Kirjallinen bucket list – seitsemän asiaa, jotka haluan tehdä tänä kesänä

Kirjagramissa kiersi hetki sitten kesäinen bucket list -haaste ja Laura teki siitä myös oman versionsa meidän kirjatuben puolelle. Näistä ihanista listoista inspiroituneena minäkin päätin kasata oman kirjallisen bucket listini tätä kesää varten! Suhtaudun tällaisiin hyvin rennosti, joten en välttämättä saa näitä kaikkia kohtia tehtyä, mutta aina on hyvä haaveilla…

 1. Käy rannalla lukemassa kirjaa
  Haaveilen joka vuosi rantapäivästä, mutta fakta on, että en ole mikään auringonottaja. Aionkin siis suorittaa tämän kohdan niin, että levitän viltin varjoon ja pakkaan eväät reissuun mukaan. Ja reilusti aurinkorasvaa!
 2. Lue Twilight-saaga uudelleen
  Midnight Sunin ilmestymisen kunniaksi ajattelin, että nyt on hyvä sauma lukea nuoruuden suosikit uudelleen. Olen lukenut Twilightin aikuisiällä ja kirjoittanutkin siitä täällä blogissa, mutta tällä kertaa motivaattorina on myös se, että Laura päätti viimein lukea tämän sarjan kesän aikana ensimmäistä kertaa ikinä ja onhan tästä pakko päästä keskustelemaan.
 3. Linnoittaudu mökille useammaksi päiväksi lukemaan
  Tämänhetkisen maailmantilanteen vuoksi kesälomasuunnitelmat ovat tällä hetkellä hyvin väljät. Ollaan miehen kanssa suunniteltu ainoastaan pidennettyä mökkireissua, jonka aikana hän voi puuhata omia juttujaan ja minä voin rauhassa keskittyä lukemiseen. Aion pakata mukaan Ikea-kassillisen romaaneja ja laittaa puhelimen pois päältä.
 4. Lue helppoja kesäkirjoja
  ”Helpot kesäkirjat” -konsepti lähti liikkeelle siitä, että kyselin äidiltäni, mitä hän luki nuorena. Äiti kertoi lukeneensa Neiti Etsiviä. Ei mennyt kauaa, kun sama kirjasarja tuli esiin keskustelussa parhaan ystäväni kanssa. Seuraavalla kirjastoreissulla kävin hakemassa lastenosastolta kaksi Neiti Etsivää kokeiltavaksi ja ne odottavat nyt TBR-pinossa.
 5. Osallistu lukumaratonille
  Järjestämme Aamin tyttöjen kesken jälleen yhden lukumaratonin heinäkuussa. (Tarkemmat tiedot julkaistaan meidän IG-tilillä kesäkuun aikana!) Aion ehdottomasti osallistua kaksipäiväiselle maratonillemme, sillä se osuu juuri kesälomani alkuun. Onko parempaa tapaa aloittaa lomailu?
 6. Lue ainakin yksi Austen…
  Asetin yhdeksi tämän vuoden lukutavoitteekseni lukea kaikki ne Jane Austenin teokset, joita en ole vielä lukenut. Olen lukenut neljästä jäljellä olleesta teoksesta tähän mennessä vasta yhden eli Kasvattitytön tarinan. Jäljellä on vielä Järki ja tunteet, Emma ja Leikkiä ja totta. Emma olisi omassa hyllyssä odottamassa, joten josko tarttuisin siihen seuraavaksi.
 7. …ja kolme hyllynlämmittäjää
  Hyllynlämmittäjien suhteen menee tällä hetkellä oikein hyvin! Olen aikataulussa, sillä olen lukenut kahdestatoista kirjasta jo viisi eli keskimäärin yhden kirjan kuukaudessa. Kesän aikana projekti pitäisi siis edistyä kolmella kirjalla, jotta saisin kaikki kirjat luettua vuoden loppuun mennessä. (En halua manata tätä etukäteen, mutta olisiko 2020 se vuosi, kun oikeasti luen kaikki hyllynlämmittäjäni?!) Löydät muuten alkuperäisen lukutavoitepostauksen täältä.

Millaisia haaveita sulla on kesälukemisen suhteen? Aiotko lukea Twilighteja tai roudata kirjakassia mökille? Jutellaan vaikka kommenttilootassa tuolla alla!

5 thoughts on “Kirjallinen bucket list – seitsemän asiaa, jotka haluan tehdä tänä kesänä

 1. Joka kesä pitäisi lukea yksi Merri Vikin Lotta-kirja, ne olivat suosikkejani varhaisteininä. ❤ Luen koko ajan myös lastenkirjoja, mutta juuri nyt aurinkoisimmat niistä kiinnostavat. Aion lukea ainakin kesäaamuisin parvekkeella (jos ehdin sinne ennen kuin lapsi herää) ja ehkä jonain vähemmän helteisenä päivänä nurmikolla makoillen.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kuulostaa ihanalta suunnitelmalta! Lotta-kirjoihin en ole itse koskaan tutustunut ja itseasiassa tyttökirjallisuus on muutenkin aukko tietämyksessäni. Ehkäpä jonain kesänä otan asiakseni tutustua siihen!

   Tykkää

 2. Olen tänä keväänä löytänyt metsän: mahtava paikka, jossa en ole milloinkaan eläessäni vielä lukenut, joten tänä kesänä aion kokeilla metsässä lukemista.
  AIna kesäisin täytyy käydä lukemassa myös jossain rantakalliolla, vaikkapa Tove Janssonin Kesäkirjaa.
  Terassilla loikoillen aion lukea Joanne Harrisin Mansikkavarkaan.
  Lapsen kanssa luemme perinteisesti valtavan kasan kesäaiheisia kuvakirjoja.
  Tässä kohtia omalta bucket listiltäni.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s