Tallulah Pomeroy: A Girl’s Guide to Personal Hygiene

Tallulah Pomeroyn A Girl’s Guide to Personal Hygiene on yksi niistä kirjoista, jotka olen bongannut somesta, ottanut kirjan kannesta screenshotin ja miettinyt, että ”toi olis varmaan joskus kiva lukea.” Noita screenshotteja on puhelimeni täynnä ja aika harvoin oikeasti pääsen jotakin niistä lukemaan (koska monet ovat englanniksi kirjoitettuja uutuuksia), mutta Girl’s Guiden kanssa kävi toisin.

IMG_3099

Tein teoksesta hankintapyynnön Jyväskylän kirjastoon ja ehdin jo unohtaa koko asian, ennen kuin muutama viikko sitten sain ilmoituksen, että pyyntöni on mennyt läpi ja kirja on matkalla. Kävin nappaamassa sen eilen kirjaston varaushyllystä ja luin sen iltavuoron jälkeen alle tunnissa. Nauroin ääneen, sanoin moneen kertaan yök ja lopuksi olin tyytyväinen, että olin hankkinut kirjan käsiini.

A Girl’s Guide to Personal Hygiene sisältää pieniä tarinoita ja niihin liittyviä kuvituksia. Pomeroy on kerännyt tarinat Facebook-ryhmän ja kyselylomakkeen kautta. Tarinoissa erilaiset naiset jakavat omiin kehoihinsa liittyviä tapoja. Tässä kohtaa kannattaa varmaan huomauttaa, että kyse on ällöttävistä tavoista – siis sellaisista, joita ei yleensä nähdä feminiineinä. Pomeroy kertookin teoksen esipuheessa, että tarkoituksena oli näyttää, että tytöillä ja naisillakin on niin sanottuja ällöttäviä tapoja, ja että ne paikat meissä, joiden kuuluisi tuoksua ruusuisilta, harvoin tosiasiassa tuoksuvat.

Kun sanon, että tarinat ovat pieniä, tarkoitan sitä. Osa niistä on vain lauseen mittaisia ja pisimmätkin ovat maksimissaan sivun mittaisia. Fontti on iso ja kieli helposti luettava. Kirjaa lukiessa ei oikeastaan ehkäpä ajattele lukevansa kirjaa kuin ennemmin katselevansa kuvituksia ja niihin liitettyjä kuvatekstejä.

IMG_3102

Girl’s Guide on kelpo välipala vaikkapa kahden pidemmän teoksen välissä. Se on ihanan feministinen, häpeilemättömän aito ja yök-reaktioistaan huolimatta samaistuttava ja hauska. Suosittelen!

allekirjoitusminna

★★★★
Tallulah Pomeroy: A Girl’s Guide to Personal Hygiene
Soft Skull Press, 2018
Sivuja 106
Luettavaksi kirjastosta

3 thoughts on “Tallulah Pomeroy: A Girl’s Guide to Personal Hygiene

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s