4 tänä syksynä ilmestyvää YA-kirjaa, joita en malta odottaa

Laura listasi tässä jokin aika sitten suomeksi tänä syksynä ilmestyviä uutuuskirjoja, ja tuo postaus sai aivan huikean määrän klikkauksia. Uutuskirjat tuntuvat kirjapiireissä kiinnostavan, ja siksi mietinkin, että olisi hauskaa listata myös englanninkielisiä uutuuksia! Poimin tälle listalle Goodreadsin avulla Young Adult -uutuuksia, jotka olen itse kesän aikana klikkaillut TBR-hyllyyni. (Voin kirjoittaa vastaavanlaisen postauksen myös tietokirjoista tai tavallisesta fiktiosta, jos ne kiinnostavat!)

Hypätään pidemmittä puheitta listan pariin!

1) Leigh Bardugo: Ninth House bibobook_ninthhouse

Galaxy ”Alex” Stern ei sovi joukoon aloittaessaan Yalen yliopiston 20-vuotiaana. Hänen elämänsä on ollut täynnä huonoja työpaikkoja, kyseenalaisia poikaystäviä ja koulun keskeytyksiä. Viimeisimmäksi Alex on selvinnyt hirvittävästä murhatragediasta ainoana eloonjääneenä, eikä juttua ole vieläkään ratkaistu. Sairaalassa maatessaan Alexille tarjotaan toista mahdollisuutta – selviä ja lähde Yaleen tutkimaan yliopiston salaseurojen toimintaa.

Ninth Housen juonikuvio tuntuu kutkuttavalta ja eliittiyliopisto kiehtovalta tapahtumapaikalta. Leigh Bardugon aiempien teosten perusteella tältäkin voi odottaa paljon. Ilmestymispäivä on 8. lokakuuta.

2) Alexandra Christo: Into the Crooked Place INTO_THE_CROOKED_PLACE6

Into the Crooked Place seuraa neljää kyseenalaista sankaria: Taviaa, Wesleytä, Karamia ja Saxonya. Jokaisella heistä on kaunoja ja painolastia kotikaupungissaan Crejessä, mutta epäonnisen sattuman seurauksena jokainen joutuu taistelemaan kaupungin ja oman elämänsä puolesta. Viholliset piirittävät heitä jokapuolelta, eivätkä he voi luottaa kehenkään – eivät edes toisiinsa.

Into the Crooked Place on samannimisen kirjakaksikon (mitä duology olisi suomeksi?) ensimmäinen osa. Alexandra Christon edellinen teos, To Kill a Kingdom, oli niin viihdyttävä, että odotukset tämän uuden suhteen ovat varsin korkealla! Ilmestymispäivä on (tälläkin) 8. lokakuuta.

3) Renée Ahdieh: The Beautiful bibobook_thebeautiful

(Vampyyritarina, yasss!) On vuosi 1872 ja New Orleansia hallitsevat vampyyrit. Nuori Celine Rousseau on juuri saapunut Pariisista ja hän päätyy asumaan ursuliinisisarten luostariin. Kaupunki lumoaa Celinen musiikillaan, illanvietoillaan ja erityisesti vaaroillaan. Celine tutustuu kaupungin alamaailmaan ja sen keskukseen La Coeur des Lionesiin, sekä sitä johtavaan puoleensavetävään Sébastien Saint Germainiin. Kun erään luostaritytön ruumis löydetään La Coeur des Lionesista, Celine joutuu kuitenkin kyseenalaistamaan viehätyksensä Sébastieniin. Tarinassa yhdistyvät murhamysteeri ja kiihkeä romantiikka.

Kaikista tämän listan kirjoista odotan The Beautifulia ehkäpä kaikkein eniten! Vampyyritarinoissa on jotakin tummaa ja maagista, joka vetää vuosienkin jälkeen edelleen puoleensa. Vampyyreista ja New Orleansista tulee mieleen Vampyyripäiväkirjojen ja The Originalsin Klaus… Oijoi, can’t wait! Ilmestymispäivä (jälleen) on 8. lokakuuta.

4) Maggie Stiefvater: Call Down the Hawk bibobook_calldownthehawk

Jos olet lukenut Maggie Stiefvaterin Dream Thives -sarjan, on Call Down the Hawkin päähenkilö Ronan Lynch jo sinulle tuttu. Ronan on aina pystynyt tuomaan unistaan asioita tosimaailmaan. Ronanin kaltaisten uneksijoiden lisäksi maailmassa on niitä, jotka keräilevät uniesineitä ja niitä, jotka yrittävät pitää unien ja todellisuuden suhteen tasapainossa. Tuo tasapaino on kuitenkin pian vaarassa, eikä katastrofi ole kaukana…

Maggie Stiefvater on yksi lempikirjailijoitani ja Dream Thieves on yksi sympaattisimpia sarjoja ikinä. Suosittelen tutustumaan siihen ennen tätä kirjaa, jotta taikuudesta saa paremmin kiinni. Ronan oli yksi lemppareitani jo alkuperäisessä sarjassa (Ganseyn ja Bluen ohella).

Kiinnostuitko tämän listan kirjoista? Entä mitä YA-kirjaa sinä odotat kaikkein eniten?

allekirjoitusminna

Maaginen kansikuva Dollar Gill / Unsplash. Kirjojen kannet Goodreadsistä.

