Naiskirjailijat dominoivat kuukauden luettuja – taas!

Toukokuu kului ihan supernopeasti! Päiviteltiin tätä keskenämme jo viime viikolla, kun mietimme loppukuun ja kesäkuun alun postauksia. Luettujen kirjojen saldo on silti molemmilla aika hyvä ja yhteenlaskettuna vieläkin parempi. Luimme ja kuuntelimme yhteensä 19 kirjaa kuukauden aikana!

IMG_3160Minna: Toukokuu osoittautui minulle poikkeuksellisen hyväksi lukukuukaudeksi! Kuun alussa tahkosin läpi nuortenkirjoja teemaviikkoa varten ja vaikka teemaviikosta päästiin eteenpäinkin, luin silti lisää nuortenkirjoja. Kuukauden positiivisin yllätys oli Erin Hunterin Soturikissat-sarjan kirja Keskiyö, jonka potentiaalia olin epäillyt jo kauan – siis kauan. Toinen viihdyttävä nuortenkirja oli Holly Blackin ja Cassandra Claren yhteisteos Rautakoe. Sarjaa on olemassa lisää ja jos vaan millään ehdin, tartun seuraavaan osaan jo kesäkuun aikana.

Loppukuusta luin kolmessa päivässä kaksi Elle Kennedyn Off-Campus -sarjan kirjaa ja totesin, että ne ovat aivan täydellistä luettavaa aivojen nollaamiseen. Kauniita ja komeita päähenkilöitä, ihmissuhdedraamaa ripauksella seksiä ja tapahtumapaikkana amerikkalaisen yliopiston kampus – täydellinen kokonaisuus. Sarjassa on vielä kaksi osaa ja luulen, että käytän ainakin osan kahden viikon kesälomastani niiden lukemiseen.

Kuukauden odotetuin kirja oli ehdottomasti Sarah J Maasin A Court of Frost and Starlight. Olin etukäteen kuullut tästä hirveän ristiriitaisia arvioita ja pelkäsin, että kirja olisi täysi floppi. (Rakastan ACOTARia sarjana ja varsinkin toinen ja kolmas osa ovat uskomattoman hyviä. Pidempään tätä blogia seuranneet tietänevät, että ACOMAF on kaikkien aikojen lempikirjani.) ACOFAS ei ollut täysi floppi, mutta se ansaitsee vielä oman postauksensa!

Toukokuussa luin…
Stephenie Meyer: Houkutus
Erin Hunter: Soturikissat – Keskiyö
Tallulah Pomeroy: A Girl’s Guide to Personal Hygiene
Holly Black & Cassandra Clare: Rautakoe (Magisterium #1)
Elle Kennedy: The Deal (Off-Campus #1)
Elle Kennedy: The Mistake (Off-Campus #2)
Sarah J Maas: A Court of Frost and Starlight (ACOTAR #3.1)

Yhteensä seitsemän kirjaa, joissa oli 2033 sivua.

Toukokuu.JPG

Laura: Hassua. Kuvittelin, että toukokuussa luin paljon kirjoja äänikirjojen väistyessä hitusen taka-alalle. Nyt kuun lopussa tilastoja katsoessa tilanne näyttääkin olevan aivan päinvastainen. Toukokuussa olen käyttänyt valtavasti aikaa ja energiaa auringossa lukemisesta haaveilemiseen, mutta tarpeeksi usein nuo suunnitelmat eivät ole vielä päässeet toteutukseen asti. Tähän on tultava muutos! Täytyy siis vain keksiä mistä päin Helsinkiä valtaan itselleni pienen palan kalliota, puistonpenkkiä tai nurmimattoa henkilökohtaiseksi lukunurkakseni. Näillä säillä sitä tosiaankin haaveilee parvekkeesta tai omasta takapihasta.

Toukokuun ehdottomat helmet olivat Sarah Crossanin Yksi sekä Meredith Russon Tyttösi sun. Jälkimmäinen odottaa vielä bloggausrästien pinossa, mutta tulen siitä taatusti teille kirjoittamaan. Vau mikä kirja! Kuuntelemistani äänikirjoista Marian Keyesin Aikalisä loi suunnatonta ahdistusta ja pelkotiloja, kun taas Libby Pagen Pinnalla pysymisen taito valoi sieluuni sekä onnellisuutta että surua. Voisin taas pitkästä aikaa koota jotain tarkempaakin katsausta äänikirjoista. Katsotaan sitä sitten kesäkuun puolella, jolloin olisi tarkoitus myös vihdoin tarttua Enni Mustosen uusimpaan. Syrjästäkatsojan tarinoita -sarja on ehdottomasti nautittava mökkimaisemissa, joten juhannuslukemistoni perusta on jo valittu.

Toukokuussa luin…
Philip Ardagh: Tove Janssonin Muumilaakson maailma
Henriikka Rönkkönen: Bikinirajatapaus ja muita sinkkuelämän iloja
Meredith Russo: Tyttösi sun
Sarah Crossan: Yksi
Helttunen, Hyytiäinen, Koivukangas & Virtanen (toim.): Nuoruuden ääni – Ylioppilasaineiden valioita

Yhteensä viisi kirjaa, joissa 1495 sivua

Toukokuussa kuuntelin…
Satu Rämö: Islantilainen kodinonni
Sofia Lundberg: Punainen osoitekirja
Veera Vaahtera: Onnellisesti ekskyksissä
Satu Rämö: Islantilainen voittaa aina
Marian Keyes: Aikalisä
Kenneth Grahame: Kaislikossa suhisee
Libby Page: Pinnalla pysymisen taito

Yhteensä seitsemän kirjaa, jotka kestivät yhteensä noin 68,5 tuntia

Blogissa vietettiin toukokuun alussa lasten- ja nuortenkirjallisuuden teemaviikkoa, jonka aikana julkaisimme postauksen joka päivä. Tuon viikon postauksista yksi oli ylitse muiden ainakin tilastojen perusteella: Minnan kirjoittama essee Twilightin lukemisesta uudelleen ponkaisi kahdessa päivässä blogin kymmenen luetuimman postauksen joukkoon. Lisäksi Lauran kirjoittama teksti lukuinnostuksen elvyttämisestä sekä arvio Mamma Mia -musikaalista keräsivät mukavasti lukijoita.

One thought on “Naiskirjailijat dominoivat kuukauden luettuja – taas!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s