Marraskuu oli täynnä hyvää luettavaa – mutta odottakaapa joulukuuta!

Pimeä marraskuu on pian ohi ja joulukuu aivan ovella! Pimeys ei onneksi eksynyt blogiin, sillä Laura piti linnaketta pystyssä ansiokkaasti, kun Minna piti blogilomaa. Tässä postauksessa käydään taas läpi kuukauden luetut, sekä blogin kuulumiset. Joulukuusta on tulossa sisällön suhteen aivan uskomaton ilotulitus, joten pysyhän kuulolla! (Ja seuraa meitä kaikissa mahdollisissa kanavissa: Instagram, Youtube ja Facebook.)

bibobook_marraskuunluetut1

Minna: Marraskuu oli minulle lukemisen suhteen varsin samanlainen kuukausi kuin lokakuu. Määrällisesti kirjoja on vain muutama, mutta tuntuu silti siltä, että olen lukenut aktiivisesti, vaikkakin pienissä määrissä. Luin loppuun lokakuussa Kirjamessuilta ostamani Hillary Rodham Clintonin teoksen What Happened, joka kertoo Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleista (ja monesta muustakin asiasta) Clintonin näkökulmasta. Teos oli viihdyttävä ja sai aikaan kovan halun tehdä hyvää muiden ihmisten puolesta. Kirjoitan lukukokemuksesta pidemmin vielä joulukuussa!

Toinen suuri lukuprojektini marraskuussa oli Sarah J Maasin Throne of Glass -sarjan päätösosa Kingdom of Ash, josta mulla on vielä aivan viimeiset sivut lukematta. Voin tosin jo tässä vaiheessa sanoa, että lukukokemus on ollut uskomaton − juuri sitä, mitä Maasilta sarjan viimeiseen osaan odotinkin. En jauha sarjasta tässä sen enempää, koska ajattelin omistaa sille lähitulevaisuudessa kokonaisen postauksen.

Marraskuu toi mukanaan myös äänikirjojen kuuntelemisen! Lopetin vuoden alussa BookBeat-tilaukseni, koska en palvelun hintaan nähden kuunnellut omasta mielestäni tarpeeksi kirjoja. Nyt kuitenkin aktivoin jälleen tunnukseni ja kuuntelen muutamaakin eri kirjaa samaan aikaan. Suurimmaksi osaksi kuulokkeet ovat korvissa lenkillä tai työmatkalla, joten sain kuun aikana vain yhden kirjan loppuun. Voin suositella Mirkka Lappalaisen Pohjolan noitia kaikille historiasta kiinnostuneille! Ja hei, onpa ihanaa olla taas täällä. Oli virkistävää (ja käsien suhteen pakollista) pitää blogista kuukauden tauko, mutta vielä kivempaa on tulla takaisin!

Marraskuussa luin…
Hillary Rodham Clinton: What Happened
Amanda Lovelace: Tässä prinsessa pelastaa itsensä

Yhteensä kaksi kirjaa, joissa 710 sivua.

Marraskuussa kuuntelin…
Mirkka Lappalainen: Pohjoisen noidat

Yksi kirja, joka kesti noin 9,5 tuntia.

Marraskuun luetut

Laura: Loistavan lokakuun jälkeen marraskuun lukusaldo tuntuu hitusen laihalta. Toisaalta, olen ollut aika väsynyt ja tunkenut iltani täyteen kulttuuririentoja, joten ei ihme, että useimmat lukuhetket ovat päättyneet nopeasti yöunille siirtymiseen. Eikä tämäkään tulos huono ole: kaksi romaania, novellikokoelma, runokirja, tietokirja, kaksi sarjakuvaa ja kaksi kuvakirjaa. Mutta tietänette sanonnan nälän kasvamisesta syödessä.

Tämän kuun ilahduttavin lukukokemus oli ehdottomasti Salla Simukan Sammuta valot! / Sytytä valot! – tuplanovellikokoelma. Ehkä vastaus novellikipuiluuni ovatkin nuorille suunnatut tekstit! Palaan tarkemmin oheiseen kirjaan, kunhan pääsen purkamaan jatkuvasti kasvavaa rästipostausten jonoa. Monarkian muruset oli muuten myös loistava lukupaketti!

Äänikirjoja kuuntelin jälleen mukavan ahkerasti. Ihmettelen tätä edelleenkin, vaikka yhden marraskuun viikon ajan seurasinkin kuunteluani aktiivisesti. Mitä minä näistä nyt sitten sanoisin? Tommy Tabermannin korviini kuiskimat eroottiset runot punastuttivat poskia etenkin julkisilla paikoilla kuunneltuna. On se vaan eri asia lukea näitä itse kuin kuunnella toisen lukemana. Vickypedia oli riemastuttava ja Taikajengiin rakastuin! Sivuhenkilö herätti ajatuksia kriitikon sekä kirjailijan suhteesta, ja näitä ajatuksia pääsen purkamaan ensi viikolla lukupiirissä. Muuten Saara Turusen teokset eivät tehneet minuun kovin kummoista vaikutusta.

