen jatkossakin merkkaamaan tämän kategorian teokset jollakin tavalla, jotta te siellä ruutujen toisella puolella pystytte päättämään, haluatteko lukea näitä tekstejä vai ette. CW-merkintä on mielestäni aiheellinen ainakin niissä arvioissa, joiden otsikoista ei voi erikseen päätellä, mihin kategoriaan kirja kuuluu.

Tämä alustus mielessä, siirrytään itse arvioon!

Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, ”romanttinen hömppä” on mulle aivojen nollaus tavaraa. Meredith Wildin Hardwired-teos osuu tähän kategoriaan paremmin kuin hyvin. Kyseessä on viisiosaisen Hacker-sarjan avausosa, joka kertoo juuri collegesta valmistuneesta Ericasta ja hänen ensiaskelistaan aikuisuuteen. Erica pyörittää muotiin keskittyvää sosiaalisen median startup-yritystä ja yrittää saada yritykselleen rahoitusta. Pitchatessaan yritystään sijoittajille, hän törmää komeaan ja vastustamattomaan Blake Landoniin. Alkukiemuroiden jälkeen Erican ja Blaken välille syttyy romanssi, jonka ympärillä sarjan kaikki osat lopulta pyörivät.

Ensimmäisessä osassa keskitytään kaksikon suhteen alkuun ja tietenkin siihen uskomattoman kuumaan ja tajunnanräjäyttävään seksiin. Erica yrittää vastustaa Blakea viimeiseen saakka, mikä tuntuu kyseisen genren kirjoja enemmänkin kahlanneena vähän turhauttavalta, sillä sehän on ilmiselvää, että ei vastustelusta kuitenkaan mitään tule.

Pari päätyy yhteen, mistä alkaa tuskien taival kohti onnellista yhdessäoloa. Soppaa sekoittavat Blaken kontrolloivat taipumukset (kuulostaa epäilyttävästi 50 Shades of Greylle) ja Erican itsenäisyyden kaipuu. Lisäksi mukaan on sekoitettu Erican isän yhtäkkinen ilmestyminen kuvioihin, menneisyydessä tapahtunut raiskaus ja Blaken mystinen menneisyys hakkerina. Juonikuvioita siis riittää hengästymiseen saakka.

Hengästymisestä tuli mieleen – ne seksi-kohtaukset. Wild kirjoittaa ihan miellyttävällä tyylillä ja varsinkin englanniksi lukiessa teksti on sujuvaa, eikä edes seksi-kohtauksien aikana tarvitse kovinkaan paljon irvistellä tai punastella (toisin kuin eräissä muissa tämän genren kirjoissa). Kyseenalaisempaa on sekä Erican että Blaken motiivit seksin harrastamiseksi, sekä tapa, jolla Blake alun perin lähestyy Ericaa. Pariskunta törmää toisiinsa Las Vegasissa, missä Blake ei yksinkertaisesti usko, kun Erica antaa tälle pakit kerta toisensa jälkeen. Tarinan uskottavuus kärsii tässä kohtaa myös pienen kolauksen, sillä jostain syystä ainakin omassa mielessäni kaikki tuntuu tapahtuvan uskomattoman nopeasti, sekä ennen kaikkea heppoisin perustein.

Myönnettäköön, että asioiden tapahtuminen nopeasti on eroottisen fiktion helmasynti (tai jos ei synti, niin tunnuspiirre ainakin). Otetaan esimerkiksi Sylvia Dayn Crossfire-sarja, jossa päähenkilöt rakastuvat ja päätyvät kaikenmaailman ongelmien kautta onnellisesti naimisiin alle puolessa vuodessa. Tapahtumien kuvaamiseen menee neljä noin 400 sivuista kirjaa.

Hardwiredissä liikutaan täysin samalla nopeudella. Ensimmäisen osan tapahtumat mahtuvat muutaman viikon sisään. Kirjan loppupuolelta löytyy vielä yksi moka, joka hieman laimensi lukukokemusta. En nimittäin missään vaiheessa huomannut sitä tapahtumakulun nopeutumista ja juonen tiivistymistä, joka löytyy lähes jokaisesta kirjasta ennen loppuhuipennusta. Sen takia myös koko loppuhuipennus meni minulta ohi ja kirja tuntui loppuvan täysin yllättäen. Jännityksen rakentamisessa on siis parantamisen varaa.

Kaiken kaikkiaan Hardwired oli ehkä hieman kädelämpöinen kokemus, mutta voin kuitenkin suositella sitä romanttisesta hömpästä tykkääville. Mulla on kakkososakin jo luettuna, joten arviota siitä on tulossa pian!

allekirjoitusminna

★★½
Meredith Wild: Hardwired (Hacker #1)
Forever, 2013
Sivuja 288
Luettavaksi e-kirjana iBooksista

3 thoughts on “Meredith Wild: Hardwired (Hacker #1)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s