Syksyn alkaminenkaan ei tappanut lukuintoa – nautiskelimme syyskuussa yhteensä yli 20 kirjaa

Minna: Syyskuu oli tasaisen varma lukukuukausi! Luin yhteensä viisi kirjaa kokonaan alusta loppuun ja aloitin myös yhden pidemmän projektin, nimittäin Taru Sormusten Herrasta. Haluaisin puhua vaan TSH:stä, mutta käydään ensin pikaisesti läpi muut syyskuun kirjat. Kuukausi alkoi Holly Blackin ja Cassandra Claren Kultaisella tornilla, joka on Magisterium-sarjan päätösosa. Laajempi arvio kirjasta on tulossa torstaina, mutta täytyy sanoa, että vaikka en suuremmin vaikuttunut, niin ainakin viihdyin. Syyskuun parasta luettavaa oli sen sijaan Taylor Jenkins Reidin The Seven Husbands of Evelyn Hugo, joka oli sydäntäsärkevä ja vetävä tarina. Vahva suositus!

Loppukuusta luin pienempiä välipaloja, sillä tahkoin samanaikaisesti tosiaan Sormuksen ritareita, jota olen tähän mennessä saanut luettua noin puolet. Luen sen ehdottomasti loppuun saakka tässä lokakuun alkupuolella. Mamen Sánchezin On ilo juoda teetä kanssasi oli kädenlämpöinen lukukokemus, kun taas Petro Poutasen ja Salla-Maaria Laaksosen Faktat nettiin! oli mukavan helppolukuista ja hyvää asiaa asiantuntijaviestinnästä.

Lokakuussa aion tosiaan lukea Sormuksen ritarit loppuun, mutta muita lukusuunnitelmia ei juuri ole. Otava lähetti syyskuussa arvostelukappaleen Tomi Adeyamin Luun ja veren lapsista, jota yritin lukea jo kesällä (mutta laina-aika meni umpeen), joten se voisi olla yksi mahdollinen loppukuun projekti. Lisäksi tulossa on myös blogin synttärit, joten nostalgista ja reflektoivaa tekstiä on tiedossa!

Syyskuussa luin…

Holly Black & Cassandra Clare: Kultainen torni (Magisterium #5)
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo
Minna Huotilainen & Katri Saarikivi: Aivot työssä
Mamen Sánchez: On ilo juoda teetä kanssasi
Petro Poutanen & Salla-Maaria Laaksonen: Faktat nettiin! Asiantuntijaviestintä sosiaalisessa mediassa

Yhteensä viisi kirjaa, joissa 1388 sivua. (Lisäksi noin 200 sivua Sormuksen ritareita.)

IMG_5335

Laura: Kuten luultavasti on käynyt jo selväksi, syyskuu on ollut minulle hyvin poikkeuksellinen. Olen ollut suuren osan kuukaudesta sairaslomalla eli käytännössä lukuaikaa on ollut lähes rajattomasti. Tietysti aikaa on kulunut erinäisiin lääkärikäynteihin, mutta täytyy tunnustaa, että olen ollut hävettävän paljon kännykän ääressä. Kun aikaa kuitenkin oli runsain mitoin, päädyn lopulta lukemaan aika paljon järkyttävästä Instagram-addiktiosta huolimatta.

Mikään syyskuussa lukemani kirja ei noussut viiden tähden lukukokemukseksi, mutta mukana oli todella hyviä kirjoja. Kerstin Gierin Pilvilinna oli kutkuttava ja esseekokoelma Television lapset tempaisi minut mukaansa. Olin odottanut Keskusteluja ystävien kesken -kirjaa useamman kuukauden saadakseni suoritettua erään Helmet-lukuhaasteeseen kohdan, mutta vaikka kirjaa on ylistetty monissa paikoissa, ei se oikein vakuuttanut minua. Äänikirjoista vaikuttavin oli ehdottomasti Maja Lunden Sininen, joka käsittelee ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia vesitilanteeseemme. Äänikirjoja tuli muuten kuunneltua hyvinkin reippaasti, sillä olen kuluttanut aikaani pitkillä kävelylenkeillä, joilla äänikirjat ovat mitä parasta seuraa.

Sairaslomani jatkuu vielä pari viikkoa ja tavoitteenani on käsien lepuuttamisen lisäksi puhelimen hautaaminen jonnekin piiloon ja ahkera syksyn uutuuskirjojen lukeminen. Aloitin eilen Suvi Auvisen Lihan loppu -kirjaa ja se vaikuttaa erittäin kiinnostavalta.

Syyskuussa luin…
Kerstin Gier: Pilvilinna
Anton Vanha-Majamaa & Noora Vaarala (toim.): Television lapset
Debbie Tung: Quiet Girl on a Noisy World – An Introvert’s Story
Emily Trunko: Rakas kuka vaan
Sally Rooney: Keskusteluja ystävien kesken
Ilarin Aalto & Elina Helkala: Jatulintarhoja ja hiidenkiukaita – Nuoren arkeologin käsikirja
Risto K. Järvinen & Eeva Vekku: Päiväkirjaklubi
Sophie Hannah: Kolme neljästä
Mikko Koiranen: Nauhoitettava ennen käyttöä
Taru Anttonen & Milla Karppinen: Sankaritarinoita (kaikille)

Yhteensä kymmenen kirjaa, joissa 2483 sivua

Syyskuussa kuuntelin…
Mika Waltari: Komisario Palmun erehdys
Colm Tóibín: Brooklyn
Tuomas Kokko: Tosi kivat juhlat
Julian Fellowes: Belgravia
Candace Bushnell: Onko vielä sinkkuelämää?
Liane Moriarty: Yhdeksän hyvää, kymmenen kaunista
Jojo Moyes: Elä rohkeasti
Maja Lunde: Sininen
Ville Viholainen: Pätkäöiden sankarit

Yhteensä yhdeksän kirjaa, jotka kestivät noin 87,5 tuntia

Blogissa kiinnostivat syyskuussa Minnan kirjoittamat kirjalistat. Kuun alkupuolella Minna listasi kirjoja, jotka hän on lukenut alle 24 tunnissa ja loppukuusta esiteltiin englanninkielisiä YA-uutuuksia. Youtuben puolella pidimme hiljaiseloa, sillä Lauran käsivaivat vaikeuttavat videoiden editointia huomattavasti. Katsotuin video oli myös kuun ainoa eli Lauran 24 tunnin lukumaratonvlogi.

Lokakuussa on tulossa jälleen kivoja juttuja! Juhlimme blogin 3-vuotissynttäreitä kuun puolessa välissä ja sen kunniaksi teemme jälleen viikon ajan hieman aktiivisemmin sisältöjä kaikkiin kanaviin. Suunnitelmat eivät ole vielä täysin hiotuneet loppuun saakka, mutta kerromme niistä ehdottomasti lisää, kun ne selviävät! Muista seurata meitä IG:n puolella (@bibobookblog), niin pysyt mukana menossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s