Sydäntä särkevä tarina vanhassa Hollywoodissa – Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Kirjoitin taannoin postauksen kirjoista, jotka kaikki muut ovat jo lukeneet, mutta minä en ole vielä ehtinyt. Tuossa listauksessa oli mukana myös Taylor Jenkins Reidin The Seven Husbands of Evelyn Hugo, jota aloin lukemaan lähes heti postauksen julkaisun jälkeen. Kirja oli pomppinut silmilleni sekä booktubessa että bookstagramissa ja kiinnostuin siitä lähinnä, koska sen vanhan Hollywoodin kuvausta kehuttiin niin paljon.

Enkä joutunut pettymään! Teos menee helposti vuoden parhaimpien kirjojen joukkoon. Sen keskiössä on naiskaksikko: nuori toimittaja Monique Grant kutsutaan tekemään juttua salaperäisestä ja julkisuutta nykyisin välttelevästä entisajan kuuluisuudesta Evelyn Hugosta. Naisten tavatessa ensimmäisen kerran Evelynillä on kuitenkin Moniquelle ehdotus: jutun sijaan hän tahtoo Moniquen kirjoittavan hänestä kirjan ja julkaisevan sen vasta Evelynin kuoleman jälkeen.

Ja niin alkaa kuvaus Evelynin elämästä ja hänen vaiheistaan. Kirja on jaettu seitsemään osaan Evelynin seitsemän aviomiehen mukaan. Teoksessa pääsee ikään kuin jo lukemaan Evelynin ilmestymättömän elämäkerran, kun hän kertoo tarinansa Moniquelle. Seitsemän aviomiehen joukkoon mahtuu aidon rakkauden lisäksi väkivaltaa ja hyväksikäyttöä, mikä tekee tarinasta entistä sydäntä särkevämmän. Tarinan vetovoima ei kuitenkaan ole pelkästään aviomiehissä, vaan rakkaus löytää tiensä Evelynin elämään muutakin kautta.

En halua kirjoittaa juonesta liian yksityiskohtaisesti, jotta kirjan herkullisimmat osat eivät paljastu niille, jotka sen haluavat lukea. Yhdyn aiempiin arvioihin vanhan Hollywoodin glamourin kuvauksesta – se tosiaan on hienoa. Kirjan parhaat ansiot ovat kuitenkin vetävässä kerronnassa, monipuolisissa henkilöhahmoissa ja tiettyjen moraalikysymysten käsittelyssä. Kaiken kaikkiaan The Seven Husbands of Evelyn Hugo on viihdyttävä teos, jonka parissa viihtyy takuuvarmasti.

allekirjoitusminna

★★★★★
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo
Washington Square Press, 2018
Sivuja 389
Luettavaksi kirjastosta

2 thoughts on “Sydäntä särkevä tarina vanhassa Hollywoodissa – Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s