Mitä postaisit lukumaratonilta? Seitsemän ideaa bookstagram-kuviin lukumaratonin aikana (#aamilukumaraton)

#Aamilukumaraton se vain lähestyy ja lähestyy! Ensi viikolla tähän aikaan maratoonataan jo toivottavasti ihan täysillä. Ajattelinkin tänään jakaa muutamia vinkkejä siihen, millaisia kuvia ja muita sisältöjä lukumaratonin ajalta voi tuottaa bookstagramiin.

1. TBR-pino

Tämä on ihan varmasti se perinteisin kuva lukumaratoneilla: tässä kirjat, jotka aion lukea maratonin aikana. Kuvatekstissä voi pohtia vaikka sitä, mistä kirjasta aloittaa ja kuinka ison osan pinostaan saa luetuksi.

2. Edistyminen

Omaa edistymistään voi kuvata ja jakaa vaikka päivittäin. #Aamilukumaraton on nelipäiväinen (30.5.-2.6.), joten omaa lukemistaan ehtii dokumentoida hyvin. Tämän voi tietysti tehdä myös kevyemmin esimerkiksi IG Storyssa. Muista käydä nappaamassa Aamin tililtä valmiit story-pohjat edistymisen seuraamiseen!

3. Eväät!

Millaisia eväitä varasit lukumaratonille? Ruoka on aina toimivaa rekvisiittaa bookstagram-kuviin ja sen avulla saa mitä mielikuvituksekkaimpia asetelmia aikaiseksi.

4. Taukojumpat

Lukeminen on rankkaa puuhaa – varsinkin neljä päivää putkeen. Välissä täytyy siis tehdä jotakin muutakin. Mitä teet silloin, kun et ole nenä kiinni kirjassa? Lukumaraton on hyvä sauma näyttää seuraajille muutakin kuin kirjallista elämääsi.

5. Lukemispaikat

Millaisissa paikoissa luet mieluiten? Saitko eniten sivuja luettua sohvannurkassa vai keittiön pöydän ääressä (kuten minä useimmiten)? Näytä seuraajillesi ja muille maratoonaajille, mihin kaikkialle kirjasi viet. Tässä on myös hyvä mahdollisuus harjoitella kirjojen kuvaamista miljöössä.

6. Kirjavinkkaus tai -arvio

Kirja-arviot ovat bookstagramin peruskauraa, mutta lukumaratonin aikana omalle arviolleen voi saada lisää näkyvyyttä käyttämällä maratonin omaa hastagia. Neljässä päivässä on mahdollista lukea kirja alusta loppuun ja kirjoittaa siitä miniarvio – ja vinkata samalla luettavaa muille osallistujille.

7. Wrap up

Kuinka monta kirjaa sait luettua? Entä kuinka monta tuntia käytit lukemiseen ja kuinka monta sivua luit yhteensä? Muista tehdä maratonin päätteeksi koonti, jossa käyt vielä koko maratonin saldosi läpi. Valmiit story-pohjat löytyy Aamin ig:stä!

allekirjoitusminna

p.s. Tsekkaa myös nämä bookstagramia ja sosiaalista mediaa käsittelevät postaukset:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s