Käytin viikossa 5 tuntia bloggaamiseen – Nyt kiinnostaa, onko se paljon vai vähän?

Kuinka paljon aikaa kirjablogin tekemiseen menee? Laura kirjasi kyseisen ajatuksen yhteen monista Google Docs -tiedostoistamme, joita käytämme jatkuvalla syötöllä blogin sisällön suunnittelemiseen. Siitä jalostui hetkessä idea videosta, jolla kantaisimme viikon ajan kameraa mukana jokaisessa blogin tekemiseen liittyvässä hetkessä.

Kannoin siis kameraa mukana 10.-17.4. Tsekkaa video alta ja lue lisää viikon sujumisesta videon jälkeen tästä postauksesta!

Olemme käyttäneet tänä vuonna enemmän aikaa Bibbidi Bobbidi Bookin tekemiseen kuin koskaan ennen. Olemme julkaisseet lähes poikkeuksetta kolme postausta viikossa ja olemme pyrkineet pitämään kiinni tekstien monipuolisuudesta (emme siis julkaise pelkkiä arvioita!). Se näkyy tietyllä tapaa blogin tekemiseen käytetyssä ajassa: vlogiviikolla käytin poikkeuksellisen paljon aikaa kirjoittamiseen, sillä kasasin Aloittelija opas YA-fiktioon -postausta.

Tässä yhteenveto viikon aikana tekemistäni blogihommista ja kuinka paljon niihin meni aikaa. Kyseisen viikon aikana minulla oli postausvuoro ainoastaan tiistaina, sillä Laura oli vastuussa torstain ja lauantain teksteistä.

Tiistai 10.4. – 1h30min

  • Kirjoitin arvion Rebecca Solnitin Men Explain Things to Me -teoksesta, otin postaukseen valokuvat ja käsittelin ne, julkaisin postauksen ja jaoin sen sosiaalisessa mediassa.
  • Alun perin YA-fiktio -tekstin piti mennä tänään julki, mutten ehtinyt kirjoittaa sitä viikonloppuna. Onneksi sen sijaan sain Solnitin teoksen luettua loppuun edellisviikolla.

Perjantai 13.4. – 2h

  • Suuntasin luennon jälkeen kahvilaan aloittamaan YA-postauksen tekemistä. Koska kyseessä on tietynlainen How to -postaus, vaati sen kirjoittaminen ensin taustatyön tekemistä, jonka jälkeen pystyin vasta kirjoittamaan. Käytännössä keskityin YA:n määrittelemiseen, sen julkaisemiseen maailmalla ja Suomessa, sekä kirjavinkkien miettimiseen.

Sunnuntai 15.4. – 1h

  • Sunnuntai-iltana kirjoitin lisää YA-postausta ja oikoluin tekstiä, sekä kirjasin ylös tätä postausta varten jo tekemäni asiat.

Maanantai 16.4. – 30min

  • Käytin tietoisesti puoli tuntia aamustani Instagramin tekemiseen: etsin uusia seurattavia, kommentoin kuvia ja kävin läpi tagit, jotka olemme viime viikkoina saaneet.

Yhteensä 5h

Blogin tekemiseen meni siis (tiukasti laskettuna) tuon viikon aikana yhteensä viisi tuntia.

Mitä viikon seurantajakson perusteella voi sitten sanoa? En itse osaa suhteuttaa, onko viisi tuntia viikon aikana paljon vai vähän. Omaan korvaani se kuulostaa vähältä, mutta toisaalta vertailukohtani on lifestyle-blogien viidakko, jossa moni tekee blogia työkseen ja siten käyttää sen tekemiseen aivan uskomattomia määriä aikaa. Toisaalta viisi tuntia on paljon, kun miettii, kuinka paljon sain sen aikana aikaiseksi. Käytännössä tein yhden postauksen kokonaan ja sain toisen noin puoleenväliin – mikä kuulostaa kuitenkin aika vähäiseltä aikamäärään nähden.

Ylläolevan listauksen kohdalla pitää lisäksi kuitenkin ottaa huomioon, että siihen ei ole laskettu lukemista, muuten vaan somessa hengailemista tai vlogin tekemiseen käytettyä aikaa. Kirjabloggaajan ajasta suurin osa menee todennäköisesti kuitenkin lukemiseen  – ja omasta mielestäni lukeminen kannattaa yleensä priorisoida ennen lukemisesta kirjoittamista. (Mistä sitä muuten edes kirjoittaa, jos ei ole lukenut mitään?)

Nyt olisikin kiva kuulla bloggaajakollegoilta, että kuinka paljon aikaa te käytätte (arviolta) blogin tekemiseen viikossa? Jutellaan kommenteissa!

allekirjoitusminna

 

One thought on “Käytin viikossa 5 tuntia bloggaamiseen – Nyt kiinnostaa, onko se paljon vai vähän?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s