Viisi maagista YA-uutuutta, jotka haluaisin lukea heti!

Kirjalistojen tekeminen on niin mukavaa ja uutuuksien odottaminen kutkuttavaa, että minunkin oli pakko taas päästä siihen hommaan! Laura julkaisi aivan alkuvuodesta omat tämän kevään odotetuimmat kirjansa kotimaisten kustantamojen katalogeista. Päällekkäisyyksien välttämiseksi sekä meidän erilaisista lukumauista johtuen päätin (aiempien vuosien tapaan) keskittyä englanninkielisten young adult -uutuuksien listaamiseen. Näiden keräämisessä on aina oma hommansa ja teenkin sitä lähinnä Goodreadsin new releases -työkalun avulla tai aiemmin hankittujen tietojen perusteella esimerkiksi sarjojen jatko-osista. Tällä listalla olevat kirjat eivät jakaudu ajallisesti mitenkään tasaisesti keväälle, sillä kolme näistä julkaistiin kuun alussa ja loput tulevat vasta loppukeväästä (tai pikemminkin alkukesästä). Mutta jokatapauksessa, tässä viisi young adult -uutuutta, jotka toivoisin saavani lukea!

maas_houseofearthandbloodSarah J Maas: House of Earth and Blood

Sarah J Maas aloittaa House of Earth and Bloodilla aivan uuden Crescent City -sarjan, enkä voisi olla enempää innoissani! Olen lukenut ToGit ja ACOTARit niin monta kertaa, että on viimein ihanaa hypätä lempikirjailijani luomaan täysin uuteen maailmaan ja seurata uusien hahmojen seikkailuja. House of Earth and Blood seuraa puolihaltia Bryce Quinlania hänen yrittäessään ratkaista parhaan ystävänsä murhaa maagisessa Crescent Cityssä. Bryce saa kumppanikseen pahamaineisen Hunt Alatharin, langenneen enkelin, ja yhdessä kaksikko käy murhaajajahtiin. Kirjan kuvaus lupaa seikkailuja ja romantiikkaa (”the heartache of loss, the price of freedom and the power of love”) – eli kaikkea, mitä Maasilta sopii odottaa. Ilmestynyt 3. maaliskuuta.

Korjaus 14.3.: Maasin House of Earth and Blood on itseasiassa new adult -kirjallisuutta ja näin ollen suunnattu aikuisille, eikä nuorille aikuisille. Kaikesta huolimatta odotan sen lukemista kovasti!

holland_havenfallSara Holland: Havenfall

Tämän kirjan premissi kuulosta kutkuttavalta: Maddie on aina rakastanut kesien viettämistä enonsa majatalossa Havenfallissa. Paikka ei kuitenkaan ole mikä tahansa majatalo, vaan se sijaitsee Coloradon vuoristossa ja toimii eri maailmojen välisenä porttina. Havenfall on turvapaikka – mutta kun majatalosta löydetään ruumis, on maailmojen välinen rauha uhattuna. Kuvaus muistuttaa kovasti Maggie Stiefvaterin All the Crooked Saintsia ja kustantajan sivuilla sitä suositellaan erityisesti Sarah J Maasin ja Holly Blackin faneille. Havenfallin ilmestymispäiväksi on merkitty Goodreadsiin 3.3., mutta löysin tämän sattumalta Akateemisen kirjakaupan hyllystä jo julkaisupäivää edeltävänä viikonloppuna. Ilmestynyt 3. maaliskuuta.

purdie_bonecriersmoonKathryn Purdie: Bone Crier’s Moon

Bone Crier’s Moonin synopsis muistuttaa minua vahvasti Neil Shustermanin Scythesta: Tarina kietoutuu vahvasti kuoleman ympärille ja päähenkilöistä toisen täytyy tappaa toinen. Ailessa on koko elämänsä ajan valmistautunut nousemaan sukunsa matriarkaksi. Hän on bone crier: he kuljettavat kuolleiden sieluja tuonpuoleiseen. Ennen nousuaan valtaan Ailessen täytyy kuitenkin suorittaa viimeinen rituaali eli tappaa ensirakkautensa. Asetelma on kutkuttava ja kustanja suosittelee teosta esimerkiksi Stephanie Garberin faneille –  ja sellaisia löytyy tämän blogin kirjoittajakaartista kaksin kappalein. (Kirja veti minua alun perin puoleensa kantensa takia, koska se muistuttaa tyyliltään taiteilija Charlie Bowaterin tekemiä piirroksia ACOMAFista!) Ilmestynyt 3. maaliskuuta.

cass_bethrotedKiera Cass: The Betrothed

Viimeinkin päästään teoksiin, jotka eivät ole vielä ilmestyneet! Kiera Cass on esiintynyt tässä blogissa monen monituista kertaa Valinta-sarjansa ansiosta, jonka olemme kumpikin Lauran kanssa lukeneet. Valinta on ärsyttävä ja kuitenkin niin koukuttava – ja Cassin uutuus The Betrothed jatkaa luultavasti samalla linjalla. Toukokuun alussa ilmestyvässä teoksessa seurataan nuorta Hollis Britea, joka on onnistunut saavuttamaan nykyisen kuninkaan suosion niin onnistuneesti, että kuningas haluaa kihlautua hänen kanssaan. Eräänä päivänä Hollis kuitenkin tapaa muukalaisen, joka näkee suoraan hänen sydämeensä – ja Hollis tajuaa, että elämä, jonka hän oli itselleen suunnitellut ei ehkä olekaan se, jonka hän tosiasiassa haluaa. Cassin tuntien luvassa on aimo annos siirappista romantiikkaa, päättämättömyyttä ja jahkailua ärsyttävyyteen saakka ja kuitenkin koukkuja, jotka pitävät lukijan otteessaan. Kirjan ensimmäinen luku on jo luettavissa Entertainment Weeklyssä julkaistussa artikkelissa. Ilmestyy 5. toukokuuta.

ahdieh_damnedRenée Ahdieh: The Damned

Ei suosituslistaa ilman yhtä jatko-osaa! Renée Ahdiehin The Beautiful oli odotetuin kirjani viime syksynä, eikä se pettänyt lukijaansa. Historialliseen New Orleansiin sijoittuva vampyyritarina oli ihana sekoitus yliluonnollista ja romantiikkaa, henkilöt kutkuttivat ja tällainen entinen Twilight-fani oli ihan sulaa vahaa. Sarja saa jatkoa, kun The Damned ilmestyy kesäkuun alussa. Ja voi pojat, mitä tältä kirjalta odotankaan, kun ottaa huomioon ensimmäisen osan dramaattiset tapahtumat. Teoksen Goodreads-kuvailussa maalataan pääparillemme Bastienille ja Celinelle vaikeita aikoja, sillä heidän rakas kaupunkinsa on kuolemattomien olentojen sodan partaalla ja kaiken lisäksi kaksikon rakkaus voi käydä kalliiksi heille itselleen. En malta odottaa, että tämä julkaistaan! Ilmestyy 9. kesäkuuta.

Kiinnostuitko jostakin listalla olevasta teoksesta tai odotatko jotakin muuta YA-kirjaa?

allekirjoitusminna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s