Viisi kirjaa, jotka kaikki muut ovat jo lukeneet, mutta minä en ole vielä ehtinyt

Tiedättekö, kun TBR-listalle jää lojumaan sellaisia kirjoja, jotka ehdottomasti haluaisi lukea, mutta sitten ne vaan… jää lojumaan? Varsinkin englanninkielisen booktuben katsominen aiheuttaa mulle sitä, että laitan Goodreadsin Want to read -osioon vaikka mitä, mutta sitten en koskaan saa niitä kirjoja käsiini. Seuraavassa siis viisi kirja, jotka ehdottomasti haluaisin vielä joskus lukea, mutta en tiedä milloin!

Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo bibobook_sevenhusbandsofevelynhugo

The Seven Husbands of Evelyn Hugo on ollut varsinkin juuri booktubessa kovassa huudossa ilmestymisestään saakka. Kirjassa päähenkilö Evelyn Hugo kertoo oman elämäntarinansa kirjan nimen mukaisesti seitsemän aviomiehensä kautta. Arvioiden mukaan tarina on tunteellinen ja täynnä vanhan Hollywoodin glamouria. Tämän saatan lukea jo aika pian, sillä löysin sen kirjaston systeemistä pienemmän kirjaston hyllystä ja tilasin sen seutuvarauksella Jyväskylään. En malta odottaa!

 

Rainbow Rowell: Carry On bibobook_carryon

Tässä kohtaa pitäisi ehkä ensi puhua Rainbow Rowellin Fangirlistä ja sitten vasta Carry Onista. Carry Onin lukeakseen pitää nimittäin olla lukenut Fangirl, ja itseltänihän Fangirl jäi aikanaan laina-ajan loppuessa kesken. Fangirlin päähenkilö kirjoittaa tarinassa fanfictionia, jonka Rainbow Rowell päätti laajentaa oikeaksi kirjasarjaksi. Käytännössä Carry On on siis spinoff Fangirlistä ja se on Harry Potter fanifiktiota, mutta käytännössä kuitenkin aivan oma tarinansa. Carry Onin jatko-osa Wayward Son ilmestyy tänä syksynä (ja siinä on niin hieno kansi!), että tähänkin kirjakolmikkoon täytyisi piakkoin tutustua.

 

Kendare Blake: Three Dark Crowns bibobook_threedarkcrowns

Kendare Blaken synkkä fantasisarja nousi jälleen kerran mieleeni, kun huomasin että sarjan neljäs (päätös?) osa julkaistaan tänä syksynä. Olen jo kerran ollut aloittamassa tätä sarjaa äänikirjana, mutta sitten totesin, että äänikirjoille ei ole aikaa – ja teos jäi lojumaan. Tässä sarjassa seurataan siskoskolmikkoa, jotka käytännössä kilpailevat valtaistuimesta, kunnes vain yksi on jäljellä. Sarja on saanut paljon kehuja ja premissi kuulostaa herkulliselta!

 

Jenny Han: To All the Boys I’ve Loved Beforebibobook_toalltheboysivelovedbefore

Tämä Jenny Hanin teos ei ole itselleni täysin tuntematon, sillä olen nähnyt siitä tehdyn Netflix-leffan, joka oli mielestäni ihan hauska katsottava. Seuraavastakin osasta tehdään elokuvaa, ja se tulee ulos juuri ennen ystävänpäivää ensi vuonna. Sarjan lähtötilanne on varsin söpö: päähenkilö Lara Jean on aina kirjoittanut kirjeitä ihastuksilleen, mutta säilönyt ne sitten laatikkoon päästäkseen heistä yli. Eräänä päivänä kirjeet katoavat, sillä joku on postittanut ne pojille. En oikeastaan tiedä, viitsinkö alkaa lukemaan sarjan ykkösosaa enää, vaikka se pitkään olikin TBR-listallani. Sen sijaan kiinnostaisi, mitä seuraavissa osissa tapahtuu.

 

Sabaa Tahir: An Ember in the Ashes bibobook_anemberintheashes

Tästä sarjasta en osaa sanoa juonen puolesta juuri mitään, sillä olen tietoisesti yrittänyt pitää sen itseltäni mahdollisimman piilossa. An Ember in the Ashes sijoittuu fantasiamaailmaan, jota hallitsee julma keisari. Päähenkilömme Laian veli pidätetään maanpetoksesta, ja Laia joutuu tekemään tiukkoja päätöksiä omasta tulevaisuudestaan. Tarina on kuulemma täynnä toimintaa ja taikuutta, joten se kuulostaa juuri sopivalta luettavalta minulle. Tästä täytyy ehkä tehdä hankintaehdotus kirjastoon tai jopa tilata pian itselle!

 

Mitä suosittuja kirjoja sulla on vielä lukematta?

allekirjoitusminna

Pääkuva Florencia Viadana / Unsplash. Kansien kuvat Goodread.

3 thoughts on “Viisi kirjaa, jotka kaikki muut ovat jo lukeneet, mutta minä en ole vielä ehtinyt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s