Ihana inspispäivä – koko lauantai kirjoja ja somea

13 bookstagrammaajaa, yksi lauantai ja pari tuntia tiukkaa asiaa valokuvaamisesta, somesta ja kirjoittamisesta. Tässä niin sanotusti kirjabloggaajien ja bookstagrammaajien inspispäivän strategiset mitat – ja voi, minkälainen päivä meillä olikaan!

Viime viikon lauantaina kokoonnuttiin siis isolla porukalla Jyväskylässä. Olimme suunnitelleet tapahtumaa Oma huone -podcastin Ullan ja Anniinan kanssa huhtikuulta saakka ja tuntui uskomattomalta, että tämä heinäkuinen lauantai tuli lopulta vastaan niin pian! Itseasiassa koko tapahtuman järjestäminen kesän aikana oli kesäkuussa vaakalaudalla, koska vapaata tilaa ei meinannut löytyä mistään. Onneksi sopiva paikka löytyi Jyväskylän Veturitalleilta. Kiitos Veturitallit, että otitte meidät vastaan ja hommat hoitui sujuvasti!

IMG_1517

Ilmoittautuminen pistettiin pikavauhdilla käyntiin ennen juhannusta ja silloin pidettiin sormia ristissä, että parin viikon varoitusaika ennen tapahtumaa on riittävä. Ajatus oli, että jos edes viisi ihmistä haluaa tulla mukaan, niin saadaan miitti kasaan. Loppujen lopuksi ilmoittautumisen sulkeutuessa porukan koko oli 15 henkeä ja pystyimme huokaisemaan helpotuksesta. Sehän meni tosi hyvin! Juuri ennen tapahtumaa tuli muutama peruutus, mutta meitä oli silti koko huoneen täydeltä ottamassa kuvia ja puhumassa kirjoista.

IMG_1516

Lauantaina kokoonnuimme ensin Jyväskylän Matkakeskukselle, josta suunnistimme yhdessä syömään Le Qulkuriin Lutakkoon. Yhteinen lounas ennen tapahtumaa rikkoi kivasti jäätä ja saimme tutustua toisiimme ennen virallista osuutta. Qulkurista siirryttiin myöhemmin Veturitalleille, jossa olimme jo aikaisemmin päivällä käyneet laittamassa paikkoja valmiiksi. Lyhyiden alkusanojen jälkeen Ulla ja Anniina laittoivat osallistujat hommiin: siis testaamaan kameroitaan ja puhelimiaan, sekä luomaan täydellisiä flatlay-kuvia. Olimme tuoneet kuvia varten paikalla jonkin verran rekvisiittaa ja se tuntui innostavan kovasti. Tavaroilla sai kivasti aikaiseksi erilaisia kuvia. Meidänkin lauantain ig-kuva syntyi workshopin aikana.

IMG_1514

Valokuvaussession jälkeen istahdettiin yhdessä alas ja siirryttiin kirjoittamisen pariin. Puhuttiin Lauran kanssa postausten näkökulmaamisesta ja aihepostausten tekemisestä, sekä hyvän arvion kirjoittamisesta. Kirjablogi on formaattina joustava, joten workshoppiin olisi voinut ottaa vaikka minkälaisia asioita aiheeksi. Lopulta puhuttiin myös täydellisen postauksen anatomiasta ja kirjablogien hakukoneoptimoinnista. Meidän osuudesta on suunnitteilla kasa postauksia, jotka julkaistaan blogissa seuraavan kuukauden aikana. Ensimmäinen näkökulmaamiseen keskittyvä postaus ilmestyy jo lauantaina!

IMG_1515IMG_1513

Kirjoittamisworkshopissa oli ihanan keskusteleva tunnelma ja meidän kokemusten lisäksi osallistujat jakoivat omia mielipiteitään kirjoittamiseen liittyen. Lopulta päädyttiin keskustelemaan mistäpä muustakaan kuin kirjoista.

Tapahtumaa oli ehdottomasti hauskaa järjestää ja jälkeenpäin oli kivaa seurata somesta, millaisia otoksia valokuvausworkshopissa oli saatu aikaan. Iso osa niistä on nostettu meidän ig-profiiliin Miitti-highlitiin. Toiveita tuli myös uudesta miitistä, joten otamme ne ehdottomasti harkintaan. Nyt tarvitaan vähän lomaa tästä kaikesta.

Kiitos inspiroivasta lauantaista ja toivottavasti tavataan taas uudestaan (viimeistään kirjamessuilla sitten)!

Kesäterkuin, Minna ja Laura

p.s. Inspispäivästä ovat kirjoittaneet myös Katriina ja Iina!

12 thoughts on “Ihana inspispäivä – koko lauantai kirjoja ja somea

  1. Ai vitsi, lauantain tunnelmia kuunnellessa ja siellä otettuja kuvia ihastellessa harmittaa niin vietävästi, että sattui työvuoro juuri tuolle päivälle. Kuulostaa ihanalle tapahtumalle! Multa siis kaino pyyntö järkätä toinenkin tällainen, että mäkin pääsen mukaan:D !

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s