Herkullinen vampyyritarina – Renée Ahdieh: The Beautiful

Kovinkaan montaa uutta kirjaa en tänä vuonna erityisemmin odottanut, mutta syksyn YA-uutuuksia peratessani huomasin Renée Ahdiehin The Beautifulin ja olin välittömästi kiinnostanut. Synopsis lupasi vampyyreja, seikkailuja, romanssia ja historiallisen miljöön – olin myyty jo tässä vaiheessa. Olin alun perin satavarma, että joudun lataaman teoksen e-kirjana, mutta ilmeisesti Akateemisessa kirjakaupassa oli kuultu toiveeni ja Ahdiehin teos löytyi kirjamessuilta vieläpä 20 prosentin messualennuksella! The Beautiful kiilasi TBR-listani kärkisijoille ja luinkin sen lopulta kahdessa päivässä.

Tarina sijoittuu New Orleansiin vuoteen 1872. Sankarittaremme on Pariisista paennut 17-vuotias Celine Rousseau. Celine on aiemmin työskennellyt ompelijana, mutta uudessa elämässään ursuliiniluostarissa hänen taidoilleen ei juuri ole käyttöä – kunnes eräänä päivänä Celine saa vastustamattoman työtarjouksen. Hän alkaa valmistaa naamiaispukua kiehtovalle Odette Valmontille, jonka kautta hän tempautuu mukaan New Orleansin varjopuolelle. Ja varjopuoli kuhisee tietysti tässä yhteydessä yliluonnollisia olentoja. Samaan aikaan New Orleansissa murhataan nuori nainen. Pelko leviää kaupungissa ja huhut murhaajasta vellovat. Celine on kuitenkin keskittynyt oman elämänsä kiemuroihin – kunnes murhaaja iskee uudelleen.

The Beautiful on juuri sitä mitä kunnolliselta vampyyritarinalta voi odottaakin. Päähenkilö Celine on ilahduttavan omapäinen ja välillä jopa raivostuttava. Toisaalta miespäähenkilö Sébastien Saint Germain ei olekaan sitä, mitä lukija alun perin odottaa. The Beautiful ehkä jopa hieman onnistuu yllättämään loppuratkaisullaan, joka toisaalta petaa trilogiaksi suunnitellun tarinan seuraavaa osaa varsin mielenkiintoisella tavalla. Sarjan toinen osa, The Damned, ilmestyy ensi vuonna.

The Beautiful muistutti minua jostain syystä Vampyyripäiväkirjoista ja Klausista, tosin historiallisella tvistillä. Jos vampyyritarinoista on nauttinut aiemmin, nauttii aika varmasti tästäkin. Siis lämmin suositus!

allekirjoitusminna★★★★½
Renée Ahdieh: The Beautiful (The Beautiful #1)
Hodder & Stoughton, 2019
Sivuja 425
Luettavaksi omasta hyllystä

3 thoughts on “Herkullinen vampyyritarina – Renée Ahdieh: The Beautiful

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s