Kaipaatko lukupiiriä? Tässä seitsemän vaihtoehtoa

Jokainen lukutoukka tietää varmasti sen tunteen, kun on juuri saanut luettua hyvän kirjan ja siitä pitäisi saada keskustella jonkun kanssa. Ajatukset suorastaan kiehuu päässä ja haluaisi päästä vertailemaan kokemuksia toisen saman kirjan lukeneen kanssa. Someaikana keskustelukumppaneita löytää mukavasti vaikka bookstagramista, mutta joskus voisi olla hauskaa jutella kirjoista isommallakin porukalla. Tässä lukupiirit saapuvat avuksi! Niitä löytyy netistä jo vaikka millä mitalla. Useimmissa luetaan joko yksi kirja kerran kuussa, joissakin muutama kirja vuoden aikana. Ja mikä parasta – ne voivat motivoida lukemaan enemmän ja tutustumaan kirjoihin, joihin ei muuten tarttuisi. Käydään siis sen pidemmittä puheitta listan kimppuun – tässä kahdeksan verkossa toimivaa lukupiiriä!

1) Our Shared Shelf

Our Shared Shelf on ihanan Emma Watsonin perustama lukupiiri, joka toimii Goodreadsissa. Tässä feministisessä lukupiirissä valitaan uusi teos kahden kuukauden välein ja teokset liittyvät aina jollakin tapaa tasa-arvoon. Tällä hetkellä luettavana on superkiinnostava Sabrina Mahfouzin ja Fadia Faqirin toimittama The Things I Would Tell You: British Muslim Women Write.

2) Reese’s Book Club

Kyllä, Reese Witherspoonilla on oma lukupiiri. Ja kuinka sympaattinen se lukupiiri onkaan! Reese valitsee uuden kirjan kerran kuussa. Viime aikoina yhdessä on luettu esimerkiksi Susan Orleanin The Library Book ja Josie Silverin One Day in December. Tätä lukupiiriä kannattaa ehdottomasti seurata Instagramin kautta, @reesesbookclubxhellosunshine.

3) Between Two Books

Tämä lukupiiri on kaikkien aikojen suosikkiartistini Florence Welchin kokoama ja kaikki siinä on ihanan utuista, nimestä lähtien. Uusi kirja valitaan muutaman kuukauden välein. Tällä hetkellä luettavana on Hera Lindsay Birdin runoteos. Tätäkin lukupiiriä kannattaa seurata Instagramissa, @betweentwobooks.

4) Bustle Book Club

Bustle on amerikkalainen milleniaaleille naisille suunnattu uutis- ja lifestylesivusto, jonka kirjoihin liittyvät sisällöt ovat yllättävän hyviä. Joka kuukausi toimituksen valitsema kirjailija suosittelee teosta, joka kaikkien tulisi lukea. Tammikuussa To All the Boys I’ve Loved Before -teoksen kirjoittanut Jenny Han esimerkiksi suositteli Rebecca Serlen The Dinner Listiä. Kirjoista pääsee helposti keskustelemaan vaikka Goodreads-ryhmässä.

5) Oprah’s Book Club

Netissä toimivista lukupiireistä ei oikeastaan voi puhua mainitsematta Oprahia. Oprah ei nykyisin suosittele kirjoja erityisen usein, mutta kun hän suosittelee, tulee teoksesta todennäköisesti jättimenestys. (Myönnettäköön, että edellinen suositus oli Michelle Obaman elämäkerta, josta olisi tullut menestys ilman Oprahiakin.) Suosituksia putoilee harvoin, mutta tämänkin lukupiirin löytää Goodreadsista.

6) Oma huone -podcastin lukupiiri

Tähän mennessä listalla on ollut vain ulkomaisia lukupiirejä, mutta suomalainenkin vaihtoehto löytyy! Ihanien Ullan ja Anniinan tuottaman Oma huone -podcastin lukupiiri on tällä hetkellä tauolla, sillä podcastin ensimmäinen tuotantokausi loppui viime vuoden lopulla. Kakkoskausi on kuitenkin tulossa pian ja jokaisen jakson yhteydessä on perinteisesti valittu myös jakson teemaan liittyvä teos luettavaksi. Oma huoneen löydät Instagramista @omahuonepodcast ja lukupiiriin liittyviä postauksia pääset selaamaan hashtagilla #omahuonelukupiiri.

7) Perusta oma!

Jos listalta ei löytynyt mielestä lukupiiriä, on vaihtoehtona aina perustaa oma lukupiiri. Sen kun pistät WhatsApp-ryhmän pystyyn ja keräät kaveriporukan kokoon. Lisää vinkkejä lukupiirin perustamiseen ja hyviin lukupiirikysymyksiin tulossa tulevissa postauksissa!

Kuulutko lukupiiriin tai kaipaatko sellaista? Jutellaan kommenteissa!

allekirjoitusminna

4 thoughts on “Kaipaatko lukupiiriä? Tässä seitsemän vaihtoehtoa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s