Tahmeaa ja ei-niin-tahmeaa – helmikuu oli meille vaihteleva lukukuukausi

Minna: Helmikuu oli hyvä lukukuukausi! Sain luettua keskimäärin kirjan viikossa ja joukkoon osui pääasiassa hyviä kirjoja. Niina Meron Englantilainen romanssi osui ja upposi. Päähenkilö muistuttaa epäilyttävän paljon minua (nuori nainen, joka vaihtaa journalistiikan opinnot tutkimuksen tekemiseen) ja kirjan tapahtumapaikat saivat kaipaamaan jälleen Englantiin. Kirjoittelen tästä ehdottomasti vielä pidempää arviota tänne blogiin. Englantilaisen romanssi lisäksi Jennifer Clementin Rakkaudesta aseisiin oli riipaisevan kaunis ja olenkin suositellut sitä jo vaikka kuinka monelle ihmiselle. Sen kieli on kuin karkki.

Klassikkolinja jatkui tässäkin kuussa, sillä luin loppuun tammikuun puolella aloittamani Dorian Grayn muotokuvan. Availin kokemuksiani jo kokonaisessa arviossa. Ainoa pettymys tässä kuussa oli Jaron Lanierin 10 syytä tuhota kaikki sometilit nyt, joka oli lupaavasta nimestään huolimatta aikamoinen pannukakku. Tästäkin tulossa vielä ihan oma arvio! Ainoa asia, joka jäi helmikuulta puuttumaan oli hyllynlämmittäjien lukeminen. Aion korjata asian nyt maaliskuussa, sillä olen jo aloittanut kahden hyllynlämmittäjän lukemisen.

Helmikuussa luin…
Oscar Wilde: The Picture of Dorian Gray
Jaron Lanier: 10 syytä tuhota kaikki sometilit nyt
Jennifer Clement: Rakkaudesta aseisiin
Niina Mero: Englantilainen romanssi

Yhteensä neljä kirjaa, joissa 977 sivua.

Auschwitzin tatuoija (5)

Laura: Helmikuun kaksi ensimmäistä viikkoa olivat huonoimmat lukuhetkeni aikoihin. Taistelin hyvin hitaasti eteenpäin Maggie Stiefvaterin All the Crooked Saints -kirjan parissa ja yritin päästä loppuun Katja Lahden Lasitehdasta, jonka aloitin kertaalleen jo viime vuoden puolella. Tahmeaa lukurytmiä eivät ainakaan helpottaneet graduun uhratut tunnit ja pitkät työpäivät, joiden vuoksi nukahdin iltaisin kirjojeni ääreen ennätysnopeasti. Niin ja kumpaakaan kirjaa en ole siis vielä saanut luettua loppuun. Lukemisen kannalta onnettoman alkukuun jälkeen lähdin kuun puolivälissä kahden viikon reissun Sri Lankaan. Koska rinkkani tilavuus oli rajallinen, pakkasin mukaan kolme pokkaria ja e-kirjoja pullistelevan tabletin. Pitkät lennot ja rennot lukuhetket reissussa kiidättivät kuukauden lukusaldon siedettäviin lukemiin. Ja sainpahan samalla aloitettua tämän vuoden ensimmäiset hyllynlämmittäjät.

Loskainen sää ja jatkuva taapertaminen töihin siivittivät alkukuussa äänikirjasaldoani, vaikka täällä reissussa on tullutkin vähemmän kuunneltua äänikirjoja. Auschwitzin tatuoija oli itkettävän riipaiseva kuuntelukokemus, jota totisesti tarvitsin hieman vaihtelevan äänikirjavalikoiman keskelle.

Maaliskuussa aion keskittyä uusiin nuortenkirjoihin, joita olen haalinut kirjastosta ikkunalaudalleni lukuvuoroaan odottamaan. Tavoitteenani on jatkaa myös Harry Potter  -sarjan uusintakierrosta, jonka aloitin tammikuussa.

Helmikuussa luin…
Tuomas Kaseva, Touko Kauppinen & Juha Merimaa: Ovatko kaikki esineet olleet joskus märkiä?
Camilla Läckeberg: Pahanilmanlintu
Tuomas Kaseva, Touko Kauppinen & Juha Merimaa: Tietääkö karhu, että se on karhu?
Diana Gabaldon: Muukalainen

Yhteensä neljä kirjaa, joissa 1363 sivua

Helmikuussa kuuntelin…
Eve Hietamies: Teräsmiehen morsian
Kelsey Miller: I’ll Be There For You – The One About Friends
Heather Morris: Auschwitzin tatuoija
Ulla Paavilainen: Hyvä tyttö
Nadia Murad & Jenna Karajeski: Viimeinen tyttö – Olin Isisin vankina
Laura Lähteenmäki: Korkea aika

Yhteensä kuusi kirjaa, jotka kestivät noi 49,5 tuntia

Blogi: Helmikuussa blogimme luetuin postaus oli jälleen kerran Lauran kirjoittama äänikirjan lukijan ominaisuuksia kertaava teksti. Tuon vanhemman tekstin lisäksi kiinnostusta herättivät erityisesti tammikuun luetut (mikä on aika poikkeuksellista, kuukauden luetut eivät yleensä nouse näin korkealle!) ja Minnan kirjoittama teksti netissä toimivista lukupiireistä. Youtuben puolella Lauran hyvä tahti videoiden kanssa jatkuu. Eniten katselukertoja vetivät Lauran aivan tammikuun lopulla julkaisema lukuvlogi sekä ”Onko sinulla kirja, jossa…” -haastevideo.

Ensi kuussa blogissa jatketaan vielä hetki lukupiiriasioiden parissa, sillä Minnalta on tulossa listaus hyvistä lukupiirikysymyksistä. Lisäksi jatkuvasti kiinnostavaa äänikirja-aihetta jatketaan hyvin mielenkiintoisella postauksella – Laura nimittäin selvitti kustantamoista, miten äänikirjan lukijaksi oikeastaan pääsee. Youtubessa luvassa on ainakin Lauran reissussa kuvaamia lukuvlogeja.

Niina Meron Englantilainen romanssi saatu kustantajalta arvostelukappaleena.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s