Joulukuulta odotan niitä muutamia ylimääräisiä vapaita, jotka antavat mahdollisuuden suklaa- ja kirjaövereihin. Tarkoitus olisi suorittaa Helmet-lukuhaasteet loppuun sekä printtikirjoilla että äänikirjoilla, ja haluaisin myös lukea kaikki lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat. Harry Pottereihin palaaminen joululomalla on ollut myös salainen haaveeni. TBR-pino siis huojuu edelleen.

Marraskuussa luin…
Meri Kuusisto: Vuosi tavaratalossa
Kris Keränen: Ahistunu pupu 1 − Elämältä piilopaikan sain
Kris Keränen: Ahistunu pupu 2 − Elämä on mut siihen tottuu
Kaisa Haatanen & Sanna-Mari Hovi: Monarkian muruset
Topi Linjama: Varjo tarttuu peiliin
Salla Simukka: Sammuta valot! / Sytytä valot!
Sanna Sofia Vuori & Linda Bondestam: Muna
Maija & Anssi Hurme: Varjostajat
Riina Mattila: Järistyksiä

Yhteensä yhdeksän kirjaa, joissa 1327 sivua

Marraskuussa kuuntelin…
Kati Hiekkapelto: Tumma
Tommy Tabermann: Eroottiset runot
Rosa Liksom: Everstinna
Denise Rudberg & Hugo Rehnberg: Niin se sitten meni
Ilmas Taska: Pobeda 1946
Neil deGrasse Tyson: Tähtitiedettä kiireisille
Tuija Wuori-Tabermann, Anne Pennanen, Sami Spåra: Vickypedia
Saara Turunen: Rakkaudenhirviö
Saara Turunen: Sivuhenkilö
Neil Patrick Harris: Taikajengi

Yhteensä kymmenen kirjaa, jotka kestivät lähes 69 tuntia

Blogissa marraskuu oli siitä poikkeuksellinen kuukausi, että puikoissa hääri yksinään Laura. Täytyy tunnustaa, että tämä työsarka jännitti aluksi hieman. Mitä jos en ehdi kirjoittaa tarpeeksi postauksia? Mitä jos kävijämäärät romahtavat? Mitä jos onnistun räjäyttämään maailman? Mikään kauhukuvistani ei toteutunut, eikä näistä kolmesta kaksi ensimmäistä olisi edes ollut mitenkään vakavia asioita. Itse asiassa kirjoitettavaa kertyi niin paljon, että pelkään postausmäärien kasvavan tulevina kuukausina järjettömyyksiin, kun olen kerran antanut postauspatojen avautua täysin. Gradujeni valmistumisen tähden toivon pystyväni säästämään kirjoitusaikaa myös niille. Kahdessa vuodessa olen näemmä nostanut itseni ”yksi postaus joka toinen viikko tuntuu välillä vähän raskaalta” -vaihteelta ”kaikki mitä haluan sanoa, ei mahdu neljään postaukseen viikossa” -tasolle. Hups. Tai jee. Miten sen nyt ottaa.

Kuukauden luetuin postaus oli jo viime kuussa julkaistu Teatterissa: Vaginamonologeja ja toiselle sijalle kiilasi Minnan vanha tuttu postaus Self help -kirjat, jotka ovat oikeasti muuttaneet elämääni. Myös Minna Rytisalo: Rouva C. -arvio kiinnosti monia. Youtuben puolella marraskuun katsotuimmaksi videoksi nousi Lokakuun luetut -koonti.

Joulukuussa Minna palaa jälleen rivistöön, ja luvassa onkin vaikka mitä mukavaa! Instagramin puolella alkaa joulukuun alussa #bibobooxmas18-kuvahaaste, jossa joka päivälle jouluaattoon asti on annettu oma kuva-aihe. Myös Youtube-kanavallamme virittäydytään joulutunnelmiina, sillä heti 1. joulukuuta starttaa 12 Days of Bibobooxmas! Julkaisemme siis joka toinen päivä videon aina jouluun asti. Kuun lopussa on tietysti luvassa tuttuun tapaan yhteenvetoja kuluneesta vuodesta ja kurkistuksia jo ensi vuoden puolellekin.

Amanda Lovelacen Tässä prinsessa pelastaa itsensä saatu kustantajalta.

2 thoughts on “Marraskuu oli täynnä hyvää luettavaa – mutta odottakaapa joulukuuta!

  1. Lauralle vinkkinä, jos englanninkieliset käyvät Helmet-haasteeseesi, Noelle Stevensonin Nimona-sarjakuvaromaani löytyy BookBeatista äänikirjana 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s