Heinäkuu oli kaikkien aikojen lukemiskuukausi! – Luimme yhteensä 25 kirjaa

Teimme heinäkuussa kaksi ennätystä: luimme enemmän kirjoja kuin ikinä ja te, rakkaat lukijat, luitte meidän blogia enemmän kuin ikinä!

IMG_4082

Minna: Heinäkuu oli kaikkien aikojen lukemiskuukausi! Jos kesäkuussa meni vähän heikommin (sain luettua loppuun vain kolme kirjaa), niin heinäkuussa otin kaiken sen ylimääräisen lukemisenergian käyttöön. En ole varmasti koskaan lukenut näin montaa kirjaa kuukauden aikana – kokonaissaldo on yhteensä 12 teosta! Luvussa kannattaa tosin ottaa huomioon, että mukana on kaksi runokirjaa, kaksi sarjakuvaa ja muutama lyhyempi, alle 200 sivuinen, nuortenkirja.

Aloin tässä kuussa lukemaan Sarah J Maasin Throne of Glassia uudestaan alusta ja luin viimein myös sarjan esiosan, Assasin’s Bladen. Se oli ollut hyllyssäni jo muutaman vuoden, joten sainpa myös yhden hyllynlämmittäjän taklattua. Kivoja kesäisiä välipaloja olivat myös Holly Blackin ja Cassandra Claren Magisterium-sarjan toinen ja kolmas osa, joista jälkimmäinen oli ehdottomasti parempi. Tässä kuussa luin ehdottomasti myös enemmän suomeksi kuin englanniksi, mikä on minulle aika epätyypillistä.

Elokuussa painan edelleen töitä, mutta lukuinnostus ei ainakaan tällä hetkellä ole laantumaan päin. En usko, että pääsen uudestaan tällaisiin lukuihin ihan heti, mutta flow tuntuu olevan juuri nyt kohdillaan, joten toivotaan, että se pysyy yllä. Vloggasin yhden viikonlopun verran lukemisiani, joten videota on luvassa pian!

Heinäkuussa luin…
John Green: Kilpikonnan kuorella
Rupi Kaur: Milk and Honey
Sarah J Maas: The Assasin’s Blade
Linda Olsson: Laulaisin sinulle lempeitä lauluja
Sarah J Maas: Throne of Glass
Holly Black & Cassandra Clare: Kuparikoura
Liv Strömquist: Nousu ja tuho
Liv Strömquist: Prinssi Charlesin tunne
Holly Black & Cassandra Clare: Pronssiavain
Edith Södergran: Levottomia unia
Jaana Kapari-Jatta: Pollomuhku ja Posityyhtynen
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer

Yhteensä 12 kirjaa, joissa 3258 sivua.

Liv Strömquistin teokset saatu kustantajalta.

Heinäkuun luetut

Laura: Kyllä kesä ja etenkin kesäloma on lukijan parasta aikaa! Tein heinäkuussa varmasti viime vuosien lukuennätyksen ahmimalla yhdeksän kirjaa, eikä kyse suinkaan ollut mistään lyhyistä läpysköistä. Muutama pitkä juna- ja bussimatka sekä aurinkoiset päivät rannalla ja pihanurmella saivat lukemisen sujumaan kuin itsestään. Kuukauden lukukokemuksiin mahtui jonkin verran keskikastin kirjoja, mutta myös useampi koukuttava tapaus. Stories for Boys Who Dare to Boys Who Dare to Be Different oli hurmaava, kun taas Kiera Cassin Valinta koukutti minut aivan yllättävällä tavalla. Kuvasin kesälomareissultani myös pienen videon, jossa esittelen muutamat matkakirjani. Sen pariin pääsette vielä tämän viikon aikana.