24 thoughts on “4 tänä syksynä ilmestyvää YA-kirjaa, joita en malta odottaa

 1. Miten upea kuva!

  YA-kirjat on genre, jota minun ehdottomasti täytyisi lukea enemmän. Toivon, että oman lapsen kasvaessa ja siirtyessä siihen ikään niitä ya-kirjoja eksyisi omallekin lukulistalleni. En ole edes Salla Simukkaa lukenut. Stephanie Garberin Caraval minulla oli jo kerran kirjastossa lainassa, mutta syystä tai toisesta se jäi silloin lukematta.

  Tykkää

 2. Luen YA-kirjoja silloin tällöin, mutta englanninkielisiä uutuuksia en seuraa lainkaan vaan tyydyn ihan käännöskirjojen tarjontaan. Oli kiva saada pieni katsaus siis YA:n kuumimpaan kärkeen! Tykkään dekkareista, joten Ninth House alkoi kiinnostamaan – se vaikuttaa pirtsakan erilaiselta kirjalta :D. Sen saa näköjään Kobosta e-kirjana alle kympillä, voisin hyvinkin kliksutella kokeeksi tämän itselleni. Maggie Stiefvater on ollut minulla pitkään tbr-listalla, sillä häneltä on käännetty useampi kirja mutta enpä ole tullut vielä lukeneeksi häneltä mitään. Kannattanee ehkä aloittaa niistä käännetyistä.

  Tykkää

  1. Ninth House tosiaan kuulostaa mukavan erilaiselta ja se juuri minuakin kiinnosti. Stiefvater sen sijaan kuuluu omiin nuoruuden kirjoihini ja olen jatkanut hänen tuotantonsa lukemista näin aikuisenakin (ja viihtynyt hyvin!).

   Tykkää

 3. Oi! Tämä oli tosi kiinnostava postaus. Mitään näistä kirjoista en osannut odottaa, mutta lukulistalle menee ainakin tuo Renée Ahdiehin kirja. Tosi kivaa, että suomalaisissakin kirjablogeissa nostetaan englanniksi ilmestyviä uutuuksia, sillä maailmalla tunnetusti julkaistaan enemmän kirjoja kuin omalla kielialueellamme ja on hauskaa, kun joku kertoo tärppejä. Haluaisin lukea enemmän englanniksi, mutta on vaikeaa välillä löytää ne kirsikat poimittavaksi.

  Tykkää

 4. Luen pääasiassa enkuksi ihan sijaintini takia (ja seuraan brittikirjamarkkinoita, mutta ovat niin laajat että menee silti iso osa ohi), mutta nämä kirjat eivät ole tuttuja lainkaan. En tosin seuraa YA-uutuuksia, koska en juuri niitä lue. On kyllä hienoa, miten monipuolisesti enkuksi löytyy luettavaa – ihan kaikenikäisille!

  Tykkää

  1. Tämä on kyllä totta! Ja hauskaa on myös se, että oman genrensä sisällä voi intoilla vaikka kuinka jostakin teoksesta, mutta kun hyppää sen ulkopuolelle käykin ilmi, ettei kukaan tiedä kirjasta mitään 😀

   Tykkää

 5. Jes, YA-vinkit kelpaavat aina! Erityisesti tuo ensimmäinen kuulosti kiinnostavalta.
  Olen jostakin syystä tänä syksynä perehtynyt huonosti ilmestyviin nuorten ja nuorten aikuisten kirjoihin. Tykkään niitä kuitenkin lukea. Pitääpä ihan silmäillä kustantamoiden katalogeja sillä silmällä ja etsiä luettavaa.

  Tykkää

 6. Stiefvaterin uutuus kiinnostaa varovaisesti. Kuuntelin Dream Thievesit äänikirjana ja lukija oli niin huono, että se pilasi aika tavalla muuten kiinnostavaa tarinaa. Stiefvaterin tyyli on kuitenkin mukavan letkeä, joten ehkä voisin lukea tuon ihan perinteisenä kirjana.

  Syksyn uutuuksia en osannut hirveästi edes odottaa, mutta ilahduin kun huomasin että Holly Bournelta ja Kerstin Gieriltä on ilmestynyt uudet nuortenkirjat. 🙂

  Tykkää

 7. Pakko todeta, minä olen OA-kirjojen lukija, joten yksikään näistä ei mahdu lukulistalleni. Olen myös vapauttanut itseni siitä ajattelusta, että kaikenlaisiin kirjoihin pitäisi tutustua. Olen huomannut sen mahdottomaksi. OA? Old Adults.

  Tykkää

  1. Minä olin samaa mieltä itsestäni. Ja vasta kuunneltuani Maria Turtschaninoffin Maresi-trilogian sain kuulla että ne on YA. Enpä tajunnut, joten genre on laaja.

   Tykkää

 8. Voi kun ehtisi lukea kaiken edes omilta lukulistoiltaan… Niin ei vain käy yhtenäkään vuonna. Enkuksi ei ole tullut luettua vuosiin, viimeksi yhden rakkauspokkarin minkä ostin kuukauden mittaisella reissulla kun kotoa varattu lukeminen alkoi käydä vähiin.

  Todella kaunis tuo tunnelmallinen aloituskuva! Kaunis on myös The Beautifulin kansi.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s