Äänikirjojen suhteen heinäkuu oli puolestaan keskivertoa heikompi, sillä etenkin kaksiviikkoisen kesäloman aikana oli tärkeämpää pitää korvat auki luonnon äänille ja läheisten tarinoinnille. Vaikka kuuntelin (oman mittapuuni mukaan) vain neljä kirjaa, olivat ne kaikki erittäin hyviä. Eli ehkä tässä kuussa laatu on korvannut määrän! Hyvä niin, sillä äänikirjoina kahlaan läpi välillä myös heikkotasoisempia kirjoja, joita en ikinä jaksaisi lukea läpi.

Elokuussa minulla on vielä viikon verran kesälomaa edessä, ja se onkin suorastaan pyhitetty lukemiselle. Suunnitelmissani on reissata koko viikoksi kesämökille, ja koska olen siellä luultavasti lähes koko ajan yksin, voin hyvin uppoutua kirjojen vietäväksi. Juuri nyt luen Magdalena Hain Kolmatta sisarta, mutta haluaisin lomani aikana lukea oikein ison pinon Anni Polvan Tiina-kirjojakin.

Heinäkuussa luin…
Sara Medberg: Kultaportin kaunottaret
Veera Salmi: Saari
Johan Bargum: Lyhykäisiä
Ben Brooks: Stories for Boys Who Dare to Be Different
Johannes Anyuru: He hukkuvat äitiensä kyyneliin
Riikka Ala-Harja: Kahden perheen Ebba
Kati Tervo: Rapsuta minua ja muita kirjoituksia
Laura Honkasalo: Vie minut jonnekin
Kiera Cass: Valinta

Yhteensä yhdeksän kirjaa, joissa 2482 sivua

Heinäkuussa kuuntelin…
Samuel Bjørk: Minä matkustan yksin
Stephen King: Kirjoittamisesta
Pauliina Vanhatalo: Keskivaikea vuosi
Samuel Bjørk: Yölintu

Yhteensä neljä kirjaa, jotka kestivät noin 42,5 tuntia

He hukkuvat äitiensä kyyneliin saatu kustantajalta, Vie minut jonnekin on arviokappale töistä.

Heinäkuussa blogimmekin vietti huippukuukautta, sillä teimme kaikkien aikojen ennätyksen sivulatauksissa ja kävijämäärissä! Kiitoksia kaikki teksteistämme innostuneet! Jälleen kerran puhutti raha, sillä Kirjat ja raha saavat ihmiset suuttumaan, mutta miksi? – Kyse on ehkä tunteista oli kuukauden luetuin postaus. Myös Kirsi Hietasen vierailu blogimme puolella kiinnosti, Vieraskynä: Ihmiskoe nimeltä #nuortenkirjatorstai – eli miten päädyin lukemaan yli 40 kotimaista uutuusnuortenkirjaa vuodessa oli kuukauden toiseksi suosituin postaus.

Heinäkuussa järjestimme myös Jyväskylässä inspispäivän kirjabloggaajille ja bookstagrammaajille yhdessä Oma huone -podcastin kanssa. Kiitokset kaikille osallistujille ja aiheesta innostuneille vielä kerran! Ehkä jotain tällaista voitaisiin tulevaisuudessakin järjestää. Näin kirjoitat mielenkiintoisempia postauksia kirjablogiisi sekä Ihana inspispäivä – koko lauantai kirjoja ja somea keräsivät myös mukavasti lukijoita blogin puolella.

Elokuussa annamme vielä joitakin vinkkejä kirjabloggaajille ja Laura paljastaa, miten on mahdollista kuunnella monen vuorokauden edestä äänikirjoja kuukaudessa. Myös videoita on luvassa. Tässähän oikein itsekin innostuu jo etukäteen!

3 thoughts on “Heinäkuu oli kaikkien aikojen lukemiskuukausi! – Luimme yhteensä 25 kirjaa

  1. Mahtava heinäkuu! Mielenkiintoisia aiheita tulossa elokuussa, innolla jään odottamaan.

    Tykkää

    1. Oli kyllä ihanaa pitkästä aikaa tempautua oikein kunnolla kirjojen vietäväksi! Ja mekin odotamme elokuuta oikein innolla, ideoita on taas vaikka kuinka ja paljon 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s